Mietowa gosia gratulacje dziewczyny!!! maluszkom duzo zdrówka i wam cierpliwości i siły!!:-)
bilka trzymam mocno kciuki za jutro!!!:-) bedziesz juz tulic swojego Marcelka, super:-)
Elisse ja mialam tak że przez ok pierwsze dwa tyg piersi twarde i czuć było że pełne, teraz juz nie aż tak bardzo, mnie się wydaje że po prostu z czasem ilość pokarmu się normuje i organizm się przyzwyczaja, a pokarmu tyle ile maluszek potrzebuje jest
Muum to be mój też ma taki biały nalot na języczku ale nic go nie boli przy karmieniu... Konrad też miał, nic z tym nie kazali robić i było ok, mam nadzieje że wam uda szybko sie tego pozbyc
U nas dobrze, mały oczywiście w nocy daje czadu, czasem widze że ma problemy z prykaniem i robieniem kupki i zazwyczaj dopada go to w nocy:/ w dzień wszystko pięknie ładnie, śpi sobie słodko, je i czuwa, potrafi wytrzymać tak ok 3-4 godzinki ciągiem bez spania, tak fajnie sie patrzy na nas i wszystko co dookoła:-) słodziak jest, a jak uśmiech zapoda to wszystkie nieprzespane nocki idą w niepamięć:-) tylko od kilku dni męczy go katarek, niestety, jak śpi to jest w porządku i ładnie oddycha ale jak czuwa lub podniose go do odbicia to zaciąga strasznie, na razie stosuje spray do noska, próbowałam odciągać aspiratorkiem (podobny do fridy) ale to nic nie daje albo ja źle robie
gruszka też nic nie wyciąga... może w aptece się podpytam przy okazji co moge mu jeszcze podać
Musze tego mojego szkraba cały czas pilnować i trzymać jak jest np na kanapie bo sie tak na boki przekręca że boje sie że spadnie, nawt w wanience mi się wykręca na boki i ciężko go umyć
A co do odkurzaczy- pisałam dzisiaj że moje dziecko przy nim usypia a ten jak na złość się popsuł
ja odkurzyłam salon i kuchnie dzisiaj a M miał schody i góre odkurzać, już jak ja sprzątałam to widziałam że coś z nim nie tak, wyłączyłam, M za chwile podłącza próbuje włączyć i tylko taki krótki dźwięk i koniec:/ chyba silnik sie spalił, zła jestem bo mamy go 1,5 roku i już sie zepsuł, poprzedni był tej samej firmy i tak samo- podziałał rok i silnik sie spalił.... zamówiliśmy od razu nowy bo naprawiać sie nie opłaca,tym razem innej firmy. Jutro ma przyjść...
Poza tym to teściowie przyjeżdżają 28 lub 29 marca na ponad tydzień, w dodatku moja mama też z nimi przyjedzie więc będzie wesoło
) akurat 28 to moje urodziny, więc fajnie. Jeszcze chyba szwagier nas w tym czasie odwiedzi, ciekawa jestem tylko gdzie wszyscy będa spali bo na 3 osoby sie znajdzie ale z czterema już będzie ciężko:/ coś sie wymyśli