reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Biłka my chyba same zostaniemy na tym forum, takie nierozpakowane. U mnie już 37 tyg przeszedł, którego najbardziej się bałam i teraz pewnie przenoszę i urodzę w lutym :zawstydzona/y: Choć jeszcze nastawiam się na dzień babci lub dziadka ;-) Ach, żeby to zależało od nas.
Do tego tak mi już ciężko, nawet to odwożenie dziecka do przedszkola takie męczące, zanim ubiorę małą, to już jestem tak zgrzana i do tego te sznurowane buty!!!
I dziś dopadła mnie znowu bezsenna noc. A właściwie to ciągła wycieczka do toalety. Dobrze, że chociaż kończę dziś antybiotyk i jutro badanie moczu, mam nadzieję, że już jest lepiej.

reklama
Indziorka gratulacje !!!!:)
Aninek powodzenia i trzymamy kciuki;-)
caroline u nas też biało i ślisko niestety, ja też sama nie wychodzę bo się boję że się gdzieś wyłożę:-( i strasznie mnie to denerwuje że taka niesamodzielna teraz jestem...
czarni 30 min...wow, to sobie pospałaś;-):-D
ada dobrze że u Was wszystko ok, a mały napewno nadrobi z apetytem. :tak:
ala widzę, że Twoje dziecko też się na świat nie spieszy;-)
gosia tylko nas parę niedobitków tu zostało:-D

Ja dzisiaj będę miała trochę zajęcia bo mebelki nowe do nas zjeżdżają, więc trzeba będzie przepakować szafy, więc trochę roboty przy tym będzie:-) może jak się troche poruszam to urodzę w końcu:-D

Indziorka GRATULACJE! Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domku :-)

Aninek Trzymam kciuki! POWODZENIA :-)

Ada, Czarni
Super, że Wasze bobasy takie grzeczne. Oby nie trzymali Was w tych szpitalach za długo.

Maonka, Biłka
Dołączam do grona nierozpakowanych - w dalszym ciągu.

Nad ranem miałam godzinną przerwę we śnie. Obudziłąm się i nie mogłam już spać. Raz zakręciło mnie w dole brzucha, jak na okres, ale potem przeszło, więc nie ma się co ekscytować :confused2: Także nadal nic. Cisza.....

EmiliaM GRATULACJE !!!
Czarni i jeszcze ja składam GRATULACJE!

Indziorka również ogromne GRATULACJE!
Aninek POODZENIA ;)

Spanie na brzuszku to i moje marzenie, ale tak jak pisze Milusia jak się karmi piersią to i na boku ciężko;/
U mnie z brzuszkiem miesiąc po porodzie niby ok, ale skóra już nie tak jędrna – mam nadzieję, że mimo wszystko wróci do normy ;)

Adaś o dziwo nadal spokojny, a jak płacze to nie wiele potrzeba aby przestał, więc z mężem teraz oddajemy się grze na ps3 :)

Kaja28 widzę, że u Ciebie to już po 40 tc więc blisko do rozwiązania, trzymam kciuki!
M@linka to powodzenia z nowymi mebelkami, ale też uważaj na siebie !;-)

Pozdrawiam !

Ostatnia edycja:
EmiliaM GRATULACJE !!! A to mała nieposłuszna od początku płata figle :-D:-D:-D dużo zdrówka dla Was !!!
afja-anetka normalnie nie wierze w to co piszesz.. nie sądziłam że są tak spokojne dzieciaczki że można mieć jeszcze czas dla siebie - super i oby tak dalej!!! :-D
malinka ja tez chciałam wieszać firanki żeby co nie co przyspieszyć ale niestety - jestem na takim etapie na jakim byłam.. powodzenia z tymi mebelkami - i pochwal się efektem :tak:
maonka trzymam kciuki za wyniki!

ja zrobiłam sobie własnie przedpołudniową 1,5 godzinną drzemkę i dopiero wstałam.. ale teraz rozleniwiona jestem :-( co tu robić jak dla małej już wszystko poszykowane i dom też w miarę ogarnięty :eek:

No proszę, kolejny maluszek na świecie:-D
Emilia wielkie gratulacje i dużo zdrówka dla Was!!! :-) a swoją drogą potrafi postawić na swoim ta Twoja córcia;-):-D

Afja-Anetka pozazdrościć takiego grzecznego dziecka. Oby moje choć troszkę takie było:-D
caroline ja o dziwo mam ostatnie dwa dni troszkę więcej energii, mam nadzieję że to dobry znak, a Ty odpoczywaj jak potrzebujesz, nic na siłę;-)
A ja się nawet wykulałam na miasto, wprawdzie za kierownicą trochę ciężko ale dałam radę;-) obleciałam Tesco, zakupiłam 2 pary spodenek dla małej(były przecenione 35 na niecałe 10 zł) a takie ładne że szkoda było nie wziąć;-)do tego troszkę słodkości dla siebie no i frytki bo chodziły za mną od tygodnia i już jestem szczęśliwa;-):-p przynajmniej na trochę...:-D

dzień dobry :)

Indziorka ogromne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i malutkiej!
Ada dużo zdrówka dla Ciebie i Sebusia! Kondziu widział już braciszka? Apetytem małego się nie przejmuj mój też na początku był strasznym niejadkiem a teraz pięknie przybiera na wadze :)
EmiliaM dla Ciebie również gratulacje! Ani spodobał się chyba bałwan Franek więc stwierdziła, że nie ma na co dłużej czekać :)

Ale dziewczyny zaszalałyście! :)

Aninek
co z Tobą? Tulisz już pewnie swojego małego Zuzinka :)

Czarni Nadia mały głodomorek, a z tym domaganiem się to tak jak i u Nas niczym nie da się powstrzymać krzyku jeśli chodzi o mleko :) Podpisuje się pod tym, że niedzielne dzieci wcale nie są śpiochami. Mój maluch jest niedzielny i do śpiochów raczej nie należy :)

Caroline gratuluje zakupu niani, napewno już jesteś dużo spokojniejsza, że wszystko dopięte na ostatni guzik. To teraz już nie pozostaje nic innego jak tylko urodzić :)

Magda_z_uk ojj kochana Ciebie to ja szczerze podziwiam, ja mam w domu jedną kluskę i chodzę czasem jak zombie a Tobie to już normalnie należy się medal :) jak Ty to kochana wszystko ogarniasz?

agaagaaga14
ksiegowa musiała się pomylić, napewno wszystko się wyjaśni. Głowa do góry!

natal84,elisse,arbuz
dużo zdrówka kochane! Mnie też jakieś katarzysko dopadło tylko ja już mam poród za sobą, teraz martwi mnie tylko żeby ta moja mała kluska niczego ode mnie nie załapała :)

Mila83 super, że wracacie już do domku! Czekamy na zdjęcia małej. Buziaki dla Ciebie i malutkiej! :*

milusia jak ja przy jednym dziecku chodzę jak zombie to nie wyobrażam sobie kochana Twojego poziomu zmęczenia :) chociaż mówią, że przy dwójce dzieci kobieta bardziej ogarnięta ze wszystkim to prawda czy mit? A więc życzę dużo energii, a maluchom dużo zdrówka! :*

afja-anetka te grudniowe dzieci chyba wszystkie takie grzeczne, bo mój synek też daje mamie odsapnąć :) buziaki dla Adasia od forumowej ciotki! :*

my dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze na balkonie :-) co prawda tylko na 15 minutek ale mały o dziwo ani nie płakał, ani jakoś strasznie nie marudził.. spał grzecznie w wózeczku i teraz o dziwo dalej śpi.. świerze powietrze chyba dobrze mu zrobiło. Jutro kolejny balkonowy spacer a w czwartek jeśli pogoda Nam na to pozwoli lecimy na dwór. Ale się ciesze! :-)

reklama
EmiliaM wieelkie gratulacje He he ta Wasza laleczka widze ze uwielbia robic psikusy Duzo zdrowka Wam zycze

Wlasnie dzwonila do mnie kolezanka ktora miala termin na 10 lutego a dzisiaj urodzila Kurcze wszystkie mnie wyprzedza :-)

Do góry