reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Ja przy następnej wizycie wypytam Panią Doktor, co konkretnie muszę przy sobie mieć. Pani Doktor pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić, więc przynajmniej będę pewna, że się orientuje :) W ogóle jakoś się nie mogę zebrać z kompletowaniem tej wyprawki. Tzn, wczoraj się obudziłam, że z piwnicy trzeba przynieść wózek i wyprać wszystkie materiałowe części, wyczyścić metalowe itp. Ale przecież akurat wózek nie będzie mi potrzebny od razu... A z rzeczy które będą potrzebne natychmiast mam tylko troszkę ciuszków (bo większość jest jeszcze u koleżanki - trzeba je przywieźć, posegregować, wyprać itp)

W ogóle jakaś niezorganizowana jestem ostatnio :)

ja wyjelam ciuszki po Nikosiu...laski ja nie mam co kupowac :( wszystko jest i to w ilosciach masakrycznych 4 duze kartony z ikei do rozmiaru 74...;-)

wlasnie mam relax. Dziecko mi spi i pomalowałam sobie pazury na zielony...:) dzis wpada fryzjerka i male zmiany robie scinam wlosy do ramion i farbuje na orechowy. Zobaczymy:))

lece Was nadrobic bo ostatnio mam z tym problemik

U mnie w czoraj na USG tez wyszło ze 10 stycznia;) ale data moze sie przesuwac to jest i tak tylko orientacyjna data - tak mowi moj lekarz... i sama wiem z doswiadczenia bo Wojtaszek 38tc

Moje zakupy ja chyba zakonczylam - musze kupic tylko butelki i moze smoka(?) i pieluchy tetrowe:) Bo wojtaszkowymi mije okna:)

Bakalia: ocet:)

Strzyga: mnie sie snilo ze trzeba przymiesc Łóżeczko z piwnicy:)bo przeciez to juz zaniedlugo:)

Wybaczcie ze was tak zaniedbuje... ale ostatnio czasu nie mam... a jak poczytam to sily nie mam odpisywac:) ale mam nadzieje ze zaniedlugo juz wszystko wroci do normy... wlasnie robie zaproszenia na slub:p w przyszłym tyg pojezdzimy po rodzinie i zostanie nam tylko alkohol i garnitur i sukienka:)

Marcia, to gratulacje! U mnie też drugi synek będzie:-) Chyba Mikołaj... wstaw zdjęcie po metamorfozie:-)

Anielka nie przejmuj się, już kiedyś pisałam na ten temat

Anisia, podkłady choć wyglądają dziwnie mają dobry rozmiar, trust me;-)

ch_aga, ja miałam te siatkowe po cc i dobrze mi było, tylko zeby nie kupić za małych...

Bakalia, barszcz można cytryną zakwasić

a ja się muszę poskarżyć na teściów. Nie byli zachwyceni moją drugą ciążą, ale obiecywali że Mikołajkiem zajmą się tak jak Matim przez pierwszy rok, jak wrócę we wrześniu do pracy. Mati powinien dostać żłobek. A tu nagle szwagierka mówi nam, ze oni już nam tak nie dadzą rady pomóc, bo zdrowie już nie to. Ja to wszystko rozumiem, ale czemu, u diabła, nie powiedzą tego NAM? Szkoda że się nie dowiedzieliśmy w przyszłym roku, bo wtedy to już nawet czasu na zastanowienie się co zrobić by nie było... Ja nie mam zamiaru z nimi o tym rozmawiać, niech Ł. to zrobi, bo trzeba będzie coś postanowić.

no bo to tak jest jak trzeba cos odkrecic to potem ciezko i sie czlowiek wymiguje

bakalia robisz barszczyk mniami :)

liv pokaze pokaze fotke :)

ale mnie glod ssie...hmmm co bby tu wszamac

reklama
bakalia ja zawsze zakwaszam octem albo zwyklym albo balsamicznym
zreszta ja to bym mogla balsamiczny do wszystkiego lać :p
U mnie dzisiaj pomidorowa z makaronem z wczoraj i steki z karkowki z ryzem i sosem pomidorowym. Nie chcialo mi sie kombinowac a musze szybko leciec na miacho do ksiegowej Męza. czeka mnie taki kilometrowy spacerek... co by mi sie nie nudzilo;P i po 14 musze byc z powrotem zeby usmazyc ta karkowke przed przyjsciem M. z pracy.
A co do wyprawki, dla Dzidzi juz wiekszosc rzeczy mam za to dla siebie nic... na pewno musze kupic piżamke bo mam tylko takie zrebrzone, na ktore cala rodzina mi sie czai zeby mi je wywalic :pP ale ja ich pilnuje bo mam do nich wielki sentyment :pP moj M. na moje pizamki mowi antysexy ahaha :pP spodenki do spania w serducha, koszule nocne w kwiaty :pP taka jestem sexi a co:p
Moj Synek cos mi sie uspokaja ostatnio. Chyba mu zaczyna brakowac miejsca. A wczoraj posciagalam sobie teksty kolysanek dla niego i sluchalam na youtubie zeby sobie poprzypominac meldoyjki i pare łezek mi poleciało ze wzruszenia... ach te hormony ;P tak sobie sluchalam i spiewalam i brzusio glaskalam :p no i z wyrka wyciagnelam swoje stare basnie, mam zamiar zaczac Malemu czytac zeby juz od malucha lubil bajeczki, tak jak ja lubilam :))

miłego dnia Laseczki :*

Do góry