reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

oj dziewczyny ja wiem ze macie racje i mysle tak samo jutro wolne zobaczymy w piatek czy szef sie zjawi i znim porozmawiam.
Kaienkadg pyszna kolacja mniami ja poczekam na meza i zejmy cos razem a jak narazie pije soczek jablkowy :)niby ma pomoc na wzdecia i zaparcia..:-)

reklama
Emm dziekuje i ja juz bardzo sie ciesze, ze wkraczam w II, chyba bede troche spokojniejsza...
Dorotka szybko zleci, zobaczysz i juz niedlugo bedziesz miala pewnosc, ze wszystko ok!
Alka pewnie juz wybralas prezent, ale ja uwazam, ze ta zebra jest cudna, sliczna, wspaniala i jaka tania ;)
malutkans witaj i na prawde uwazaj na siebie i nie mozesz tak ciezko pracowac.....

A teraz pare odp o Badania prenatalne, wczoraj sie wszystkiego dopytalam, amniopunkcja to koszt 1500 zl bez NFZ, usg to ok 300zl i testy Pappa tez 300zl. zazwyczaj po usg juz lekarz mowi czy trzeba amniopunkcje czy wszystko ok!
Testy Pappa wykrywaja choroby i wady, ktore mozna juz leczyc w naszych brzuszkach.
Wydaje mi sie i ostatnia dyskusja w TV utwierdzila mnie, ze sa to badania potrzebne, niezaleznie od wieku i warto zrobic.
Dobrej nocki!!!!!

aninaa a jakie masz wskazania do amniopunkcji? wiek?

przypadek ZD w bliskiej rodzinie,a mianowicie rodzony brat męża. do tego druga ciąża-co podnosi ryzyko.a wiek 27lat. podczas pierwszej ciąży byłam w instytucie genetyki,ale w tamtym czasie ryzyko było znikome.teraz prosili abym zgłosiła się po skierowanie na amniopunkcję,bo ryzyko bardzo wzrosło.tak mi powiedziała ta mila pani :tak:

Witam z rana? :-D
Jak cudnie wiedzieć, że nie trzeba wstać o 6 i można pospać a córa daje spać do 10.00:p

malutkans witam:-)

Lece się ubierać :-) I do dziadków nadrabiać zaległości z Laurą:-)

Witam sie czwartkowo;)
Troche mnie boli zoladek dzis;] A co do zaparc, to ja ich wogole nie mam. Wrecz przeciwnie - nieraz sie budze juz z checia odwiedzenia wc na dluzej.
Szkoda tylko ze zapomnialam ze dzis sklepy zamkniete;] Bo co ja zjem na obiad w takim razie?:eek:

Witam :) dopero po sniadanku heh i czas sie ubierac i na spacrej jakis isc... jak ja lubie leniuchowac jak nie trzeba isc do pracy:-) milego dnia :D

Cześć dziewczynki!
Ja niestety musze się z wami porzegnać, w poniedziałek na wizycie kontrolnej w 11 tygodniu okzała sie, że nasza dzidzia umarła, serduszko przestało bić tuż po ostatnim usg w 8 tyg gdzie słyszałam jak bije. Dziasiaj wróciłam ze szpitala.
Trzymam kciuki za Wsze maleństwa ;-))
Ściskam mocno.

Może spotkamy się znowu na innym forum bo za ok 3 misiące będzie próbować jeszcze raz ;-))
Jeszcze raz ściskam

jejku, jakas nowa towarzyszka;)

KURCZACZEK_K
: dzidzia poprostu nie chciala być styczniowym maluszkiem:) tak wiec strajcie sie na wiosne/lato:) Pozdrawiam, duzo sily dla was...

malutkans: witaj! w naszych progach:) co do zwolnienia, to ja siedzę na l4 już 6 tyg;) i nie przejmuje sie praca, ja przez swoja prace stracilam poprzednia ciaze bo tez mi lekarz powiedzial ze ciąza to nie choroba i dzwigalam kosze po 20 kg... tak wiec teraz nie zastanawiałam sie co wypada a co nie:)

Alka: co wybrałaś wreszcie?

Kasienska: nie jestes jedyna ze skleroza:D ja tez dziś bede czarowac co na obiad zrobic:D zazdrosze braku zaparc.... mnie za to daja w kosc...

Ostatnia edycja:
Dziewczynki,
Ja tylko daję znak, że jestem i myślę o Was. Wczoraj odebrałyśmy z Julcią pierwsze świadectwo i jesteśmy już u moich rodziców na Mazurach, korzystam z wolnej chwili pomiedzy spaniem i jedzeniem żeby sie do Was wszystkich uśmiechnąć.
Ania.

reklama
Do góry