reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

liv mam takie do Ciebie pytanie, bo patrzę na Twoje suwaczki i widzę, że szybciutko po porodzie zaszłaś w ciążę... Przypadek czy tak chciałaś?? Bo ja też chciałabym się szybko starać o drugie tak by się urodziło na wiosnę 2013, ale jak wszyscy to słyszą to się w głowe pukają, że organizm musi odpocząć - jak się czujesz??

Alka,
ja mam koleżankę, co ma córeczki dokładnie rok po roku z różnicą 3 dni :)
Co do samej ciąży, zdecydowanie gorzej ja znosiła i już w 30 tygodniu zaczęła się jej skracać szyjka macicy. Co do wyników badań, to miała w miare okej, dopiero też chyba w 3 trymestrze wyszedł jej niedobór żelaza. Kazali jej się oszczędzać, no ale przy wszędzie raczującym, a póżniej chodzącym dziecku małe były na to szasnę. Teraz druga corcia ma 6 tygodni i chyba więcej zajmowania ma na razie z tą starszą niż z młodsza. Ta druga śpi i je :-). Myślę, że wszystko będzie zależało od Twojego samopoczucia i tego jak Twój mąż się angażuje. Moja koleżanka ma meża pracoholika, wiec najwcześniej jest w domu na 19 i tak bidulka cały dzien musi sobie radzić sama i myślę, że to ja dobija. Acha druga córcia była zaplanowana, ale nie w kolejnym roku, także ich wiadomość o ciaży zaskoczyła.

reklama
witajcie dziewczyny:)
po pierwsze:
chciałabym usprawiedliwić swoją nieobecność:)
mój K. miał wolne w pracy i chcieliśmy spedzic czas razem iwec nie bylo mowy o siedzeniu na bb:)
bylo cudownie:) tylko za gorąco bo nogi mi puchly jak wybieralismy sie na spacer:(

Po drugie :
Kurczaczek gratuluję!!!!!

po trzciecie:
Pola Negri, Marcia, Malutka,Gośka udanych wizyt życze!!!

po czwarte:
Kama Daria witam wsrod styczniowek!

jejku ale zaleglosci mam nadzieje ze nikogo nie pominelam:):)
u mnie już połowa ciąży hurra!!

milych dzionkow!!!

alka mnie sie dziecka kolejnego zachcialo 3 albo 4 miechy po porodzie. Rozmawialam z mezem o tym a on zdziwiony byl, bo inicjatorem corki to byl wlasnie on, ja dzieci nie chcialam. Musialam tylko upewnic sie u paru lekarzy czy dobrze w srodku wygladam, bo po ostatnim porodzie bylo ciezko, ale powiedzieli, ze jestem jak nowka, do tego doszlam do siebie fizycznie caloksztaltnie wiec postanowilam odczekac sama dla siebie pol roku na i 7 miesiecy po porodzie okazalo sie, zem styczniowka:-D

nikomu o tym pomysle nie mowilam, bo nie chcialam, by mi nad glowa ktos stekal, ze tak szybko, ale ja chcialam by mala miala rodzenstwo z nieduzym odstepem, w ogole mam starego meza, wiec wole jak bedzie jeszcze wygladac jak tata a nie dziadek

Asteria, kolezanka troche za szybko zaszla, sama jest wymeczona, a tu kolejna ciaza.

troche sie balam jak organizm sobie poradzi z ciazy w ciaze, ale poki co na szczescie nawet jest lepiej niz z mala
tylko stawy mi poszly:dry: ale z tym zawsze mialam problemy

mój M jak usłyszał że Dudek ma dwóje dzieci z tego samego roku, to stwierdził że my też tak zrobimy.. fajnie by było, ale to jest bardzo ciężkie do zrealizowania.. mój organizm nie zdążyłby się zregenerować i ja jakoś sceptycznie patrzę na ten pomysł, choć fajnie by było mieć dwoje dzieciaczków między którymi by była mała różnica wieku :)

Nie wyobrażam sobie dwójki w tak krótkim odstępie :p Mam nadzieję trochę "odpocząć" po pierwszym, o ile to możliwe, a później będziemy myśleć o kolejnym :)

Ja chcę od razu, żeby nie wracać do pracy, bo wiem,że jak wrócę i znów przyzwyczaimy się do wygodnego życia to będzie cieżko się zdecydować, poza tym mój M. też ode mnie o 7 lat starszy - niech dzieci widzą, że tata miał włosy :-)

Poza tym skoro teraz nie mam żadnych objawów to jak w drugiej ciąży się nieco pomęcze to nic mi się nie stanie :)

Ostatnia edycja:
poza tym mój M. też ode mnie o 7 lat starszy - niech dzieci widzą, że tata miał włosy:-)

to tak jak u mnie;-)

do tego caly majdan stoi, nie bede musiala znowu tego wszystkiego rozstawiac i przemeblowywac

dziecko mam malo meczace, wiec moze dlatego tez doszlam szybciej do siebie

dla mnie najgorsze bylo zmienianie pieluch z kupa, to bylo gorsze niz otwieranie smierdzacej lodowki, ale juz od paru tygodni mi to nie przeszkadza

reklama
Liv dziękuję za słowa otuchy i fakt, że nie narzekasz .... Tego potrzebowałam, bo cała resztamnie odwodzi od tego pomysłu - chyba zrobię tak jak Ty i nie będę nikomu już o tym wspominać, M. się weźmie do roboty i tyle :)

Do góry