Anastazzja
Fanka BB :)
a co powiedzieć na temat karmienia piersią w miejscu publicznym..bo powiem Wam, ze czytając artykuł w gazetce dla mam zauważyłam, że kobiety karmiące często nie rozumieją dlaczego ludzie dziwnie się patrzą...i oczywiście wiem, że karmienie piersią jest zupełnie naturalne...ale moim zdaniem może gorszyć ludzi, a w sumie nie samo karmienia, a co jego sposób...mnie osobiście przeraża widok mamy karmiącej publicznie cały czas mam przed oczami taką babę co przychodziła do nas do domku letniskowego na całe dnie (ona latem mieszkała w udostępnionej we wsi szopie i przychodziła do nas z dziećmi nad jezioro) i wypatroszała cyce na wierzch...powiem Wam, że wszyscy byliśmy tym zniesmaczeni, bo np. jemy sobie obiad, a ta baba bez skrępowania bach i wywalała te swoje dojce na widok publiczny nie zwracając uwagi, że mój tata siedzi obok, babcia czy inne dzieci (od kilkuletnich do nastolatków)...może dlatego mam z tym taki problem, bo karmienie piersią kojarzy mi się tylko w ten sposób...dlatego rozumiem osoby, które się bulwersują na widok mamy karmiącej w miejscu publicznym i w sumie dziwi mnie, że często kobiety nie myślą czy każdy chce oglądać czyjeś nagie piersi i przyznam, że takie podejście mnie trochę wkurza, bo jest zwyczajnie egoistyczne, a osobiście znam wiele kobiet co karmią piersią, ale nigdy nikogo nie stawiają w niezręcznej sytuacji, więc pełen szacun dla mam, które karmią swoje dzieci niepostrzeżenie, tak, że nic nie widać czy udają się w miejsce ustronne..
ja sama chcę właśnie być taką "cichodajką" uważam, że karmienie jest czymś intymnym pomiędzy maluszkiem, a mamusią i cały świat nie musi o tym wiedzieć i się na to patrzyć ja sama będę chodzić do specjalnych pomieszczeń, odwracać się od ludzi, szukać ustronnego miejsca, albo chociaż przykrywać się pieluszką..
ja sama chcę właśnie być taką "cichodajką" uważam, że karmienie jest czymś intymnym pomiędzy maluszkiem, a mamusią i cały świat nie musi o tym wiedzieć i się na to patrzyć ja sama będę chodzić do specjalnych pomieszczeń, odwracać się od ludzi, szukać ustronnego miejsca, albo chociaż przykrywać się pieluszką..
Ostatnia edycja: