reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Chetnie bym Ci pokazala, ale akurat mam wszystkie fotki przy stole :-) Chyba, ze znajde jakies stare zdjecie ;-)
no tak - kobieta w ciąży i wszystkie fotki zrobione za stołem :):):) hihih

Co do karmienia, mnie to nie razi, ale sama nie chciałabym wystawiać cycochów na oglądanie wszystkich ludzi... uważam, że zawsze ma się pod ręką pieluszkę, chustę, cokolwiek, więc nie sądzę by pokazywanie menelom w parku swoich piersi jest fajne :DDDDDD

A tak w ogóle to dobry dzień :)

reklama
co do karmienia piersią w miejscach publicznych będę starała sie korzystać z miejsc dla matki z dzieckiem, jak ktoś przyjdzie do nas w odwiedziny, nawet rodzina będę wychodziła z pokoju, ale jak będzie wiosna i będę chodziła do parku to nie zamierzam wcześniej odciągać mleka tylko właśnie znaleźć bardziej utronne miejsce, przykryć pierś pieluszką i karmić. co do odwiedzin w szpitalu po porodzie to tylko mąż, nie chcę się krępować tym że coś przeciekło, pobrudziło się etc.

hej dziewczyny, ja wlasnie wstalam, A juz dawno nie ma w pracy od 4 rano ..
Widze, ze temat karmienia piersią się zaczał :)
A jakie macie zdanie na temat odciagania mleka z piersi po to, bysmy to nie tylko my zawsze musialy wstawac chocby w nocy, tylko rowniez tatusiowie? :)

A jakie macie zdanie na temat odciagania mleka z piersi po to, bysmy to nie tylko my zawsze musialy wstawac chocby w nocy, tylko rowniez tatusiowie? :)

karmić piersią publicznie nie zamierzam. nie karmiłam przy pierwszej ciąży i teraz też nie będę. zawsze dyskretnie. przy karmieniu mógł być tylko mąż,teraz też tak będzie. nikt z zewnątrz. odciągać zamierzam, tylko po to abym mogła spokojnie wyjść z domu sama.

Ja taki właśnie mam plan:)
A w szpitalu i jeszcze dwa tygodnie później żadnych odwiedzin i nie interesuje mnie co kto pomyśli :)

ja raczej odciąganie tylko w awaryjnych sytuacjach, jak muszę gdzieś wyjść, laktator nie ściągnie mleka tak jak dzidzia a po drugie będę starała się unikać butli bo inaczej się ssie pierś a inaczej smoka z butli, smoka z butli łatwiej

emmm - a dlaczego jeszcze 2 tyg po, nie chcesz zadnych gosci? :)

ewelina - nie mowie odrazu, ale z czasem chociazby maluszek moze zaza jesc z butelki ;)
chociaz w sumie to zalezy od tego ile bedziesz hciala karmic piersia.

ale właśnie w języku niemowląt czytałam, ze dziecko po 3 tyg przyzwyczaja się albo do piersi i wtedy woli pierś albo do smoka i woli smoka. Ja planuję karmić pół roku, potem jeszcze też ale znacznie rzadziej bo do pracy wracam
Zresztą pewnie i tak się bym obudziła jak dziecko by płakało a mąż wstawał podgrzewać mleko i potem karmił. :-)

emmm - a dlaczego jeszcze 2 tyg po, nie chcesz zadnych gosci? :)

ewelina - nie mowie odrazu, ale z czasem chociazby maluszek moze zaza jesc z butelki ;)
chociaz w sumie to zalezy od tego ile bedziesz hciala karmic piersia.

Tak położna doradziła.żeby z mężem na spokojnie przyzwyczaić się do nowych obowiązkow. pierwsza kapiel itd a poza tym nie wiem , jak sie bede czuła. może coś bedzie bolało, może będe miała depresje poporodową. nie wiem, jak bedzie a tak na spokojnie sami wszystko ogarniemy. najwyzej syf bedzie w domu :) a my cała rodzine mamy 150 km stad i nie wyobrazam sobie tak wczesnie gosci 24/dobe:)

reklama
ja tez zamierzam karmi cos kolo pol roku,
aczkolwiek ciezko mi sobie nieraz wyobrazic całonocne wstawanie do maluszka,
i mine mojego A, jak sobie smacznie spi hehe :)

Do góry