reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam

Ja ucielam sobie 2 godzinna drzemke po krotkim spacerku. Ale cos mnie brzuchol boli, jak na okres. Mam nadzieje ze sie nie posypie :eek:

Magda maz moj wstaje czasami do Andersa ale maly jednak czasem woli mamusie zeby przyszla i utulala. JA juz Chrisowi powiedzialam ze jak mala bedzie z nami to on bedzie musial wstawac do Andersa bo ja nie dam rady z maluchen na cycku i drugim rozdarciuchem.

Flamandka zdrowka kochana. Niecierpie tej pory roku, u nas tez non stop jakies wirusy, kaszlanie, smarkanie i cala reszta, juz bym chciala wiosne.

Gosia moj mial 3 tyg wolnego i chyba sie tak rozleniwil przez to. JA mu nie zabraniam spac w weekendy jak normalnie pracuje ale ze wzgledu na to ze mial tyle wolnego to troche juz mi na nerwy zaczal dzialac z tym spaniem do 10 czy 11.

Caroline ha ha ha, ja tez czasem wbijam sie do wyrka spowrotem jak mam szanse i marudze, no ale przez ostatnie 3 tyg moj maz mial wolne i ja moze ze 3 razy mialam szanse sobie zostac w lozku do gora 9 jak on malego zabieral na dol.

Muuum
my dzisiaj bylismy na goracej czekoladzie w Coscie, mniam mniam.. spacerek tez nie za dlugi bo mnie zaczal brzuch i spojenie bolec wiec nachodzic to sie raczej nie nachodzilismy. Anders chcial na plac zabaw ale takie bloto bylo ze dalismy sobie spokoj.

Asiorek jak masz regularne skurcze to zadzwon na oddzial i sie upewnij kiedy masz jechac. Ja za pierwszym razem jechalam jak mialam skurcze co 4 minuty. Szpital mam jakies 18 km od domu, jak zadzwonilam to mi kazali przyjechac odrazu.

Wiecej nie pamietam co komu odpisac. Mam nadzieje ze te co chca sie rozpakowac to sie rozpakuja na dniach :-D Zwlaszcza te po terminie.

reklama
Mum to be Hm... jak mi głowa pęka to na noc apap, herbata z cytryną, amol do smarowania szyi i pleców i tabletki na gardło i kaszel do ssania :) ja jestem ciekawa kiedy mi się w końcu akcja zacznie, bo bolące przepowiadające skurcze do najmilszych nie należą :D i bardziej jak na szpilkach siedzisz :p może zechce do czwartku wytrzymać do wtedy niby do domu rodzinnego mam zawitać ze wszystkim :p

Hej dziewczynki sorki że dzisiaj tylko na chwilkę. Miałam dzisiaj urodzinowych gości w domku nie dawno wyszli wiec muszę jeszcze pozmywać ale chyba pójde na łatwiznę i uruchomię zmywarkę:tak:jakoś mnie tak muli spanie ze szok. Dzisiaj w nocy skurcze były bardzo silne ale uspokoiło się wszystko po 4 godzinach i gdzieć koło 3 nad ranem usnęłam po wojowaniu z książka bo skurcze spać nie dawały. Jestem ściorana ide się położyć. Postaram się nadrobić Was jutro za wczorajszy i dzisiejszy dzień. Miłego wieczorku niedzielnego śpijcie dobrze.

ja tez juz nie wiem co soba poczac. w tv nic ciekawego przy kompie tz juz mi sie nie chce siedxiec.poza tym nie wygodnie moze ksiazke poczytam to szybciej zasne.masakra jakas...
dobtej nocki zycze

Moze to zabrzmi dziwnie ale ciesze sie ze to nie tylko ja jestem taka rozbita i non stop cos mi dolega. Wiedzac ze wy tez cierpicie i macie jakies tam bole i problemy dla mnie to jakies pocieszenie bo przynajmniej wiem ze nie jestem jakas dziwna i ze cos ze mna nie tak :sorry:

Hej, jednak nie dalam rady wczoraj sie odezwac. Wieczorem posiedzielismy w trojke i gralismy w gry, bardzo fajnie bylo :tak: Za to nocka taka sobie, bo juz i mnie dopadl ten bol spojenia i bioder, ruszyc sie nie moglam, a do tego dwa razy musialam wstawac na siku, jak normalnie to tylko jedna pielgrzymke robie :no: Rano nie wiedzialam jak wstac, moj mnie musial z lozka wyciagnac, bo sama bym sie nie podniosla. Posiedzialam jeszcze chwile z moim bratem, no i w poludnie juz pojechal w dalsza trase, a ja od tamtej pory siedze w lozku, doslownie, caly dzien, wstawalam tylko na siku, zrobic herbate i wziac jakas salatke z lodowki. Dobrze, ze chociaz jedzenie zrobione w lodowce jest, bo inaczej umarlabym z glodu dzis, nie ma opcji zebym cos gotowala. Zuzka sie wierci, wypina pupe, raz mi takiego kopniaka przyfasolila, ze az wrzasnelam z bolu.

Czarni
zycze Ci aby mala sie juz zdecydowala wyjsc.

Emilia
a to Ci psikus, trzymam kciuki zeby Ania sie obrocila szybciutko! Zrobilas mi smaka na goraca czekolade :-D

Marzenixx
no ja tez krokiem pingwina, ale jeszcze sie zatocze do sklepu :-D Dam jeszcze rade polazic, ale juz musze to odpokutowac pozniej. Tez mysle, zeby juz jakies soki i jedzonko powoli do torby dopakowac.

natal ale Ci sie udalo z tym fryzjerem :-) Ja jak mojemu spaghetti zrobie, czy jakikolwiek makaron, to jest w niebowziety. U mnie to tak troszke cos z cycow przecieka, czasem sie budze i mam na pizamie plamy, a ostatnio zauwazylam na staniku.

muuum ale Ci fajnie, ze to juz niedlugo, oby maluszek nie zwlekal za bardzo. Ja sie troche zasiedzialam u mojej mamy w brzuszku i moj brat tez :-p

green super, ze u Emilka wszystko dobrze, ale Ty odpocznij troche!

Ala dobrze, ze Cie tam uspokoili. Mi sie tez wydaje, ze Zuzia to bedzie caly tata :-D

Afja no rosnie chlopak to i bardziej glodny :-)

Milusia super, ze u Was tak wszystko ladnie idzie! A opis porodu to pozazdroscic normalnie, zeby to tak wszystkie kobitki przechodzily :tak:

Kaja, Indziorka, flamandka zdrowka zycze!

maonka, gosia u mnie tez magiczny 37 tydzien i czuje, ze godzina zero zbliza sie wielkimi krokami, tzn watpie zeby to bylo w tym tygodniu, ale o ile do niedawna czulam sie swietnie to teraz juz rozne dolegliwosci daja o sobie znak i to bardzo. Po prostu czuje jak z dnia na dzien jest duzo gorzej. Moj twierdzi, ze to dlatego ze wyczytalam o tym w ksiazkach, to ja sie smieje, ze pewnie tez urodze, bo w ksiazkach pisza ze ciaza sie konczy porodem :-D

Indziorka moja mala jest glowka w dol tylko raz ma plecki z lewej raz z prawej strony, no i jak nie wiem czasem po ktorej stronie jest, to moj F przyklada ucho do brzucha i slucha gdzie serduszko jest :-)

caroline a mi tam nie wstyd spac do 11 i jak moge to spie :-p

Dorotqua ja tez tak mam, tzn nie sadze ze sluch sie wyostrzyl, ale jakby jestem bardziej wyczulona i niektore rzeczy co mi nie przeszkadzaly, teraz mi przeszkadzaja w spaniu, np czyjes chrapanie, jakies roboty na ulicy. To juz tak mam od jakiegos czasu.

To i ja nie będę oryginalna i dołączę z brakiem humoru i niedołężnością ogólną:-p Wszystko juz ciągnie, mała się wypycha na wszystkie strony, ani się położyć ani siedzieć:baffled: oddechu czasem juz złapać nie mogę... Do tego jakieś napięcie i podświadome wyczekiwanie się zaczęło... I jeszcze te pytania ze wszystkich stron czy już rodzę, jak się czuję a może juz urodziłam:cool: Naprawdę mnie to irytuje już:wściekła/y: Co chwilę ktoś dzwoni do mnie albo do mojego i zadaje te same pytania:crazy:wrrr.... chociaż czasem są chwile że czuję że to już naprawdę końcówka i smutno mi że już brzusia nie będzie...echh nie dogodzisz:sorry: trzymajcie się kobietki

reklama
EmiliaM- Uwielbiam goraca czekolade w Coscie- jest najlepsza:-D Podzielam Twoje zdanie o tym zlym samopoczuciu- nie brzmi swietnie, ale swietnie pociesza jak wiesz, ze nie tylko Ty masz zly dzien i bol w kazdym cm ciala.:sorry:

Indziorka-Dobrze, bierz leki, samruj sie. Oby przeszlo! No tak w domu rodzinnym z bliskimi- najlepiej. A Twoj tez sie z Toba wybiera? Czy bedziesz rodzic bez niego?:happy: Ja czekam na wtorek- mama przylatuje, w sumie to juz teraz bym chiala jakas akcje, ale jak mama juz bedzie to w ogole moze dziac sie co chce:-D

Mnie tez nuda ogarnela- doslownie mam dosc TV:baffled: jutro na pewno telewizora nie wlacze:no: skurczybyki mecza co 6-8 minut po kilka razy potem 30 min przerwy i znowu.. ech...

Wstyd sie przyznac, ale wlasnie wciagnelam kubelek lodow czekoladowych z ciasteczkami:eek::-D:baffled:

Do góry