reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

widzę, że wiele dukanek było:D ja przerwałam dietę, bo okazało się, że w ciąży jestem, ale schudłam na niej w 2 pełne miesiące (gdzie ściśle trzymałam się diety) 10 kilo:) ale do tego BAAARDZO dużo ćwiczyłam:) minimum po 2 godziny dziennie;) po ciąży nie wrócę do dukana, ale do SB, bo wydaje mi się o wiele zdrowsza:) no i oczywiście do tego codziennie godzina spaceru jak dzidzia będzie już mogła:) co drugi dzień 40 minut dywanówek i w pozostałe dni godzina biegania:) i jeszcze codziennie 1 h hula hop:D drastycznie, ale do końca kwietnia planuję zgubić całą ciążową "nadwagę"..

reklama
Marcia czekamy jutro na fotki :))
Powiedzcie mi proszę, jakbyście miały do wyboru dwa szpitale, z czego jeden jest odnowiony, z możliwością porodu w wodzie, świetnymi położnymi, waszym lekarzem prowadzącym, salami dwuosobowymi z łazienkami, a drugi nie odnowiony, z salami 3-4 osobowymi, łazienką w holu, ale za to z oiomem dla noworodka, który byście wybrały?

Anastazja - a na SB też kiedyś byłam. Chwalę sobie, a Dukan to taki eksperyment dla mnie byl, też z jakimiśtam skutkami, ale przerwane z powodu ciąży też, więc nie wiem czy wrócę do tego.
Ale przyglądając się diecie mojej karmiącej koleżanki - przypomina bardzo SB, z czego się cieszę, bo też zamierzam po urodzeniu na nią przejść.

Gośka:) ja tak samo:) jak Hanka się urodzi to zabieram się za SB:) tzn dam sobie tydzień na odpoczynek, ale potem wracam do "gry":D na weekend majowy chcę wrócić do swoich 62 kg:) a do ślubu pod koniec sierpnia chcę ważyć już 54-55 kg:) ale przede wszystkim chcę zgubić moje kg nie dietą, a aktywnością fizyczną:) Hanka na tym skorzysta, bo codziennie godzinka spacerku (a może i dłużej jak będzie cieplej) i do tego moje sporty:D bardzo tęsknię za hula hop, ale w ciąży ono raczej nie jest zbytnio wskazane:p ale po porodzie zacznę od tego z wypustkami, a potem wrócę do mojego tańca z hula hop sportowym:):) w sumie już nie mogę się doczekać;P w ogóle teraz zaczynam chodzić regularnie na basen 3 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu ćwiczyć takie ćwiczenia na yt, bo muszę sobie kondycję do porodu wyrobić:D:D
mnie Dukan troszkę wykańczał:p psychicznie bardziej (szłam system 5/5)

Natalia;) ja bym wybrała ten ładniejszy szpital, bo nie ma co zakładać, że coś złego się będzie działo..(no chyba, że miałaś jakieś niepokojące sygnały już w ciąży).. u mnie też nie ma jakiegoś super oddziału dziecięcego, ale i tak tam będę rodzić, bo ordynatorem jest mój lekarz prowadzący:)

ale przy karmieniu chyba nie mozna stosować żadnej diety, w szkole rodzenia ciągle to powtarzają
Natalia a ja bym wybrała ten brzydszy szpital, gdyby odpukać cos się stało to dzidzię przewiozą do innego szpitala niż Ty będziesz

O dietowo. Ja robilam dukana 2 miesiace po porodzie bo bylo glupota. Czulam sie bardzo słaba i nie mialam sily na nic. Okropn ta dieta.
Bardzo dobra jest Montignaca. A juz sie nie mogę doczekac jak pojde na 20 minut podreptac w lesie albo na bieznie.
Jest mi coraz ciezej bu.

Ewelina trzeba wierzyc ze wszedzie jest dobra i fachowa opieka. Wybierz to co ci rozum podpowiada. Ja rodze w brzydszym i bez oiomu. :) Tak szczerze mowiac...to luksusy nam nie sa potrzebne.Tylko dzieciatko do pełni szczescia.

oceanica ja poproszę przepis na tą lasagna ze szpinakiem i fetą :-D brzmi baaaardzo smakowicie :D
myszka co do tabletek to się nie stresuj :) wszystkie moje znajome które mają "tabletkowe" dzieciaczki to brały bodajże jaśmin (czy coś w tym stylu) okazało się że te tabletki miały coś ze składem nie tak i nie zabezpieczały tak jak powinny :) ja bardzo dużo lat w Polsce brałam mikrogynon i byłam z nich baaaardzo zadowolona i dzieciaczek się wtedy nie pojawił :) a do wyboru oprócz tabletek masz jeszcze inna dostępna skuteczna na rynku antykoncepcje :)

co do diet mam nadzieję że po porodzie kg mi szybko naturalnie zlecą i żadnej diety nie będę musiała stosować :) oczywiście chcę karmić piersią i tu już ma się ograniczenia do tego spacerki z Maluszkiem i powinno do wiosny wszystko piękne wyglądać :-D

Marcia czekamy jutro na fotki :))
Powiedzcie mi proszę, jakbyście miały do wyboru dwa szpitale, z czego jeden jest odnowiony, z możliwością porodu w wodzie, świetnymi położnymi, waszym lekarzem prowadzącym, salami dwuosobowymi z łazienkami, a drugi nie odnowiony, z salami 3-4 osobowymi, łazienką w holu, ale za to z oiomem dla noworodka, który byście wybrały?

Ja bym wybrala drugi, ja mialam podobny dylemat ale niegdy nic nie wiadomo jak sie porod potoczy.

reklama
Do góry