reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

oj dziewczyny ja wiem ze macie racje i mysle tak samo jutro wolne zobaczymy w piatek czy szef sie zjawi i znim porozmawiam.
Kaienkadg pyszna kolacja mniami ja poczekam na meza i zejmy cos razem a jak narazie pije soczek jablkowy :)niby ma pomoc na wzdecia i zaparcia..:-)

reklama
Emm dziekuje i ja juz bardzo sie ciesze, ze wkraczam w II, chyba bede troche spokojniejsza...
Dorotka szybko zleci, zobaczysz i juz niedlugo bedziesz miala pewnosc, ze wszystko ok!
Alka pewnie juz wybralas prezent, ale ja uwazam, ze ta zebra jest cudna, sliczna, wspaniala i jaka tania ;)
malutkans witaj i na prawde uwazaj na siebie i nie mozesz tak ciezko pracowac.....

A teraz pare odp o Badania prenatalne, wczoraj sie wszystkiego dopytalam, amniopunkcja to koszt 1500 zl bez NFZ, usg to ok 300zl i testy Pappa tez 300zl. zazwyczaj po usg juz lekarz mowi czy trzeba amniopunkcje czy wszystko ok!
Testy Pappa wykrywaja choroby i wady, ktore mozna juz leczyc w naszych brzuszkach.
Wydaje mi sie i ostatnia dyskusja w TV utwierdzila mnie, ze sa to badania potrzebne, niezaleznie od wieku i warto zrobic.
Dobrej nocki!!!!!

aninaa a jakie masz wskazania do amniopunkcji? wiek?

przypadek ZD w bliskiej rodzinie,a mianowicie rodzony brat męża. do tego druga ciąża-co podnosi ryzyko.a wiek 27lat. podczas pierwszej ciąży byłam w instytucie genetyki,ale w tamtym czasie ryzyko było znikome.teraz prosili abym zgłosiła się po skierowanie na amniopunkcję,bo ryzyko bardzo wzrosło.tak mi powiedziała ta mila pani :tak:

Witam z rana? :-D
Jak cudnie wiedzieć, że nie trzeba wstać o 6 i można pospać a córa daje spać do 10.00:p

malutkans witam:-)

Lece się ubierać :-) I do dziadków nadrabiać zaległości z Laurą:-)

Witam sie czwartkowo;)
Troche mnie boli zoladek dzis;] A co do zaparc, to ja ich wogole nie mam. Wrecz przeciwnie - nieraz sie budze juz z checia odwiedzenia wc na dluzej.
Szkoda tylko ze zapomnialam ze dzis sklepy zamkniete;] Bo co ja zjem na obiad w takim razie?:eek:

Witam :) dopero po sniadanku heh i czas sie ubierac i na spacrej jakis isc... jak ja lubie leniuchowac jak nie trzeba isc do pracy:-) milego dnia :D

Cześć dziewczynki!
Ja niestety musze się z wami porzegnać, w poniedziałek na wizycie kontrolnej w 11 tygodniu okzała sie, że nasza dzidzia umarła, serduszko przestało bić tuż po ostatnim usg w 8 tyg gdzie słyszałam jak bije. Dziasiaj wróciłam ze szpitala.
Trzymam kciuki za Wsze maleństwa ;-))
Ściskam mocno.

Może spotkamy się znowu na innym forum bo za ok 3 misiące będzie próbować jeszcze raz ;-))
Jeszcze raz ściskam

jejku, jakas nowa towarzyszka;)

KURCZACZEK_K
: dzidzia poprostu nie chciala być styczniowym maluszkiem:) tak wiec strajcie sie na wiosne/lato:) Pozdrawiam, duzo sily dla was...

malutkans: witaj! w naszych progach:) co do zwolnienia, to ja siedzę na l4 już 6 tyg;) i nie przejmuje sie praca, ja przez swoja prace stracilam poprzednia ciaze bo tez mi lekarz powiedzial ze ciąza to nie choroba i dzwigalam kosze po 20 kg... tak wiec teraz nie zastanawiałam sie co wypada a co nie:)

Alka: co wybrałaś wreszcie?

Kasienska: nie jestes jedyna ze skleroza:D ja tez dziś bede czarowac co na obiad zrobic:D zazdrosze braku zaparc.... mnie za to daja w kosc...

Ostatnia edycja:
Dziewczynki,
Ja tylko daję znak, że jestem i myślę o Was. Wczoraj odebrałyśmy z Julcią pierwsze świadectwo i jesteśmy już u moich rodziców na Mazurach, korzystam z wolnej chwili pomiedzy spaniem i jedzeniem żeby sie do Was wszystkich uśmiechnąć.
Ania.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry