reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam się biurowo, pracy uuuhuhuh, ale uwielbiam biuro, i naprawdę w odniesieniu do szkoleń to wczasy...owszem stres, ale ten, a tamten:)

Bella serduszko już powinno być, od 6tego tygodnia zaczyna pukać...chyba, że owulkę miałaś mega opóźnioną, ale ja w pierwszej ciąży owulkę miałam mega opóźnioną i byłam w 6 t i 4 dc i pięknie biło:)

Dotka kciuki za wizytkę,

Baska każda z nas się tak martwi, ja teraz umieram przed kolejną wizytką bo lekarz mi zadał klina ostatnio czy nie chciałabym w 10t ciąży usłyszeć serdusio, a ja myślałam, ze teraz będę na jakimś urlopie, ale pogoda do bani i się nie zgodziłam.... i myślę i myślę...

reklama
Witam z mega deszcowego szaro burego lublina :sorry2:
Dzwonilam wlasnie do swojego gin zapytac jak wyniki.Powiedzial ze wszystko ok na wizyte mam sie pokazac kolo 20 czerwca.Zapytalam jak wzroslo HCG to powiedzial ze ladnie ponad 2000 i to mnie troche zdziwilo bo 4 dni wczesniej bylo 251 a z tego co czytalam w ciagu 2-3 dni sie podwaja wiec liczylam ze bedzie kolo 1000. Nie za duzo tego wyszlo? az sie zastanawiam czy wynikow nie pomylil :sorry2:

W sumie teraz mi przyszlo do glowy ze to inne labolatorium wiec inne normy pewnie maja czyli dalej jestem w kropce bo nie moge porownac z tym starym:baffled:

Ostatnia edycja:
Livia ja tego właśnie nie cierpię, że co laboratorium to normy.
Ja bym, się jednak sugerowała opinią lekarza i wzięła ją za dobrą monetęJ
Ja to poza testem siusianym no i objawami to nie mam żadnego innego potwierdzeniaL

Cześć dziewczyny ;-) Właśnie wróciłam z depilacji woskiem. Postanowiłam, że przed porodem nie będzie czasu, ani ochoty na machanie maszynką, więc muszę znaleźć jakiś sposób, żeby pozbywanie się włosków z okolic bikini starczyło na dłużej. Wrażenia dość nieprzyjemne, próg bólu konkretnie przez ciążę obniżony ajjjjj jeszcze jak bolało :dry: nie spodziewałam się, że będzie aż tak, bo owłosienie mam raczej liche, ale warto było... Ponoć następnym razem zawsze boli mniej, zobaczymy :tak: Cieszę się, że jestem już po.
milusia musisz mieć ciekawą pracę, ja zawsze marzyłam o takiej biurowo-terenowej. Raz udało mi się znaleźć taką na poprzednie wakacje, pracowałam 4 miesiące, było świetnie, myślałam nawet, żeby przenieść się na studia zaoczne. Tymbardziej, że jedna z 4 osób miała objąć kierownictwo filii firmy na Śląsku (a firma była z Krakowa). Wszystko było super, poza wypłatami. Niby monopolista na rynku, ale ciągle słyszeliśmy, że księgowe mają ważniejsze sprawy na głowie niż przelanie nam wypłat. W końcu z sumy określonej w umowie dostaliśmy 6% i wszyscy zrezygnowali. Chciałam założyć sprawę, ale znajomy sędzia powiedział, żebym potraktowała to jako inwestycję i zaczekała 5 lub 9 lat, żeby wystąpić o należność z odsetkami ustawowymi i taki jest plan, a jak firma po drodze upadnie to trudno. Fajnie jednak się czyta jak piszesz o szkoleniach, troszkę Ci zazdroszczę...

bella fajny wiek ma dzis na suwaczku Twoja córa ;-)

Dziewczyny jesli ktoras z was miala robiona bete w Alab-ie prosilabym o wstawienie tych norm :sorry2:

heloł babeczki

titilaya... hm.. dowiedz sie lepiej ile masz czasu na dochodzenie swoich naleznosci...moge sie mylic, ale mi jak za mało urlopu wypłacili to mi prawnik mówił, ze skoro 3 lata nie mineły to moge a jak mineły to po "frytkach"
Livia najwazniejsze,m ze betka przyrasta:)
bella chyba kazda z nas sie boi wad dzieci...ale ten strach jest juz wpisany w ciaze, nic na to nie poradzimy...co do serducha to9 na dobrym sprzecie mozna zobaczyc od 6tyg, na gorszym ok 7-8tyg

dotka trzymam kciuki za wizyte..

baska201 ja tez w strachu kochana, serducho zobacze dopiero po 9 tyg:( stres straszny..... ale musi byc dobrze:)

Reszty nie pamietam, mam amnezje ciazowa... hihihi

mysiak moja "praca" dla tej firmy opierała się na zatrudnieniu niepracowniczym, a konkretnie na umowie o dzieło. Jeśli chodzi o taką formę zatrudnienia to wszystkie regulacje są na podstawie kodeksu cywilnego, a nie kodeksu pracy więc na odzyskanie należności jest 10 lat od momentu wypłacenia niepełnej kwoty. Gdyby była to umowa o pracę lub któraś z jej form to czasu byłoby rzeczywiście mniej. Siedzę troszkę w tym temacie, bo na kwiecień mam zaplanowaną obronę pracy mgr, która zwieńczy ukończenie studiów prawniczych i muszę być na bieżąco ;-)

Livia mysle ze beta ok, ja mialam pierwsza 320, a po 3 dniach dokladnie po ok 80godzinach mialam ponad 1500, ty robilas jeszcze dzien pozniej bo po 4 dniach wiec moglas miec juz te 2000 ;) wiec chyba wszystko jest w normie ;) no chyba ze nam sie blizniaki kroja ale tego nie wiem bo dzis mam 1 wizyte dopiero :D

reklama
hej dziewczyny, wiem , ze łatwo się mówi, ale spokojnie zobaczycie piękne bijące serduszka! ja jestem mistrzem panikowania i oczywiście myślałam przed badaniem, że wyzionę ducha, 2 USG robiłam w 8 tygodniu i serducho pięknie biło! jedna z piękniejszych chwil w życiu. Na pierwszym USG Kropek był maleńki. Życzę Wam, żebyście jak najszybciej usłyszały rytmiczne pukanie maleńkich serduszek :)

Do góry