reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Bakalia - też czytałam o tych skurczach. :) Skurcze braxtona -hicksa mam od jakiegoś czasu. To takie uczucie, jakby Ci nagle macica stężała. Trochę zabawne odczucie - mi się kojarzy z szybkim zamarzaniem czegoś. Tyle, że bez zimna.

Asteria - mi z usg też wyszedł dziesiąty stycznia :)

reklama
co do wyprawki ja nie jestem przesądna, jutro odbieram mebelki i będę miała miejsce gdzie chować co kupię, czekam z niecierpliwością na pensje to kupię: kilka ciuszków jeszcze, ochraniacz do łożeczka, baldachim, beciki, przescieradła, ręczniki, dla siebie podkłady etc
w następnym wózek, i w następnym dla siebie bieliznę do karmienia, piżamki do karmienia, kosmetyki dla Synusia i monitor oddechu i jeszcze w nastepnym to co będzie brakowało

a i w przyszłym miesiącu kupie jakiąś księgę bajek i baśni i zacznę czytać brzuszkowi:-)

wrocilam ze spaceru, jeszcze jak przebieralam pieluche to mnie mala oblala cieplym moczem:baffled:

no ja skurcze przepowiadajace mam chyba od 21 tygodnia i zdecydowanie silniejsze niz w poprzedniej ciazy, pytalam o to gin i powiedziala, ze normalne, na szczescie moze 2 razy na dzien mi sie przytrafiaja do tego gdy sobie za duzo pomysle lub cos z meze zrobie:laugh2:;-)

Asteria, to fajnie, ze tak szybko udalo Ci sie zalatwic wszystko, grunt to miec przygotowane i sie o nic nie martwic

strzyga co za porównanie ;-)
livastrid miła niespodzianka ;D

ja ostatnio znalazłam sklep specjalnie z bielizną dla kobiet karmiących piersią u siebie w mieście, więc chyba tam zaopatrzę się w stanik bo ceny przystępne i sam stanik ładnie zrobiony ;-)

asteria ty to obrotna kobieta ;-) ja muszę umyć, bo proszą o to! ale poczekam jak pomalujemy ściany czyli za jakieś dwa - trzy tyg.

Bakalia: pierwszy raz od 3 tyg mam czas na to zeby cos w domu zrobic... :) wiec próbuje jak najwiecej nadrobic;)

Zaproszenie tez juz skonczyłam;) tylko nie mam aparatu zeby wam pokazac efekt koncowy...;/ stwierdzilam ze musza być proste i zeby raz dwa je zrobic... i chyba sie udalo;)
imgres

thumb.php
na tym sie opierałam;)

Ostatnia edycja:
jeju Asteria nudzisz sie to mozesz jeszcze u mnie okna umyc;-) mn tez powiedziala, ze do 10 razy dziennie

bakaalia dzieki za taka niespodzianke, ale zdarzylo jej sie to od poczatku 4 raz, wiec nie tak zle, tyle, ze teraz mi tez sie chcialo do lazienki a ta z premedytacja jeszcze sie do mnie usmiechnela jak sikala

asteria ja pomimo że mogłabym się wziąć za mycie to mi się tak nie chce, że ograniczam się do gotowania i sprzątania w pokoju, by można było wejść ;)

livastrid
hehe, to nieźle mała spryciula uśmiechem łagodzi sytuacje ;-)

reklama
Do góry