reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

ja po " WIZYCIE" nawet lekarza na oczy nie zobaczylam :baffled: polozna wszytsko sprawdzila powiedziala ze jest ok i do domu........brak slow na osoatniej wizycie lakarz powiedzial ze bedzie usg i juz miesiac temu nie mialam usg tzn mialam ale musialam sobie za niego zaplacic....... ani badania krwi niccc tylko cisnienie mocz waga... jedyne co mnie pocieszla to to ze slyszelismy serduszko babelka tak szybko bilo jakby sie zmeczyl :p ale tylko chwle slyszelismy po minucie powiedziala jest ok ....... nie wiem jak wytrzymym te 4 tyg. moze w polsce pojde na usg??

anastazja ja mialam wesele tez POD LIPAMI tylko to byla inna restauracja :p ladna ta sala co wybralas

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
malutka, najwyzej prywatnie pojdziesz albo u siebie albo w pl. Nie wiem jak w de to wyglada, ale u mnie zawsze sa takie wizyty. Swoja droga nie ma u Ciebie tak, ze jak za granica korzystasz z opieki medycznej czy uslug kosmetycznych albo za dlugo jestes poza granica to potem musisz robic test na gronkowca? Bo ja tak mam. Nie wpuszcza mnie do szpitala dopoki w przychodni testu nie zrobie.

malutka idź prywatnie jak chcesz zobaczyć dzidzię, ja sobie nie wyobrażam mieć wizyty bez usg - muszę widzieć mojego bąbelka co 4 tyg :) ... ale i tak cieszymy się z Tobą, że z dzidzią wszystko ok

Ja ostatnie USG miałam w 12 tygodniu ciąży, teraz mam połówkowe, ale dopiero 12 września, więc kawał czasu. Mój lekarz uważa, że jak wszystko w porządku to 3-4 USG wystarczy. Chociaż to moje małe tak się ukrywa, że chyba ostatnio z 5 minut jeździł mi takim aparatem po brzuchu próbując sprawdzić tętno. Nie na żarty się przestraszyłam kiedy zaczął się dopytywać, kiedy miałam dokładnie ostatnio USG. No ale w koncu małe wsykoczyło jak Filip z konopii z mega uderzeniami serca, wiec oboje się uspokoiliśmy. Co do płci, my nadal z moim A. toczymy dyskusję "chcemy wiedzieć czy nie" ?

malutkans tak to niestety jest jak sie chodzi państwowo do lekarzy :/ najlepiej idź prywatnie :) ja chodzę tylko prywatnie żeby w razie czego mieć pewność że zrobiłam wszystko co mogłabym zrobić.. nawet mój mąż który na początku mówił, że nie ma sensu zobaczył ogromną różnicę w tym jak Cię traktują prywatnie.. nawet teraz badanie które mam zrobić mówi że dobrze że idziemy prywatnie.. bo to zawsze jakoś inaczej.. :)

u mnie co wizytę robi gin usg.. tutaj to jest w standardzie.. w ten sposób po prostu bada się pacjentki.. nawet te które nie są w ciąży (oczywiście mówię o wizycie prywatnej)

Ostatnia edycja:
eh, ta nasza panstwowa sluzba zdrowia;/

Anastazja ja tez dziś ide ogladac lokal "pod lipami";).

anielkaa mnie też czasem nachodzi zwątpienie tym bardziej, że to pierwsze dziecko, trudna sytuacja mieszkaniowa (apodyktyczna teściowa i malutki pokoik na nas dwóch, a wkrótce na trzech), ale jak pomyślę, że w tym wszystkim zawsze będzie z nami mały/-a to jakoś mi lżej trochę :) "Matka jest tylko jedna!" i najlepsza na świecie! Nawet jeśli popełnia błędy ;)

Ja tez tak zaczynalam z tesciowa... ale wszystko bedzie dobrze;) trzeba być dobrej mysli:)

Cześć Dziewczynki z rana ;-)

Wiem, że nie jestem już z wami styczniówką, ale zrobiłam wczoraj i przedwczoraj teściki i wyszły 2 kreski i po prostu musiałam się z kimś podzielić tą wiadomością ;-). Wierzę, że tym razem wszystko się uda i będę mamusią kwietniową.
Gratuluje Wam wszystkich zdrowych dzidzusiów i trzymam kciuki za dalsze miesiące zdrowej ciąży ;-)

Buziaki w brzuszki ;-)

Styczniówka jestes zawsze i milo ze podzielilas sie z nami ta wiescia:) czekam na dalesze:)

no to j mam nadzieję, ze bede zadowolona z wizyty bo jak nie to.................. <pif paf>;)

kobiety w ciazy sa nieobliczalne:-D czyli jak bedziesz niezadowolona to wypisza Ci zabojstwo w afekcie:-p

ja do lekarza chodze na przemian panstwowo /by w karcie wszystko bylo wsio/ i prywatnie. Usg mialam w 7 i 12 tyg na razie, teraz w piatek polowkowe, za miesiac ide na 3/4d. Ja osobiscie jakos nie czuje potrzeby robienia usg, potem zaczne co 3 tyg robic, bo z cisnieniem mam klopoty i wole sprawdzac lozysko czy wyglada ok.

liv mam takie do Ciebie pytanie, bo patrzę na Twoje suwaczki i widzę, że szybciutko po porodzie zaszłaś w ciążę... Przypadek czy tak chciałaś?? Bo ja też chciałabym się szybko starać o drugie tak by się urodziło na wiosnę 2013, ale jak wszyscy to słyszą to się w głowe pukają, że organizm musi odpocząć - jak się czujesz??

reklama
liv mam takie do Ciebie pytanie, bo patrzę na Twoje suwaczki i widzę, że szybciutko po porodzie zaszłaś w ciążę... Przypadek czy tak chciałaś?? Bo ja też chciałabym się szybko starać o drugie tak by się urodziło na wiosnę 2013, ale jak wszyscy to słyszą to się w głowe pukają, że organizm musi odpocząć - jak się czujesz??

Alka: moj Ł ma kolezanke ktora teraz zaszła w druga ciaże a rodziłą w kwietniu:) i jedyne co jej lekarz powiedział ma na siebie 2 razy bardziej uwazac... prawie tak jak przy zagrozonej ciąży.

Do góry