reklama
Dziewczyny - przeszłam się na IP z tymi wynikami moczu. Oczywiście trafiłam na moją Panią Doktor. I już jestem spokojna - mam więcej pić, to się powypłukuje bilirubina i tym podobne. To wszystko za małe ilości, żeby było coś nie tak A cukier też nie jest jakiś straszny.
Jejku, jaka ja jestem histeryczka w tej ciąży...
Jejku, jaka ja jestem histeryczka w tej ciąży...
fazerkamm
Fanka BB :)
Strzyga nie jesteś histeryczka! zapewne każda z nas tak samo by zareagowała na takie wyniki badań tak jak Ty :-)
a ja utłukę mojego mężusia :-) denerwuje mnie strasznie!! zresztą jakaś dziwna jestem.. uwielbiam siedzieć w ciszy, duże ilości odwiedzających mnie denerwują i strasznie męczą.. achhh te hormony :-)
ja nic innego od dwóch dni nie robię tylko narzekam mam nadzieję że wybaczycie..
a ja utłukę mojego mężusia :-) denerwuje mnie strasznie!! zresztą jakaś dziwna jestem.. uwielbiam siedzieć w ciszy, duże ilości odwiedzających mnie denerwują i strasznie męczą.. achhh te hormony :-)
ja nic innego od dwóch dni nie robię tylko narzekam mam nadzieję że wybaczycie..
Ostatnia edycja:
aga3004
ja też dziś odebrałam wyniki glukozy 75g i po 2 h mam 144. Wizyta dopiero w czwartek ale chyba czas wziąść się za siebie już dziś i ograniczyć słodycze :-( ale co tam ważniejsze maleństwo.
Strzyga będzie ok tylko trzeba się stosować do zaleceń.
Strzyga będzie ok tylko trzeba się stosować do zaleceń.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja odebralam glukoze mam 130 mocz ok i tarczyca tez tylko...spadł mi hematokry hemoglobina...hemo mam 10.6 i kupiłam sobie biofer folic tylko nie wiem czy brać dwie czy jedną...a dzwonic do gina nie bede bo bede w pon u niego ale wzielam juz jedna bo po co czekac
ewelina26k
w m jak mama czy dobra mama pisali że może to być wzmozone pragnienie, chyba częste oddawanie moczu i cos jeszcze ale nie pamiętam;-)Co do tej cukrzycy ciążowej, są jakieś widoczne objawy przed potwierdzeniem przez lekarza?
ewelina26k
ja w moczu też mam 5 leukocytów, erytrocyty mam dziś wizytę to też wypytam dr, tym badziej, ze czasem kuje mnie przy oddawaniu moczuA w ogóle to odebrałam też pozostałe wyniki - z morfologii wynika że nadal mam anemię, a w moczu nie wiedzieć dlaczego są ślady białka, bilirubiny i leukocytów.
i w ogóle dziś mnie brzuch pobolewa
reklama
w m jak mama czy dobra mama pisali że może to być wzmozone pragnienie, chyba częste oddawanie moczu i cos jeszcze ale nie pamiętam;-)
dzieki, tak właśnie sie zastanawiałam.. mam przez ostatni tydzień wielką ochotę na słodycze, chodź nigdy tak nie było nawet teraz w ciąży a pamiętam że kiedyś czytałam że jak ktoś musi jeść ciągle słodkie to prawdopodobieństwo cukrzycy jest.. ale wiadomo nie każdy przypadek tak ma.