reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Anisia ja mam podobnie, wiecznie poczucie że czegoś się zapomniało pomimo że wszystko przygotowane ;)
Co do terminu porodu, u mnie to na ostatnim usg okazało się że 10stycznia teraz jest data oczekiwaną ;D Ale biorę na to poprawkę, zobaczymy co styczeń przyniesie ;D

reklama
ja kompletna torbe mialam od 25 tygodnia bo bylam przekonana, ze szybko zawitam w szpitalu:-D i tak stala sobie w kacie do 40 tygodnia. Ja w sumie nic pakowac nie musze, bo wszystko ciagle w niej lezy, zreszta jak mi czegos zabraknie to przeciez maz dowiezie. Ostatnio mialam duzo, a potrzebowalam tak naprawde prawie nic.

Anisia, w sumie najbardziej wiarygodny wyliczony termin porodu jest do 12 tygodnia, bo dzieci rozwijaja sie mniej wiecej tak samo. Potem czasem robi sie korekcje kolo 20 tygodnia, pozniej wiek z usg nie ma znaczenia

odebrałam wczoraj skrzypki od jednej kobitki:D są w tak tragicznym stanie.. to nawet nie byłby problem gdyby to był normalny rozmiar. trzeba kupić jeden kołek, smyczek, zmienić struny a w sklepach są praktycznie tylko do rozmiaru 1/16:D

aha, dzięki livastrid:) To biorąc pod uwagę to wcześniejsze usg z 11 tygodnia to jednak pozostanę styczniówką, bo z usg i om wychodził mi 4 styczeń:)

Z tym terminem porodu to i tak sprawa indywidualna. Mnie straszyki, zebym byla przygotowana juz od dwoch tyg przed terminem, bo dziecko duze , a on i tak wyszedl dwa tygodnie po terminie. Wcale mu sie nie spieszylo;)
A zabobonow nie slucham. i tak kupuje rozne rzeczy bo nie wyrobilabym sie przed samym porodem fizycznie i finansowo ;)

mi od poczatku mowil 21 20 stycznia.
Anielka moj maz caly czas myslal ze wszystko kupi sie na poczatku stycznia....tylko najpierw bym musiala bank obrabowac, bo musimy kupic wszytsko od a do z. ale jak zobaczyl ceny to zmienil zdanie hihi

reklama
tak, sa mozliwe, bo przeciez bierze sie pod uwage ostatnia @ jak licza na "sucho", chyba, ze ktos mniej wiecej wie, kiedy dziecko zmalowal. Mi tak liczyli i termin mi walneli tydzien pozniej niz mniej wiecej kiedy do zaplodnienia doszlo a to akurat mniej wiecej moglam przewidziec kiedy nastapilo, nie mylilam, sie, bo usg pokazywalo dokladnie to samo.

w sumie wole urodzic 2 tygodnie wczesniej niz pozniej, dziecie oczywiscie wychodzi na swiat kiedy mu sie podoba:-D Rzadko kiedy jest tak, ze faktycznie rodzi sie w wyznaczonym termninie, zwykle nastepuje to pare dni po, ale z mala akurat mialam to szczescie, ze przyszla na swiat tak jak mi wyznaczyli, az sie wszyscy smiali na porodowce.

bakalia ja daje ocet

Vileyka a skrzypki to dla Ciebie czy corke uczysz?

Do góry