reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Ja też się kiepsko czuję, brzuch mi się zrobił cieżki jak kamień, boli podbrzusze, nawet plecy dziś bolą. Śluz mi też jakiś odchodzi troche, od czwartkowej wizyty wiem ze mam rozwarcie na 1,5 cm i szyjka gotowa wiec jakoś ciągle myślę kiedy się zacznie...Każdy dzień mi się dłuży...

reklama
Hej dziewczyny :-)

Ada jeszcze raz ogromne gratulacje :-)

U nas leci po malu będzie trzeba obalić mit że niedzielne dzieci są śpiochami i leniwcami :-D
Nadia jest prawie cały dzień przy cycu a domaga sie go tak głośno że nie da rady jej oszukać ani przez chwilę.
Czasami brakuje mi czasu na zjedzenie tak lubi cyca ale dajemy radę wrócimy do domu to sie wszystko unormuje ;-)

Gratulacje dla nowych mamusiek i zdrówka dla wszystkich pochorowanych.

U mnie na razie spokój, zdarzy się skurcz(chyba skurcz) taki bardziej bolesny, w nocy bolało mnie podbrzusze tak okresowo, ale rano już było okej. Mały się wypina, czuję twardnienie brzucha i to wszystko.Czopa żadnego nie zauważyłam.

Dziś dokupiłam laktator, więc z grubszych rzeczy będzie chyba wszystko :)
Muszę dziś koniecznie uszykować ciuszki dla małego na wyjście.
Nie spodziewam się kolosa, ale uszykuję tatusiowi dwa zestawy ciuszków, jeden na 56 a drugi 62cm.Kombinezon i tak mam na 62 :)
No i na środę ( jak jeszcze się nie wysypię ) zaplanowałam ostatnie usg, prywatnie oczywiście, chciałam podejrzeć młodego ile wagowo się szykuje.
Przy wyjściu ze szpitala w grudniu miał na liczniku ok 2700 , ciekawa jestem ile nabrał ciałka :)

No i dziś jeszcze mieliśmy szkołę rodzenia, tym razem o karmieniu piersią :)
Zostały jeszcze 2 zajęcia, ciekawe czy uda mi sie na nich być, bo jest na "styk" :)

Pozdrowienia

Dziewczyny dla mnie ten dzien tez byl jakis ciezki Wczoraj jak bylam zawiezc zwolnionko do pracy to podpisalam liste plac i az mi sie ryczec zachcialo jak zobaczylam ile tam mialam Kurcze tej mojej ksiegowej chyba sie cos pomylilo Powiedzcie mi czy wy za grudzien dostalyscie normalna kase jak do tej pory bo mi zabrala ponad 1000zl:no::no: Dzisiaj az z mezem pojechalam do takiej tesciowej znajomej ktora tez jest ksiegowa i nawet ona sie zdziwila ze jak ona mi to wyliczyla Kobiecie w ciazy nalezy sie do 270 dni platnego zwolnienia Ta znajoma jutro bedzie w Zusie i ma sie tam jeszcze czegos dowiedziec i ma dac nam znac I wtedy zadzwonie do swojej ksiegowej Mam nadzieje ze to ona sie pomylila i odzyskam swoje pieniadze Szczegolnie ze teraz sa potrzebne i to bardzo

natal84,elisse,arbuz
oj nie chorujcie teraz Uwazajcie bardzo na siebie Zdrowka Wam zycze

-caroline- mi tez sie cos wydaje ze na styczen sie nie zalapie Hmmm chyba ze zacznie sie z nienacka i to szybko

aninek u ciebie porod pewnie tuz,tuz

Kaja28 zycze szybkiego rozwiazania

ADA1989 GRATULUJE NARODZIN SYNUSIA .DUZO ZDROWKA WAM ZYCZE

Milego wieczorku

hej dziewczyny ;-)
Ja uciekam spać.. brzuch mam taki twardy że masakra jakaś.. i do tego kręgosłup daje ostro popalić.. także życzę wam miłej nocki a ostatnie posty nadrobię jutro przy śniadanku bo już sił mi brakuje..
buziakuję:tak:

Czarni, Ada wielkie gratulacje!!! Super ze macie juz maluszki przy sobie.

Moja Laura tez caly czas przy cycku. Najchetniej lezalaby ze mna dzien I noc. Jak ja tylko odkladam To w placz. Ewentualnie tata moze potulic, To tez nie narzeka. Jutro juz nas wypuszczaja do domciu, To moze znajde chwilke zeby was nadrobic.

Tym ktore jeszcze czekaja na swoje maluszki zycze szybkiego rozwiazania zebyscie mialy swoje cuda jak najszybciej przy sobie.

Usciski dla wszystkich styczniowek!

Hej :-)
Chyba wszystkie juz czekamy na ta chwile:-) Ehhh wiecie staralam sie nie myslec o porodzie, ale to jest chyba gdzies gleboko w mojej glowie. Dzisiaj z mezem poszlismy na spacer naprawde toczylam sie I stwierdzilam ze mimo ze mam 23 lata to czuje sie jak staruszka tak ciezko juz chodzic, do tego ten bol spojenia straszneee:-) . Trzymam za was wszystkie kciuki za te co juz maja ze soba maluszki I te w dwupaku wytrwania I spokoju. :-) Zobaczymy czy jutro dowiemy sie czegos od poloznej, juz chcialabym moje malenstwo miec name rekach:-) Dobranoc Stycznioweczki do jutra.

Hejo kobietki,

zaraz idę pod prysznic i sruuu do spania bo zombie jestem....
Dwójka dzieci to oboz pracy:D:D:D czasem łza się zakręci, ale trzeba ją wytrzeć i wziąć się w garść.....

Ala1911 ja jutro robie spaghetti jakieś takie lajtowe, żebym zjesc mogła i rosołek:)

Aninek u mnie w dniu porodu były takie skurcze raz co 15, raz co 10, raz co 5, tak naprawdę do końca nie były jakieś regularne, nawet na 2h przed urodzeniem Boryska raz były co 3, a raz co 6 minut, a ten ból to u mnie to nie był taki okresowy, tylko jakbym dostała od kogoś z pięści w brzuszek, takie przytkanie......:D

Biłka kciuki za akcję:)

Caroline później jak się wszystkie rozpakujemy to przez jakiś czas będzie cicho jak talala:D

Elisse wierzę, że psychika (czyli tzw. zablokowanie z powodu choroby) zadziała i opóźni poród do wyzdrowienia:)

Arbuz zdróweńka!

Ada serdeczne gratki za maleństwo, wracaj do sił...

Madziauk spokojnie się ogarniaj...

Emilia bałwanek pierwsza klasa:)

MAlinka a może niebawem ruszy..........trzymam kciuki...

Lanja u CIebie też poród może być w każdej chwili.....

CZarni moj też był taki cycociągacz:D piersi mi się powiększyły od razu...:)

Agaaga14 ja dostałam o 1600 zł więcej, nie wiem skąd i za co?

Glineczka po porodzie od razu odżyjesz, ja to biegam to tu to tam, tak mi lekko:D

Milusia dobrze wiedziec, ze te skorcze nie musza byc takie regularne :tak: dzieki. O wlasnie ja sie zastanawiam jak to jest z brzuchem po porodzie, po jakim czasie wraca do normy? Nie chodzi mi o wyglad, ale o samopoczucie, kiedy mozna spac na brzuchu itp.? Ale jak piszesz, ze Ci tak lekko to mnie pocieszylas.

reklama
Aninek kochana, niby od razu, ale?
Ale pozostaje kwestia karmienia i piersi, jeżeli położysz się na piersiach to masz jak w banku obrzęk, albo zastój, po prostu chyba ból nie pozwoli Ci spać w początkowym okresie na brzuszku, mnie nawet pozycja boczna przeszkadza jeżeli chodzi o piersi....

Do góry