reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

Gośka Megi ma rację, to taka położna środowiskowa. Jak byłam w 12 tc i byłam przeziębiona to moja lekarka z przychodni coś przebąknęła o takiej położnej i wzięła ode mnie numer telefonu. W 20tc miałam telefon od położnej, że chciałaby mnie odwiedzić, teściowa mnie nastraszyła, że będzie sprawdzać warunki mieszkaniowe itp ale okazało się, że to przesympatyczna kobieta, która przyniosła mi mnóstwo ciekawych ulotek, gazetek itp na temat ciąży, porodu i karmienia. Jak przychodzi to mierzy mi ciśnienie, cukier, tętno moje i dzidziusia (za to najbardziej lubię jej wizyty). Doszłam do wniosku, że każda z nas powinna mieć takie "radyjko" żeby w chwilach zwątpienia posłuchać bicia serduszka maleństwa. Do tego odpowiada na każde, nawet najdziwniejsze pytanie i niedługo zacznie przygotowywać mnie do porodu i karmienia, jakąś maść będę musiała sobie kupić na brodawki żeby je przygotować na wysiłek.

reklama
Witam Mamusie z rana!:)

położna do domu?? hmmm.... w sumie fajnie:):)

ja dziś nie poszłam na zajęcia, bo muszę odpocząć zwyczajnie, bo pomimo, że wczoraj miałam dzień wolny to latałam z mamą po sklepach, bo butów i ciepłego swetra nie mam! skończyło się na tym, że sweter kupiony za 80 zł, ale butów nie mogę odpowiednich znaleźć...ale chyba zdecyduję się na emu..drogie to jak cholera, ale mama powiedziała, że zasponsoruje, a wydają mi się to buty odpowiednie, bo ciepłe i stabilne się wydają, ale może macie jakąś opinie na ich temat?? ale oczywiście mówimy o oryginalnych emu, a nie jakiś podróbkach z ccc czy rynku...:

dziś chyba przyjdzie mój wózek!!! bo kurier właśnie na pisał smsa, że będzie między 11, 14:D:D:D trafił idealnie:p bo mój P. jedzie dziś na coś tam, bo jego kolega się żeni, więc będę mogła sama siedzieć z wózkiem!!

Ostatnia edycja:
Też się nie spotkałam z takimi wizytami położnej w Warszawie. Teraz jest jakaś akcja i w bardzo wielu miejscach (szpitale, przychodnie) szkoła rodzenia jest bezpłatna organizowana przez Miasto Stołeczne Warszawa. Ja zaczynam zajęcia w szkole rodzenia 8.11 więc zobaczymy jak będzie.

Karolcia, każda ciężarna zameldowana na stałe lub czasowo w Warszawie ma szkołę rodzenia za darmo. Oczywiście warto się upewnić, że szkoła rodzenia, którą wybrałyśmy, bierze udział w tym projekcie, ale większość tak...

Ja się zameldowałam czasowo i za darmo mam - na Inflancką od 9.11 będziemy chodzić.

Pola - makaron wyszedł wyszedł. Już go dawno nie ma i zapomniałam o nim, a Ty mi przypomniałaś i się głodna zrobiłam :)

Anastazja - ja opinię o tych butach mam taką, że oryginalne czy nie, ale dziewczyny niektóre tak pokracznie w nich chodzą, że często nie chodzą na podeszwie ale im stopa zjeżdża, wiesz o co mi chodzi? Wygląda to mało zachęcająco.
Są pewnie ciepłe i wygodne i co najważniejsze niesznurowana, ale ja bym się obawiała, że mis ie stopa ześlizgnie i je rozciapię. Choć nie mam tendencji do takiego rozdeptywania butów, że stopa zjeżdża do środka.

Oryginalnych emu nie mam bo przy obecnych wydatkach nie są na moją kieszeń. Kupiłam podróbkowe z których jestem bardzooooooooo zadowolona i nie wyobrażam sobie innych butków na ten III trymestr ciąży.
Jeśli chodzi o darmową szkołę rodzenia w mojej przychodni na Białołęce napewno jest darmowa :-)

dzien dobry.....
ja dzis mialam kiepska noc nie dosc ze mnie glowa bolala i boli dalej to jeszcze w nocy spedzilam troche czasu w wc z bolem brzucha :( rano w koncu wzielam pol tabletki ale nie pomoglo za bardzo.......:(

reklama
natalia zoladek... i tak wogole to mam problemy z kibelkiem wiec poprostu po 5 dniach nieodwiedzania go zwijam sie z bolu... tak dlugo az lece do kibla....chyba musze 2 tanletke wziazc.. a maluszek sie chyba przy tym dobrze bawil bo ciagle kopal :)

Do góry