reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Mum to be może maluszek w końcu zdecyduje się przyjść na świat :) czeka teraz na rodzinę ;) Trzymam kciuki!!

Caroline mi się obrączka już na palcu nie mieści. Już nie dużo nam zostało.

biłkabdg babska imprezka się szykuje :)

M@linka im jest wesoło, ponieważ to nie oni muszą rodzić.

Indziorka mi nic z piersi nie wycieka i zastanawiam się, czy to normalne. Pocieszyłaś mnie, że teraz się lepiej czujesz. Dla mnie przejście nawet kilku metrów jest jak wycieczka w góry. Liczę na to, że poród nie trwa kilku minut i nasze połówki zdążą na to wydarzenie.

Aninek też mam takie nastawienie do porodu :-) podobno takie jest dużo lepsze. Jak ten czas leci. Już niedługo wszystkie będziemy rozpakowane.

domiska1 już należysz do szczęśliwych mam :) Mam nadzieję, że też tak szybko będę dochodzić do siebie.

gosia081145 na końcówce zawsze ciężko. Może po to, byśmy chciały urodzić :-D

ada1989 zdrówka życzę. Też dłużej stać nie mogę, o chodzeniu nie wspomnę. Przynajmniej nie jestem z tym sama.

Magda z uk
nie pocieszyłaś mnie z tymi rozstępami. Już jutro zostaniesz po raz kolejny mamą. Na pewno nie raz zatęsknimy za brzuszkiem i ruchami maleństwa.

maonka też ostatnio nie mogę spać i ciągle do toalety latam. Mam nadzieję, że jednak jeszcze trochę wytrzymam.

Cluue w lutym Mikołaj już będzie trochę starszy i na pewno będzie Wam łatwiej.

natal84 męcząca jest już ta końcówka. Odpoczywaj jak możesz.

Alicja32 może też się niedługo zacznie.

Alice88 za to potem w szpitalu będziesz już mieć córeczkę przy sobie. Szef rzeczywiście mógłby odpuścić. Będę trzymać kciuki.

Czarni wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Na prawdę już niewiele zostało. Trzymam kciuki, by dzidziuś jednak sam chciał wyjść.

EmiliaM musimy się jakoś przyzwyczaić do nieprzespanych nocy. Powodzenia dzisiaj.

Kaja28 mi się chce spać na okrągło, a jak się położę, to nici z tego.

Asiorek to już niedługo u Ciebie się zacznie. Powodzenia na wizycie.

marta87 powodzenia jutro. Nie martw się opiniami.

green flower też wkurzyłabym się ciągłymi telefonami. Dobrze, że teraz wszystko jest na Twoich warunkach.

Dorotqua zawsze lepiej w domu poczekać :)

asia1313 dobrze, że ciśnienie się unormowało.

madziamadzia co trzeba zrobić by dostać opiekę? Po narodzinach mąż ma iść od razu do lekarza? Nie orientuję się w tych procedurach.

Ja już mam pomału dość tej przeprowadzki i remontu. Jeszcze jutro czeka mnie wizyta w banku odnośnie kredytu i mam nadzieję, że nie będą robić problemów. Muszę kupić sobie w końcu koszule do karmienia, bo inaczej do porodu nie zrobię zakupów. Miłego dnia Wam życzę i melduję się :-) jak na razie nie mam zamiaru rodzić.

reklama
indziorka :) hormony szaleją:) zrób sobie dzien dla siebie.. weź kąpiel z jakimiś zapachami i ulubioną muzyczką.. albo idz na spacer.. zrób coś dla siebie tylko.. :) mi zawsze pomaga muza na fulll.... :)

mnie tez nosi ale przed wizyta u gina.. :szok: masakra cała się pocę..:-D

asia1313 dobrze że z cisnieniem juz ok Ja tez sie swojego obawiam

madziamadzia fajnie ze cora nie jest zazdrosna

magdus30 hmm ja tez sie bardzo boje ze jak mnie wezmie to bede nie przygotowana Albo bede miala nie umyte wlosy bo myje co drugi dzien albo ze nie zdaze ogolic sobie muszelki Wlasnie jak to jest u Was musicie byc w miejscu intymnym ogolone

Ostatnia edycja:
mnie tez wkurza wszystko dookola.dobrze,ze narazie mam spokoj z babciami,ale juz mojego p.mama zapowiedziala sie ,ze przyjdzie na pierwsza kapiel natalki,zobaczymy jak to bedzie.
poprasowalam troche rzeczy,ogarnelam mieszkanko,obiadek teraz robie i w miedzyczasie lekkie skurcze mnie lapia.a do wc to co pol godziny biegam,tak juz mi naciska na pecherz malenstwo.
jeszcze troche musimy sie pomeczyc.zycze Nam wszystkim wytrwalosci:-) i bezbolesnych porodow:-)

Hej kobitki,

Ja przepraszam, że z innej beczki.
Ale właśnie wyczytałam, że od 1 stycznia 2013 są zmiany w becikowym tzn? Becikowe przysługiwało będzie jedynie wówczas, gdy dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie będzie przekraczać kwoty 1 922 zł.

Muuumu nocka nie bez powodu zarwana. Trzymam kciuki

widzę, że większość już źle śpi. To była moja najgorsza noc w tej ciąży. Oczywiście nie usnęłam i o 6:30 poszłam jeszcze do wc, a budzik na 7, więc tylko go przepchnęłam na 7:30 i w końcu usnęłam. Spałam tylko 1 godzinę dziś. Czuję się fatalnie, drzemałam dziś w ciągu dnia jakieś 15-20 minut, ale boję się więcej, może w końcu dziś ze zmęczenia padnę.
Do tego dobiły mnie dziś wyniki moczu. Przed świętami byłam u ginia, miałam podwyższone leukocyty i miałam brać ziołowe leki. Powtórzyłam badanie 2.01 i dziś. Wyniki fatalne. Nawet białko i szczawiany są. Leukcyty z 2.01 aż 20-25, a dziś 12-15. Zaraz dzwoniłam do lekarza i przełożył piątkową wizytę na jutro.
Przez to nie załatwiłam skarbówki, mam nadzieję, że zdążę to zrobić jutro przed wizytą.

madziamadzia- super ze siostrzyczki tak sie 'dogaduja':tak: Gratulacje raz jeszcze!!

Indziorka- wdech wydech,tez ostatnio przez to przechodzilam i nie zazdroszcze, ale pociesze ze przejdzie!!! ;-)

Wszystkim mamusiom ktore jutro maja swoj wielki dzien spotkania z malenswem zycze bezproblemowego porodu, bez stresu, i zdrowia dla obojga!!!!! Trzymac kciuki bede od rana!!!!!! :tak::tak:

tak Bilka zgadza sie,poza tym musisz miec zaswiadczenie,ze od 10 tc bylas pod opieka lekarza,ja sie spytalam swojego gina o to i on mi powiedzial,ze po porodzie z wypisem ze szpitala mam sie do niego zglosic po takie zaswiadczenie,na becikowe mamy 12 mies.
Nowe zasady przyznawania BECIKOWEGO od 2013 roku. BECIKOWE, PORÓD, CIĄŻA, NOWORODEK, ZAPOMOGA, ZAPOMOGA DLA RODZIN, BECIKOWE, BECIKOWE DLA DZIECKA - Becikowe, Becikowe Dla Dziecka, Ciąża, Noworodek, Poród, Zapomoga, Zapomoga Dla Rodzin -Wydarze

maonka ja też miałam FATALNE wyniki moczu i to po wybranym antybiotyku, ale lekarz mówił, że trudno mu uwierzyć i zalecił zrobić powtórkę badania. Powiedział, że na tym etapie ciąży często zdarza się tak, że kobiety nabierają złą próbkę albo cewka jest nie do końca czysta. Polecił najpierw dobrze się podmyć, i nabrać do kubeczka środkowy strumień, bo tej wydzieliny mamy teraz więcej i to może przekłamywać wyniki. Może spróbuj też zrobić badania po raz drugi? U mnie się sprawdziło, na drugi dzień wyniki wyszły bardzo ładne i dzięki temu uniknęłam antybiotyków:)
Spróbować można, pozdrawiam

reklama
czesc dziewczyny, widzę że kiepskie macie ostatnie chwili ciąży...pocieszające jest to że to już styczeń i zaraz wszystkie jedna po drugiej będziecie miły nieprzespane noce z innego małego, słodkiego powodu:)

U nas w porządku, chodzimy już sobie z Helenką na spacerki. Narazie krótkie bo zimno ale jednak , fajnie się jest ruszyć z domku:) Mała dzisiaj dała nam trochę popalić w nocy, budziła się co 1,5h i karmienie i usypianie zajmowało nam też ok. 1,5h więc nie za bardzo pospaliśmy:) Dzisiaj znowu w dzień jest grzeczna, więc już jestem przerażóna ze noc będzie niespokojna...no cóż kto mówił ze będzie lekko:) Mam naderwany sutek, i niestety pęka dalej, więc muszę odsysać laktatorem mleko z tej piersi i podawać butelkę bo inaczej bedzie coraz gorzej.

Dodałam opis mojego porodu cc...taki chyba pocieszajacy :)

pozdrawiam was kochane i czekam niecierliwie na kolejne maluszki. Pozdrowienia odemnie i Helenki:)
2013-01-06 09.54.01.jpg1566.jpg

Do góry