reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
witam :D
dolaczam sie do was...jestem 9 albo 10 tyd ciazy dokladnie bede wiedziec we wtorek bo mam wizyte. mam pytanie czy wy rowniez macie bole brzucha pachwiny podbrzusze, mi lekarz powiedzial ze to normalne ale jestem ciekawa bo czasami mysle ze tylko mnie nekaja wszytskie objawy zaparcia wzdecia mdlosci wogole przestalo mi smakowac smazone mieso itd itp pozdrawiam was

witaj malutkans:) mnie boli brzuch, ale ja miałam na miesiaczke bardzo silne bóle, więc to, co jest teraz to pikuś :) nic się tym nie martw i nie czytaj zbytnio o objawach ciąży, wtedy się mniej wkręca sobie :)

to juz slyszalam ze mam sobie nie wkrecac.... ale ja taki nerwus jestem ciagle sie czyms denerwuje i martwie, jezeli chodzi o mnie to chcialabym usg co tydzien zeby byc spokojnym :D jestem wszytkiego ciekawa bo to moja 1 ciaza... a najgorzej jet w pracy bo odkad jestem w ciazy przepracowalam 2 dni a reszta albo zwolnienia albo po 3 godzinki gdzie normalnie jest 7 albo 8 ajj...(pracuje przy tasmie z gazetami wiec 7 godzin stania i dzwigania) a wy pracujecie normalnie czy macie zwolnienia?? bede wam tutaj trochu marudzic... jakas zmierzla sie zrobilam. najgorsze jest to ze mieszkam za granica i praktycznie jest sama bo cala moja rodzina w polsce tak jak i znajomi jest jeszce rodzina meza ale wiadomo kazdy ma swoje zycie to nie jest to co mama albo przyjaciolka.

śmiało możesz marudzić:) w pierwszej ciąży tak dramatyzowałam, ze wszystkie położne na izbie przyjęć mnie już znały bo z każdą głupotką leciałam do szpitala:D z nami nie będziesz samotna bo my tu wścibskie i rozgadane baby jesteśmy :)

pracuje przy tasmie z gazetami wiec 7 godzin stania i dzwigania
malutkans powiem tylko tyle, że ja uważam, iż w ogóle powinnaś iść na zwolnienie, bo stanie i dźwiganie nie służy ciąży ... ja pracuję normalnie, ale ja mam pracę lekką, miłą i przyjemną więc luuzz a Ty się nie przemęczaj kobieto i dbaj o dzidzię!!! no i koniecznie po lekarzu napisz co i jak ... a teraz ja znikam spać bo rano wyjeżdzam...

Całuję Was w brzuszki kochane mamuśki!!!

tylko problempolaga na tym ze lekarz stwierdzil ze ciaza to nie choroba( mieszkam w niemczech i tutaj przewaznie kobiety pracuja do 6, 7 miesiaca) no ale jak mialam silne bole to dal mi na tyd zwolnienie a reszte zwolnien od rodzinnego wzielam. dobrze ze mam dobrego szefa i jak soc mnie mocno boli to moge isc do domu no ale jak dlugo tak mozna powoli to juz tak troche glopio ale to nie moja wina ze boli mnie brzuch. :(

ale prawo mówi ( wiem prawo nie mówi, ale nie mam siły szukać innego słowa) że nie możesz wykonywać takiej pracy w ciąży i koniec. albo Ci zmienia stanowisko pracy albo idziesz na zwolnienie.

reklama
malutkans witaj;) I pamietaj o tym ze dzidzia jest najwazniejsza;) I nie wskazane jest dla niej przemeczanie sie. Ja zylam na normalnych obrotach i w konsekwencji dostalam plamienia;]A teraz sie boje ciagle czy z dzidzia wszystko ok i nie moge sie doczekac wtorku i wizyty u gin. Wiec sluszne jest stwierdzenie ze w ciazy trzeba duzo odpoczywac i dbac o siebie.

Dziś na kolacje zrobilam sobie mini salatke - ryz+brzoskwinia+kiwi+ banan :-p pyyyycha;)

Ostatnia edycja:
Do góry