reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

liv mam takie do Ciebie pytanie, bo patrzę na Twoje suwaczki i widzę, że szybciutko po porodzie zaszłaś w ciążę... Przypadek czy tak chciałaś?? Bo ja też chciałabym się szybko starać o drugie tak by się urodziło na wiosnę 2013, ale jak wszyscy to słyszą to się w głowe pukają, że organizm musi odpocząć - jak się czujesz??

Alka,
ja mam koleżankę, co ma córeczki dokładnie rok po roku z różnicą 3 dni :)
Co do samej ciąży, zdecydowanie gorzej ja znosiła i już w 30 tygodniu zaczęła się jej skracać szyjka macicy. Co do wyników badań, to miała w miare okej, dopiero też chyba w 3 trymestrze wyszedł jej niedobór żelaza. Kazali jej się oszczędzać, no ale przy wszędzie raczującym, a póżniej chodzącym dziecku małe były na to szasnę. Teraz druga corcia ma 6 tygodni i chyba więcej zajmowania ma na razie z tą starszą niż z młodsza. Ta druga śpi i je :-). Myślę, że wszystko będzie zależało od Twojego samopoczucia i tego jak Twój mąż się angażuje. Moja koleżanka ma meża pracoholika, wiec najwcześniej jest w domu na 19 i tak bidulka cały dzien musi sobie radzić sama i myślę, że to ja dobija. Acha druga córcia była zaplanowana, ale nie w kolejnym roku, także ich wiadomość o ciaży zaskoczyła.

reklama
witajcie dziewczyny:)
po pierwsze:
chciałabym usprawiedliwić swoją nieobecność:)
mój K. miał wolne w pracy i chcieliśmy spedzic czas razem iwec nie bylo mowy o siedzeniu na bb:)
bylo cudownie:) tylko za gorąco bo nogi mi puchly jak wybieralismy sie na spacer:(

Po drugie :
Kurczaczek gratuluję!!!!!

po trzciecie:
Pola Negri, Marcia, Malutka,Gośka udanych wizyt życze!!!

po czwarte:
Kama Daria witam wsrod styczniowek!

jejku ale zaleglosci mam nadzieje ze nikogo nie pominelam:):)
u mnie już połowa ciąży hurra!!

milych dzionkow!!!

alka mnie sie dziecka kolejnego zachcialo 3 albo 4 miechy po porodzie. Rozmawialam z mezem o tym a on zdziwiony byl, bo inicjatorem corki to byl wlasnie on, ja dzieci nie chcialam. Musialam tylko upewnic sie u paru lekarzy czy dobrze w srodku wygladam, bo po ostatnim porodzie bylo ciezko, ale powiedzieli, ze jestem jak nowka, do tego doszlam do siebie fizycznie caloksztaltnie wiec postanowilam odczekac sama dla siebie pol roku na i 7 miesiecy po porodzie okazalo sie, zem styczniowka:-D

nikomu o tym pomysle nie mowilam, bo nie chcialam, by mi nad glowa ktos stekal, ze tak szybko, ale ja chcialam by mala miala rodzenstwo z nieduzym odstepem, w ogole mam starego meza, wiec wole jak bedzie jeszcze wygladac jak tata a nie dziadek

Asteria, kolezanka troche za szybko zaszla, sama jest wymeczona, a tu kolejna ciaza.

troche sie balam jak organizm sobie poradzi z ciazy w ciaze, ale poki co na szczescie nawet jest lepiej niz z mala
tylko stawy mi poszly:dry: ale z tym zawsze mialam problemy

mój M jak usłyszał że Dudek ma dwóje dzieci z tego samego roku, to stwierdził że my też tak zrobimy.. fajnie by było, ale to jest bardzo ciężkie do zrealizowania.. mój organizm nie zdążyłby się zregenerować i ja jakoś sceptycznie patrzę na ten pomysł, choć fajnie by było mieć dwoje dzieciaczków między którymi by była mała różnica wieku :)

Nie wyobrażam sobie dwójki w tak krótkim odstępie :p Mam nadzieję trochę "odpocząć" po pierwszym, o ile to możliwe, a później będziemy myśleć o kolejnym :)

Ja chcę od razu, żeby nie wracać do pracy, bo wiem,że jak wrócę i znów przyzwyczaimy się do wygodnego życia to będzie cieżko się zdecydować, poza tym mój M. też ode mnie o 7 lat starszy - niech dzieci widzą, że tata miał włosy :-)

Poza tym skoro teraz nie mam żadnych objawów to jak w drugiej ciąży się nieco pomęcze to nic mi się nie stanie :)

Ostatnia edycja:
poza tym mój M. też ode mnie o 7 lat starszy - niech dzieci widzą, że tata miał włosy:-)

to tak jak u mnie;-)

do tego caly majdan stoi, nie bede musiala znowu tego wszystkiego rozstawiac i przemeblowywac

dziecko mam malo meczace, wiec moze dlatego tez doszlam szybciej do siebie

dla mnie najgorsze bylo zmienianie pieluch z kupa, to bylo gorsze niz otwieranie smierdzacej lodowki, ale juz od paru tygodni mi to nie przeszkadza

reklama
Liv dziękuję za słowa otuchy i fakt, że nie narzekasz .... Tego potrzebowałam, bo cała resztamnie odwodzi od tego pomysłu - chyba zrobię tak jak Ty i nie będę nikomu już o tym wspominać, M. się weźmie do roboty i tyle :)

Do góry