reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Heehe:p
Praktycznie to my naszej nic nie kupujemy, bo wszystko ma po starszych koleżankach lubkuzynkach:-)
Ostatnio na dzień dziecka basenik mały dostałana taras:p

Witam dziewczyny:-) Jak samopoczucie....
Ania 789 ja też za tydzień we wtorek mam wizytę ale o badaniach prenatalnych lekarz mi nic nie mówił więc ich też nie będę mieć... Mam nadzieję że wszystko w porządku z dzidzią...;-)

Witam sie środowo;)

I podziwiam was za wczesne wstawanie :szok: dla mnie 8rano wydaje sie teraz jak 5;] A wieczorami zasnac nie moge;/

Dorota_75 Widze ze sasiadki jestesmy;)

Alka sama bym nie wiedziala co kupic;] Dobrze,ze sa tu doswiadczone mamy;)

Zazdroszcze wam kobietki ze wiekszosc z was juz wkracza w II trymestr...Bo to chyba najpiekniejszy okres ciazy;)

Witam dziewczyny:-) Jak samopoczucie....
Ania 789 ja też za tydzień we wtorek mam wizytę ale o badaniach prenatalnych lekarz mi nic nie mówił więc ich też nie będę mieć... Mam nadzieję że wszystko w porządku z dzidzią...;-)

mazia nawet jak Ci lekarz nie powiedział, to może sama umów się na USG do jakiegoś specjalisty. Wiek tu nie ma znaczenia, nie wiem skąd jesteś bo w Wawie mogę kogoś polecić. Ja niestety akurat pracuję w tej działce i nie lekceważyłabym badań prenatalnych. Nie mówię tu amniopunkcji bo do tego są akurat konkretne wskazania, ale badanie przezierności karku i kości nosowej to koniecznośc wg mnie. Może Twój gin nie ma odpowiedniego sprzętu do tak dokładnych nadań i dlatego się z tym nie wyrywał, ale są lekarze którzy myślą, że są wszechwiedzący i lekceważą badania :(
smutne to ale wokół siebie samemu trzeba się zakręcić

Dziewczyny, oczopląsu dostałam od tych cudeniek. Długa edukacja jeszcze przede mną - ostatni raz kontakt z maluszkami miałam jakieś 15 lat temu, jak moje kuzynki były malutkie. Ale nadrobimy, nadrobimy... :)

Co do badań, to miałam długą rozmowę na ten temat wczoraj z moją p. doktor. Wg niej badanie przezierności i kości to absolutne must be. Zachęcała mnie też do zrobienia PAPPA, głównie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. I pewnie jej posłucham. To i tak pewnie niczego nie zmieni, bo dzidźka się urodzi, ale gdyby okazało się, że coś jest nie halo, mamy czas na oswojenie się z tą myślą i na przygotowanie się tak, aby jak najlepiej zająć się maleństwem jak już przyjdzie na świat. Tyle mogę dla niego/niej zrobić :)

reklama
Alka, w sumie ja zawsze wole pieniadze dac niz cos co bedzie lezec bo dziecku nie bedzie sie podobac, albo bedzie niepotrzebne albo co gorsza rodzice beda mieli pretensje, ze jakies halasliwe i nie do zniesienia zabawki kupilam.
Roczne dziecko w sumie to male zwierzatko:-D jednemu roczniakowi kupilam piaskownice, ale to byla zima i wiedzialam, ze bedzie sie w niej bawic dopiero latem, drugiemu kupilam lego duplo, ale zaczal sie tym bawic jak mial 1,5 roczku.

Pola
dzien pieknosci?

usciski dla brzuszkow

Do góry