reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

My też w weekend zaczniemy kompletowanie wyprawki :) Mnie jeszcze jakoś nie ciągnie - nie przepadam za zakupami, ale mój M już z 5 razy w tym tygodniu spytał: "Ale zaczniemy już w weekend coś kupować dla Poli, coooo...?" Słodki jest :D
W takim razie trzeba kuć żelazo póki gorące i zabrać tatuśka na zakupy :):):)

reklama
Dziewczynki chcę Was tylko ostrzec, że majtki siatkowe nie są przydatne po cesarce, niestety. One mają takie gumeczki poprzeczne i chyba na skos ale właśnie te poprzeczne uwierają ranę, która też jest w poprzek brzucha. Też miałam całą pakę tych majtasów, ale jak tylko mogłam wstawać i potrzebne było coś na dupsko, to mama kupiła mi zwykłe bawełniane majtki, ktoś wyżej napisał, że babcine ;-) Byle były wysokie i trochę nachodziły na brzuch. Bo wiadomo, że biodrówki też wejdą w ranę. Takie majtki nie są drogie więc teraz też zamierzam sobie kupić takich kilka par. Ale nie zapominajcie też o majtkach fizelinowych, jednorazowych. U mnie w szpitalu trzeba było je zakładać na obchód, bo co lekarz to inne podejście a do tych jednorazowych nikt się nie czepiał. A że one po jednym wyjściu do toalety się mi rwały, to do wieczora zmieniałam je na bawełniane i tak wkółko. Ja leżałam w szpitalu dwa tygodnie więc zbankrutowałabym na tych jednorazowych. A zwykłe to mama zabierała do domu i co jakiś czas prała i ciągle otrzymywałam świeże. Tak samo koszule nocne. Ja po kilku dniach wolałam spać w piżamach; te na szczęście lekarzom nie przeszkadzały :-) A podkłady poporodowe to kupuje się takie pieluszki jednorazowe Bella, w aptece, wyglądają jak duże podpaski. Ja na szczęście byłam ładnie wyczyszczona po cesarce i nawet nie zużyłam całej paczki, mogłam używać zwykłych podpasek.
Pozdrawiam

czyli jak zakładam te majtki jednorazowe to wtedy do nich tej wielkiej podpaski nie?

bo te podkłady jak podpaski to jaki rozmiar takie 10na 36 starczy?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :) ja naresczeie od tygodnia sie wyspalam coz za piekne uczucie :D my idziemy jutro zobaczyc szpital w ktorym chcialabym rodzic´przy okazji poprosze o liste co mam sobie ze soba wziazc do szpitala.
POLA gdyby moj tak chcial na zakupy to bym byla szczesliwa ... ostatnio jak bylismy to ledwo wzielam pierwsze spioszki do reki to ten juz ziewal...ciekawe czym sie tak zmeczyl?? hihi

Normalnie w szoku jestem, już posprzątałam:) Mam calutką wielką szufladę wolną i całą jedną komodę, mogę ładować kolejne porcje ciuszków:)

A co do wymiarów tych wkładów, które nabyłam to ja mam: 23cmX 6,5cm dlatego wydają mi się jakieś małe, kupię na wszelki wypadek w aptece te Bella jeszcze, będę spokojniejsza:) Ogólnie zaczęłam sobie powolutku kupować do tej szpitalnej torby rzeczy, oprócz tego co wczoraj zamówiłam jeszcze koszule do karmienia, staniki, dla malutkiej jeśli chodzi o ubranka też już mam do tej torby praktycznie wszystko ( pieluch jeszcze nie mam)

Anisia fajnie że już jesteś prawie we wszystko zaopatrzona, ja jeszcze nic! ale myśle że w grudniu będę miała gotową torbę ;)

Na dziś barszcz czerwony z ziemniaczkami ;)

czesc styczniowki

Koleżanka wczoraj mi poradziła, żebym do torby wyprawkowej wsadziła ze dwa batony, żebym mogła coś zjeść. Jej nikt nie powiedział i jej mąż latał po oddziale i załatwił 2 kromki suchego chleba :)

ja mialam pudlo rodzynek, ale go nawet nie ruszylam, po porodzie wciskali we mnie kanapki;-)

co do podkladow to ja mialam takie wielkie pieluchy, po 3 dobie juz mialam takie wieksze podpaski

a majtki z siateczki tak przy cesarce to u mnie zadna takich nie nosila, mialy tez takie przewiewne, ale z bardzo drobniutka siateczka, bawelniane

dzis sie wyspalam, ide cos pozrec

baakalia, bo ja taka panikara jestem, wolę mieć wszystko dużo wcześniej niż potem, żeby na wariata szykować itd:) I tak zawsze mam wrażenie, że czegoś zapomnę itp...a tak wogóle to popatrzyłam sobie na ostatni wydruk usg no i się okazało, że według niego córcia zamierza się z nami przywitać już w grudniu, a dokładnie 30:)

reklama
Do góry