reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam się biurowo, pracy uuuhuhuh, ale uwielbiam biuro, i naprawdę w odniesieniu do szkoleń to wczasy...owszem stres, ale ten, a tamten:)

Bella serduszko już powinno być, od 6tego tygodnia zaczyna pukać...chyba, że owulkę miałaś mega opóźnioną, ale ja w pierwszej ciąży owulkę miałam mega opóźnioną i byłam w 6 t i 4 dc i pięknie biło:)

Dotka kciuki za wizytkę,

Baska każda z nas się tak martwi, ja teraz umieram przed kolejną wizytką bo lekarz mi zadał klina ostatnio czy nie chciałabym w 10t ciąży usłyszeć serdusio, a ja myślałam, ze teraz będę na jakimś urlopie, ale pogoda do bani i się nie zgodziłam.... i myślę i myślę...

reklama
Witam z mega deszcowego szaro burego lublina :sorry2:
Dzwonilam wlasnie do swojego gin zapytac jak wyniki.Powiedzial ze wszystko ok na wizyte mam sie pokazac kolo 20 czerwca.Zapytalam jak wzroslo HCG to powiedzial ze ladnie ponad 2000 i to mnie troche zdziwilo bo 4 dni wczesniej bylo 251 a z tego co czytalam w ciagu 2-3 dni sie podwaja wiec liczylam ze bedzie kolo 1000. Nie za duzo tego wyszlo? az sie zastanawiam czy wynikow nie pomylil :sorry2:

W sumie teraz mi przyszlo do glowy ze to inne labolatorium wiec inne normy pewnie maja czyli dalej jestem w kropce bo nie moge porownac z tym starym:baffled:

Ostatnia edycja:
Livia ja tego właśnie nie cierpię, że co laboratorium to normy.
Ja bym, się jednak sugerowała opinią lekarza i wzięła ją za dobrą monetęJ
Ja to poza testem siusianym no i objawami to nie mam żadnego innego potwierdzeniaL

Cześć dziewczyny ;-) Właśnie wróciłam z depilacji woskiem. Postanowiłam, że przed porodem nie będzie czasu, ani ochoty na machanie maszynką, więc muszę znaleźć jakiś sposób, żeby pozbywanie się włosków z okolic bikini starczyło na dłużej. Wrażenia dość nieprzyjemne, próg bólu konkretnie przez ciążę obniżony ajjjjj jeszcze jak bolało :dry: nie spodziewałam się, że będzie aż tak, bo owłosienie mam raczej liche, ale warto było... Ponoć następnym razem zawsze boli mniej, zobaczymy :tak: Cieszę się, że jestem już po.
milusia musisz mieć ciekawą pracę, ja zawsze marzyłam o takiej biurowo-terenowej. Raz udało mi się znaleźć taką na poprzednie wakacje, pracowałam 4 miesiące, było świetnie, myślałam nawet, żeby przenieść się na studia zaoczne. Tymbardziej, że jedna z 4 osób miała objąć kierownictwo filii firmy na Śląsku (a firma była z Krakowa). Wszystko było super, poza wypłatami. Niby monopolista na rynku, ale ciągle słyszeliśmy, że księgowe mają ważniejsze sprawy na głowie niż przelanie nam wypłat. W końcu z sumy określonej w umowie dostaliśmy 6% i wszyscy zrezygnowali. Chciałam założyć sprawę, ale znajomy sędzia powiedział, żebym potraktowała to jako inwestycję i zaczekała 5 lub 9 lat, żeby wystąpić o należność z odsetkami ustawowymi i taki jest plan, a jak firma po drodze upadnie to trudno. Fajnie jednak się czyta jak piszesz o szkoleniach, troszkę Ci zazdroszczę...

bella fajny wiek ma dzis na suwaczku Twoja córa ;-)

Dziewczyny jesli ktoras z was miala robiona bete w Alab-ie prosilabym o wstawienie tych norm :sorry2:

heloł babeczki

titilaya... hm.. dowiedz sie lepiej ile masz czasu na dochodzenie swoich naleznosci...moge sie mylic, ale mi jak za mało urlopu wypłacili to mi prawnik mówił, ze skoro 3 lata nie mineły to moge a jak mineły to po "frytkach"
Livia najwazniejsze,m ze betka przyrasta:)
bella chyba kazda z nas sie boi wad dzieci...ale ten strach jest juz wpisany w ciaze, nic na to nie poradzimy...co do serducha to9 na dobrym sprzecie mozna zobaczyc od 6tyg, na gorszym ok 7-8tyg

dotka trzymam kciuki za wizyte..

baska201 ja tez w strachu kochana, serducho zobacze dopiero po 9 tyg:( stres straszny..... ale musi byc dobrze:)

Reszty nie pamietam, mam amnezje ciazowa... hihihi

mysiak moja "praca" dla tej firmy opierała się na zatrudnieniu niepracowniczym, a konkretnie na umowie o dzieło. Jeśli chodzi o taką formę zatrudnienia to wszystkie regulacje są na podstawie kodeksu cywilnego, a nie kodeksu pracy więc na odzyskanie należności jest 10 lat od momentu wypłacenia niepełnej kwoty. Gdyby była to umowa o pracę lub któraś z jej form to czasu byłoby rzeczywiście mniej. Siedzę troszkę w tym temacie, bo na kwiecień mam zaplanowaną obronę pracy mgr, która zwieńczy ukończenie studiów prawniczych i muszę być na bieżąco ;-)

Livia mysle ze beta ok, ja mialam pierwsza 320, a po 3 dniach dokladnie po ok 80godzinach mialam ponad 1500, ty robilas jeszcze dzien pozniej bo po 4 dniach wiec moglas miec juz te 2000 ;) wiec chyba wszystko jest w normie ;) no chyba ze nam sie blizniaki kroja ale tego nie wiem bo dzis mam 1 wizyte dopiero :D

reklama
hej dziewczyny, wiem , ze łatwo się mówi, ale spokojnie zobaczycie piękne bijące serduszka! ja jestem mistrzem panikowania i oczywiście myślałam przed badaniem, że wyzionę ducha, 2 USG robiłam w 8 tygodniu i serducho pięknie biło! jedna z piękniejszych chwil w życiu. Na pierwszym USG Kropek był maleńki. Życzę Wam, żebyście jak najszybciej usłyszały rytmiczne pukanie maleńkich serduszek :)

Do góry