reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Heehe:p
Praktycznie to my naszej nic nie kupujemy, bo wszystko ma po starszych koleżankach lubkuzynkach:-)
Ostatnio na dzień dziecka basenik mały dostałana taras:p

Witam dziewczyny:-) Jak samopoczucie....
Ania 789 ja też za tydzień we wtorek mam wizytę ale o badaniach prenatalnych lekarz mi nic nie mówił więc ich też nie będę mieć... Mam nadzieję że wszystko w porządku z dzidzią...;-)

Witam sie środowo;)

I podziwiam was za wczesne wstawanie :szok: dla mnie 8rano wydaje sie teraz jak 5;] A wieczorami zasnac nie moge;/

Dorota_75 Widze ze sasiadki jestesmy;)

Alka sama bym nie wiedziala co kupic;] Dobrze,ze sa tu doswiadczone mamy;)

Zazdroszcze wam kobietki ze wiekszosc z was juz wkracza w II trymestr...Bo to chyba najpiekniejszy okres ciazy;)

Witam dziewczyny:-) Jak samopoczucie....
Ania 789 ja też za tydzień we wtorek mam wizytę ale o badaniach prenatalnych lekarz mi nic nie mówił więc ich też nie będę mieć... Mam nadzieję że wszystko w porządku z dzidzią...;-)

mazia nawet jak Ci lekarz nie powiedział, to może sama umów się na USG do jakiegoś specjalisty. Wiek tu nie ma znaczenia, nie wiem skąd jesteś bo w Wawie mogę kogoś polecić. Ja niestety akurat pracuję w tej działce i nie lekceważyłabym badań prenatalnych. Nie mówię tu amniopunkcji bo do tego są akurat konkretne wskazania, ale badanie przezierności karku i kości nosowej to koniecznośc wg mnie. Może Twój gin nie ma odpowiedniego sprzętu do tak dokładnych nadań i dlatego się z tym nie wyrywał, ale są lekarze którzy myślą, że są wszechwiedzący i lekceważą badania :(
smutne to ale wokół siebie samemu trzeba się zakręcić

Dziewczyny, oczopląsu dostałam od tych cudeniek. Długa edukacja jeszcze przede mną - ostatni raz kontakt z maluszkami miałam jakieś 15 lat temu, jak moje kuzynki były malutkie. Ale nadrobimy, nadrobimy... :)

Co do badań, to miałam długą rozmowę na ten temat wczoraj z moją p. doktor. Wg niej badanie przezierności i kości to absolutne must be. Zachęcała mnie też do zrobienia PAPPA, głównie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. I pewnie jej posłucham. To i tak pewnie niczego nie zmieni, bo dzidźka się urodzi, ale gdyby okazało się, że coś jest nie halo, mamy czas na oswojenie się z tą myślą i na przygotowanie się tak, aby jak najlepiej zająć się maleństwem jak już przyjdzie na świat. Tyle mogę dla niego/niej zrobić :)

reklama
Alka, w sumie ja zawsze wole pieniadze dac niz cos co bedzie lezec bo dziecku nie bedzie sie podobac, albo bedzie niepotrzebne albo co gorsza rodzice beda mieli pretensje, ze jakies halasliwe i nie do zniesienia zabawki kupilam.
Roczne dziecko w sumie to male zwierzatko:-D jednemu roczniakowi kupilam piaskownice, ale to byla zima i wiedzialam, ze bedzie sie w niej bawic dopiero latem, drugiemu kupilam lego duplo, ale zaczal sie tym bawic jak mial 1,5 roczku.

Pola
dzien pieknosci?

usciski dla brzuszkow

Do góry