reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

no cóż jak to mój kolega zwykł mawiać " każdy orze jak może" z tym że akurat w tej kwestii to już przesadzają, no bo żeby brać za wystawienie L4 to już przesada, aaa... cytologię na pierwszej wizycie też miałam w cenie tak więc śmiało stwierdzam że dobrze trafiłam :-) a Pan doktor to przemiły facet, co chwile się pyta "maja Państwo jakieś pytania, czy wątpliwości ??? wizyta trwa ok 40 minut i zawsze ale to zawsze wychodzimy z niej uśmiechnięci. Oby więcej takich lekarzy było na świecie :-)

reklama
Nic tylko pozazdrościć takiego podejścia lekarza, chociaż ja w gabinecie jak tylko zaczęłam do ginekologa chodzić to spotkałam się z tak miłym doktorem, że naprawdę lubiłam przychodzić do kontroli itd - a że on już nie pracuje tak non stop tylko czasem jest to moją ciąże prowadzi Pani doktor która jest rodziną z tym lekarzem starsza kobitka, ale taka spokojna ;-)

Kasiu ja w Zielonce będę miała wizytę na nfz tylko musiałam na nią czekać miesiąc, ale będę miała robione USG w 3d i w ogóle, koleżanka poleciła mi lekarza, świetne ma rekomendacje podobno;-) A tak to chodzę do swojego co miesiąc na fundusz też, bo przeliczyłam tak samo koszty i nie wyrobiłabym z prywatnymi wizytami ( a chciałam) ale tylko mój D. pracuję a do tego mieszkanko na utrzymaniu. A jak zaczną się wizyty co dwa tygodnie to nie wyrobiłabym na pewno;-) Ale nie narzekam na swojego doktorka, potrafi mnie trzymać do 20 minut. dla mnie ważne, że jest cierpliwy dla swoich pacjentek i potrafi wytłumaczyć wszystko.

u nas jest ginekolożka 160 zł za wizytę; 80 zł usg; 50 zł cytologia; 30 zł wypisanie L4 lub każdej recepty; 20 zł ktg!!!

i na wizytę trzeba czekać ponad miesiąc bo o wolny termin ciężko a przyjmuje od poniedziałku do piątku od 15 do 20tej....

bo chyba ludzie myślą że jak drogo to profesjonalnie... bo ogólnie to różne opinie o tej Pani chodzą po mieście...

a mnie naszło na frytki i smażymy :)

cześć dziewczyny!!:)

ja zakupiłam dziś proszek do prania dla Hani:):) ale za pranie ciuszków zabiorę się dopiero na święta bożego narodzenia:p zastanawiam się jeszcze nad tymi chusteczkami huggisa newborn:) zaraz zabieram się za przejrzenie ciuszków dla córci i spisanie tego co potrzebujemy, a co już mamy, bo w listopadzie chcę już skompletować całą wyprawkę:):)

Antonufka:) cieszę się, że z dzidzią wszystko ok:* a jakie imię macie dla chłopczyka??? Hania mi też się bardzo podoba:) P. to wymyślił:) moja mama jest Anna, ale wszyscy Hanka na nią mówili:) a na drugie będzie mieć po prababciach-Krysia..chociaż moja miała na prawdę Maria a na drugie Krystyna, ale wszyscy do Niej mówili Kryśka:) więc marudzić nie mogę:p jego wybór bardzo mi się spodobał:D

Anastazja nie za późno na pranie w okolicach świąt? to trzeba jeszcze poprasować a przecież cały dzień w zaawansowanej ciąży nie dasz rady. Ja pranie włączam koniec listopada początek grudnia, zeby do grudnia poprasować wszystko

Anastazzja dla chłopczyka podoba mi się Antoni. Ale jeszcze zobaczymy, jak to będzie...

A ja się bardzo źle czuję, bo mnie strasznie wyprowadzono z równowagi. :(
Pójdę się położyć.

Ewelina:) ja termin mam na 2 lutego, więc spokojnie:) a jak będą święta to dużo czasu będę mieć:) poza tym mam dużo osób chętnych do pomocy:) a nie chcę, żeby ciuszki się kurzyły czekając na Hankę:) wtedy wypiorę też pościele, kocyki i inne rzeczy, które dostałam:)

reklama
tiramisu smacznego ;-)
antonufka lepiej sobie poleż i nie denerwuj się ;) co do Antoniego, ja chciałam ale dla P. to skojarzenie jedno "Antoniooo" z seriali dlatego odpadło na przedbiegach..

Do góry