reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam Dziewczynki :-)
Ja dzis u Rodzinki w domu w Wadowicach. Sloneczko swieci :-)
Anielka- ale bym zjadla ten Twoj serniczek. My dzis ciasta z piekarni :-)
Fazerka- to trzymam kciuki za Twoja kolezanke - oby wszystko bylo dobrze. I daj znac.
Pola- udanej wizyty :-)
A my dzis z Mama wybieramy sie po poludniu do sklepu calego dla Malych i pewnie cos kupimy ladnego :-)
Pozdrawiam i milego dnia :-)

reklama
marys małe wielkoludy będą z naszych dzieci :)

Anielka to jest właśnie dla mnie też cholernie dziwne :| powinien ktoś przy tym studencie być! bo przecież taki człowiek nie jest jeszcze wykwalifikowany :/ tak tak to wcześniejsze badanie było na zespół Downa, Edwardsa i Pataua. Ja razem z nią się stresuję.. zobaczymy co jej lekarz prowadzący powie... oby z dzidzią było jednak wszystko ok..

Melisa, Myszka dam znać na pewno.. bo to nie wygląda ciekawie :/ :(

dziękuję bardzo za trzymanie kciuków

No i ja witam piątkowo :)
Pola życzę udanej wizyty no i wakacji...
Fazerkamm... trzymam kciuki za koleżankę i jej córeczkę, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku...
Alka od 20 tygodnia kolejne lecą szybko, a synuś niech czeka spokojnie na swoją kolej, jeszcze czasem zatęsknimy za tym czasem "oczekiwania", kiedy byłyśmy paniami swojego czasu :-)

no a my się jutro wybieramy na wesele, więc czeka mnie zabawowy weekend i trochę jazdy samochodem...

Pogoda taka jak teraz nawet mi się podoba, nie znoszę tylko tego, że jest ciemniej i ciemniej co raz wcześniej...ehhhh

Nie słucham juz o Waszych wypiekach, bo tylko smaka robicie, ja wieczorem chodzę i tak węszę co by tu jeszcze wszamać, dobrze, że większość przegryzwek trzymamy w takiej komórce na klatce, to nie chce mi się zwyczajnie tam łazić i brać. I to ratuje mi moją d... ;-)choć trochę :-D

a ja wczoraj zrobilam ten deser-ciasto kokosowe :) i musze przyznac ze pycha :)) góra jak w bounty :) a dól jak pana cota, ale chyba powinien byc bardziej zbity (albo za krotko trzymalam w piekaniku albo za duzo wody wlalam do brytwanki). Jednak i tak wyszlo pysznie, domownicy sie zajadaja :p w sumie zostal jeszcze jeden maly kawalek :p

Dzisiaj na sprawie sie udalo :)) odroczenie na pol roku :) jesteśmy z Mężem przeszczesliwi :) tylko jeszcze jedna sprawe mamy 3 pazdziernika, tej obawiamy sie najbardziej. jesli sie uda to bedzie super.

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie :*:*:*

fazerka trzymam bardzo mocno kciuki za Twoja kolezanke i jej Córcie, nawet nie chce myslec co biedna dziewczyna musi czuc :((

anastazja gratuluje Haneczki :)

Pola udanej wizyty zycze :) i mam nadzieje, ze jeszcze przed wyjazdem pochwalisz sie jak bylo i czy poznalas plec :)
Nie pozwol Nam czekac tydzien w niepewnosci ;P

Hej Dziewczyny :)

W ramach walki z insektami P. robi oprysk dwoma butlami muchozolu i zmykamy do Łodzi do jutrzejszego popołudnia. Potem również P. uskutecznia radosne wietrzenie mieszkania i wracamy, licząc, że paskudztwa już nie będzie. ;)

Anastazja - gratulacje :)

Fazerkam - trzymam kciuki z koleżankę. Informuj na bieżąco co i jak.

Pola - udanej, owocnej wizyty :)

Wracam do pakowania najpotrzebniejszych rzeczy i ewakuuję się. Do jutrzejszego wieczorka :*

jeszcze wyjdzie że będę za Tobą :) bo ostatnio wyczytałam w swojej książeczce ciążowej że przewidywany termin porodu to 1 luty :)
a poprzednią ciążę przenosiłam prawie 2 tygodnie. jesli znowu będzie babsko to pewnie też przenoszę :) panowie podobno wychodzą wcześniej niż dziewczynki.

dziewczynki prawdziwe damy, każą na siebie czekać;-)

sarat a w tym przepisie o co chodzi z kapielą wodną?

jestem w szoku, że badanie gnetyczne robi student,. to powinni tylko wykwalifikowani lekarze z odpowiednimi uprawnieniami

Ostatnia edycja:
ja tylko na chwilę, jestem po jednym egzaminie i drugi mam o 20, ale zaraz spadam się uczyć...nadal Was nie nadrobiłam, ale zrobię to jutro, więc wybaczcie, że tylko o sobie:)

byłam dziś na uczelni i NIC...NIKT NIC NIE POWIEDZIAŁ:D ludzie udawali, że brzucha nie widzą:D normalnie z koleżanką, która wie o ciąży się tak śmiałyśmy:p tylko takie nerwowe spojrzenia na brzuch i NIC:p

Anastazja hehe mi też czasami chce się śmiać z reakcji ludzi :)
jak byłam ostatnio w przychodni musiałam podbić jeden papier i do pokoju było sporo osób.. grzecznie stanęłam w kolejce, po jakiś 5 min przyszła starsza kobieta.. spojrzała na mój brzuch i mówi do mnie dlaczego ja stoję w kolejce, żebym od razu poszła.. że mam pierwszeństwo i wtedy nagle wszyscy zobaczyli że mam brzusio hehehe :) (oczywiście wszyscy wcześniej jak tylko przyszłam zerkali na brzuch) a wczoraj byłam w super markecie i pani przy kasie pożyczyła zdrowego dzidziusia :) i tak coraz częściej mi się zdarza, że obcy człowiek powie coś miłego :) fajnie się na serduchu robi :) także może jak Tobie większy się brzunio zrobi to też będziesz się spotykała z taką reakcją ludzi :)

ewelina dla mnie to też jest szok :| tym bardziej że tydzień przed nią ja byłam robić tam badanie i mnie normalnie lekarz badał a ten student tylko się przyglądał... mniejmy nadzieję że jednak dobrze ją zbadał i po prostu teraz jest lekkie odchylenie od normy a z dzieckiem wszystko w porządku.. bo w przeciwnym razie to... ach nawet nie chcę o tym myśleć.....

Myszka najgorszy to wszechobecny pyl, ciogl kurz, i kartony!!!! ale Wiesz o czym mowie :) i faktycznie tylko planowanie i myslenie jak bedzie trzyma mnie przy zyciu ;)))

Fazerka strasznie mi przykro, kciuki zacisniete.....
Anastazja a moze wszyscy mysleli, ze chcesz miec jakies chody bo w ciazy i dlatego nerwowo patrzyli :)))))

A ja mialam dzisiaj troche pracy i dopiero do domu dotarlam i tak jakos mi niedobrze caly czas.......

reklama
Witam,
Trzymam kciuki za udane wizyty. :happy:Jak czytam to podziwiam rozmiary waszych maleństw.:-) Moja córcia jest mała ale podobno jeszcze mieści się w normach.
Ja zaś zaprzyjaźniam się z glukometrem i dietami dla ciężarówek z cukrzycą.
Niestety nie dla mnie czekoladki i ciasta. :angry:Choć według planu jaki mi narzuciła moja pani doktór muszę w ciągu 2-3 tygodni złapać 2 kilogramy wagi. Nie bardzo sobie to wyobrażam na warzywkach, chudej wędlinie i rybach. :szok:Za dwa tygodnie wizyta w poradni cukrzycowej. :eek:
Pozdrowionka.

Do góry