reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dzień dobry :)

weekendowo spokojnie się robi.. u mnie słońce daje na całego :/ zaraz zjem śniadanko idę odebrać firankę do pokoju Maksymilianka :D i na targ po owoce i warzywa :)

miłego dnia i samych pozytywnych myśli życzę! :)

reklama
Witajcie ja od samego rana na nogach, gardło boli mnie niemiłosiernie! Mam pytanie czy któraś z Was w ciąży używała spraju TYMSAL? ziołowy preparat na ból gardła, mam w domu i nie wiem czy użyć.. a przeciwwskazań nie ma dla kobiet w ciąży..

Co do pogody u nas deszczowo i tak byle jako... szarawo!

Dzien dobry :) U nas dzis mily dzien :) Tata wygral 200 zł w totka :pP jeszcze nigdy tyle nie wygralismy hihi ;) Maż w pracy do 14.
Mysle nad upieczeniem jakiegos jabłecznika, co by na weekend do kawki cos bylo. Synus mi sie dzisiaj rano wiercil niemilosiernie. Szkoda mi go, bo wydaje mi sie, ze mu juz bardzo ciasno.
Milego dzionka :) i udanych zakupów :)

heji u nas deszczowo. cały tydzień ma być taki. ja normalnie osiwieje tu w chałupie.
jeszcze moj M mnie drażni tu swymi fochami. a zdaje sie to aj powinnam miec zmienne nastroje a nie on :)po południu wybieram sie na zakupy. i uplanowałam zajechać do odzieżowego. wpatrzyłam kombinezony w promocji dla maluszka. to lukne okiem czy warte sa wzięcia. i starszakowi czas pomyśleć o jakieś cieplejszej kurtce.
bakalia
mozesz uzyc. ale nie duzo. bo i tantum verde tez mozna ale w dawkach jak dla dzieci. a tak to plucz gardlo woda z woda utleniona. i cherbatka z miodkiem i cytrynka i pod koldre lub koc. w ciazy wazne jest by nie przechodzic przeziebienia tylko go naprawde wylezec te 3 dni. aaa w aptece kupisz takie tabletki do ssania propolki dla ciezarnych. Zdrowaka!!!!

oczywiście stosuję miód, mleko i czosnek no i pije gorący sok malina+dzika róża, oby przeszło bo aż mnie głowa od tego boli..
u nas miała być klopsowa, ale z racji że w domu dziś dwóch mężczyzn którzy nie lubią tej zupy zostaje zrobienie mielonych plus surówka z jabłka i marchewki - ostatnio dużo u mnie tego się przewija, jabłka swoje to i korzystamy ;D

sarat jabłecznik cudne ciasto ;) mi ostatnio marzy się ciasto którego nazwy nie znam, wyleciało mi z głowy wiem że składa się z ubitej piany która jest pod pyszną kruszonką.. i na pewno miał taki "dżem" czy coś jako środek i normalne ciasto jako spód.. coś mi chodzi koło głowy, ale nie wiem co to jest..

a co to jest "klopsowa" ?
u mnie chyba tez mielone. mięso odmrożone to może zaraz zmiele i będę klepać :)
albo wsadzę do woreczka i upiekę z marchewka i papryka. no sama juz nie wiem. lenia mam!!!!

Marys heh skąd ja to znam.. facetom to się chyba w głowach poprzewracało... :| mój mężuś od 3 dni chodzi z fochem na mnie.. a szczerze mówiąc nie wiem za co :szok: wkur... mnie to... i jak wybuchnę w końcu to przynajmniej będzie wiadomo za co się nie odzywa..
pierwszy raz gdzieś od 4 lat mamy takie ciche dni :-)

a co do klopsowej to bardzo dobra zupa :) po prostu robi się małe kuleczki z mięsa mielonego i się wrzuca na rosół, dodaje się ziemniaki, marchewkę, ogólnie włoszczyznę...

ja dzisiaj mam fasolkę po bretońsku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka

i ja dolączam sie do tych boli gardło. Nakupilam na targu cytryn i zaraz zrobię sobie herbatki z soczkiem.

dzis mamy sesję foto z brzusiem. Już byłam u fryzjera :) nie mogę się doczekac :)))))))))))

u nas straszna zimnica a piszecie, ze tak ładnie u Was. Będzie lać cos czuję

fazerkamm moj tez ma czasem jakies dziwne dni -meskie napięcie ;-) nic tylko w d*pe kopnąc

a my na obiadek miesko, ryz, ciemny sosik i warzywka :)

sarat ja kupilam jablecznika. Poszłam na łatwiznę. Dzis znajomi wieczorem wpadają trza cos na stoł postawic;-) a jakos nie chce mi sie pichcic...spalam dzis 3h:angry:

Do góry