reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

adak4 a skąd bierzesz materiał na pościel? bo przyznam że to bardzo ciekawy pomysł :) ja lubię szyć i z chęcią spróbuję coś wyczarować,tylko nie wiem gdzie szukać odpowiedniego materiału.

reklama
Dziewczyny - przeszłam się na IP z tymi wynikami moczu. Oczywiście trafiłam na moją Panią Doktor. I już jestem spokojna - mam więcej pić, to się powypłukuje bilirubina i tym podobne. To wszystko za małe ilości, żeby było coś nie tak :) A cukier też nie jest jakiś straszny.

Jejku, jaka ja jestem histeryczka w tej ciąży...

Strzyga nie jesteś histeryczka! zapewne każda z nas tak samo by zareagowała na takie wyniki badań tak jak Ty :-)

a ja utłukę mojego mężusia :-) denerwuje mnie strasznie!! zresztą jakaś dziwna jestem.. uwielbiam siedzieć w ciszy, duże ilości odwiedzających mnie denerwują i strasznie męczą.. achhh te hormony :-)
ja nic innego od dwóch dni nie robię tylko narzekam :-D mam nadzieję że wybaczycie..

Ostatnia edycja:
ja też dziś odebrałam wyniki glukozy 75g i po 2 h mam 144. Wizyta dopiero w czwartek ale chyba czas wziąść się za siebie już dziś i ograniczyć słodycze :-( ale co tam ważniejsze maleństwo.
Strzyga będzie ok tylko trzeba się stosować do zaleceń.

ja odebralam glukoze mam 130 :) mocz ok i tarczyca tez tylko...spadł mi hematokry hemoglobina...hemo mam 10.6 i kupiłam sobie biofer folic tylko nie wiem czy brać dwie czy jedną...a dzwonic do gina nie bede bo bede w pon u niego ale wzielam juz jedna bo po co czekac :)

A w ogóle to odebrałam też pozostałe wyniki - z morfologii wynika że nadal mam anemię, a w moczu nie wiedzieć dlaczego są ślady białka, bilirubiny i leukocytów.
ja w moczu też mam 5 leukocytów, erytrocyty mam dziś wizytę to też wypytam dr, tym badziej, ze czasem kuje mnie przy oddawaniu moczu
i w ogóle dziś mnie brzuch pobolewa

Czesc Dziewczeta :) dlugo nie pisalam, nie pamietam zebym tak zaniedbuwala bb :p Nie nadrobie straconych dni, bo piszecie jak oszalale :p nadrobilam inne watki :) Buzki dla was wszystkich :)

reklama
w m jak mama czy dobra mama pisali że może to być wzmozone pragnienie, chyba częste oddawanie moczu i cos jeszcze ale nie pamiętam;-)

dzieki, tak właśnie sie zastanawiałam.. mam przez ostatni tydzień wielką ochotę na słodycze, chodź nigdy tak nie było nawet teraz w ciąży a pamiętam że kiedyś czytałam że jak ktoś musi jeść ciągle słodkie to prawdopodobieństwo cukrzycy jest.. ale wiadomo nie każdy przypadek tak ma.

Do góry