reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Antonufka! Antoś to piękne imię! my gdybyśmy mieli chłopca to byłby Stasio po pradziadku, ale gdybyśmy mieli dwójkę chłopaczków to na pewno drugi miałby właśnie na imię Antoni, bo to przepiękne imię!!:) a Ty się kochana nie denerwuj!!!:*:*

Bakalia....facecie mają jakieś dziwne skojarzenia:(

reklama
he he mój mąż ma na imię Antonio :) bardzo mi się podoba, a teraz to popularne imię wśród dzieciaczków

Antonufka co się stało? takie dobre wieści miałaś od rana ... :-(

Anastazzja też tak uważam, Antoś słodko brzmi. W sumie ja bardzo lubię takie imiona retro - Staś też urocze. Nie przekonują mnie zbytnio te "unowocześnione" i w dodatku z jakimiś zagranicznymi zapożyczeniami. Tyle mamy pięknych, polskich imion, że jest w czym wybierać.

Donia Wy miewacie gorsze dni z mężami, a ja miewam gorsze dni z byłym można powiedzieć chłopakiem, co jakiś czas czymś mi musi dopiec. A ja teraz wszystkim denerwuję się dużo bardziej. Jak my wszystkie, w sumie... :-(

Leżę sobie na boczku i mój mały obrażony brzdąc się raczył odezwać. Leniwie i jeno raz, ale miło, bo akurat jak mi smutno to on czuje i szturcha. Ale tak delikatnie, jakby buzi dawał od środka :)

Antonufka..rozumiem, że rozstałaś się z tatą synka tak? ehhh...faceci dają popalić...mój na początku nie był zachwycony ciążą i dużo przez niego przepłakałam, ale całe szczęście się opamiętam, bo jak nie to nie miałabym żalu go zostawić;)

Witojcie Dziewczeta :)
ja wczoraj tez zrobilam male zakupki przez allegro. Zakupilam dwie koszuleczki wiazane dla syneczka (u nas w szpitalu niby wymagaja zeby byly wiazane) dwie sztuki półspiochów, dwie sztuki czapeczek po kapieli, jedne rekawiczki niedrapki, wkladki laktacyjne, jalowe gaziki, patyczki antybakteryjne, butelke z aventa mala bo dostalam jakis czas temu sciagacz pokarmu aventa od szwagierki ale bez butelek, ponadto majtki poporodowe, stanik do karmienia i podklady poporodowe :) zaplacilam razem z przesylka 100 zł :D juz czuje ze malo czasu mi zostalo i zaczynam panikowac zeby miec juz wszystko naszykowane :p odzice mi kupili dwa szlafroki w second hand'zie :p jeszcze pizama, kapcie, klapki i kosmetyki dla Kubcia. No i ubranka, bo wciaz mam za malo... ah! Czlowiek kupuje, kupuje a lista jakos sie nie skraca... wciaz cos nowego dopisuję :p

Antoni mi również się bardzo podoba, mój emek nie był niestety przekonany do tego imienia. A ja równiez nie lubię takich zagranicznych, nowoczesnych typu alan, Brajan. itd normalnie jak słysze u kogoś takie imiona to zwykle jest rodzina patologiczna

Witam

Ewelina
suuuper!! pogratuluj koleżance!! bardzo miło słyszeć takie wiadomości.. :) wcześniaczek a dostał 7 punktów !! cieszę się bardzo :-D
Antonufka dla pocieszenia u mnie też cisza od wczoraj... :( już chciałam dzisiaj do szpitala jechać to poczułam małego w ciągu godziny 10razy ale baardzo delikatnie i na samym dole brzucha dodam że do tej pory siedział u góry pod cycuszkami :p doczytałam że byłaś w szpitalu i jest wszystko w porządku! cieszę się bardzo! czuję właśnie jak mój maluszek rozrabia.. ale całkiem inaczej czuję ruchy niż do tej pory.. bardziej takie stłumione są.. i latam co 20min do toalety :) także po prostu jakoś musiał się tam poprzekręcać i dlatego tak dziwnie..

co do spodni o których pisałam wcześniej.. teraz na ten moment są w sam raz.. ale zostało jeszcze dwa i pół miesiąca i pewnie zrobią się za małe.. hmmm co by tu wymyślić żeby je powiększyć :D (w udach nie będę się mieściła)

reklama
Do góry