reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dziewczyny czy Wam tez wyskakują informacje, że strona jest zawirusowana jak tu wchodzicie? na innych wątkach tak nie mam :(

kupiłam wreszcie ostatnią młodą kapstkę i obżarłam się jak nie powiem co

a jak mi urosły cycki, rany! nie mieszczą się pod pachami :) czy to się kiedyś zatrzyma czy do 9 miesiąca tak będzie? :)

reklama
Dziewczyny byłam dziś u innego gina. Bardzo sympatyczny, miły pan. Zrobił mi cytologię i USG. Wszystko na szczęście w porządeczku - kazał mi się niczym nie przejmować :) Jest tańszy od poprzedniego o 60zł i bliżej mojego domu o 15km ... i tak się właśnie zastanawiam co zrobić, zostać u poprzedniego czy się przenieść. Ten zlecił mi jeszcze dodatkowe badania i dał luteinę - poprzedni nie widział potrzeby luteiny. Zastrzyki clexane i accard zostawił mi tak jak tamten. No i pracujew szpitalu ginekologiczno-położniczym, a mój poprzedni lekarz nie pracuje w żadnym, ma tylko prywatną klinikę niepłodności. Co myślicie - warto dla 60zł zmieniać lekarza?? Oczywiście obiecał mi że zrobi wszystko byśmy donosili tę ciążę. ehhh sama nie wiem co robić ... wg USG ciąża ma 7tyg i 3dni :-)

dziewczyny czy Wam tez wyskakują informacje, że strona jest zawirusowana jak tu wchodzicie? na innych wątkach tak nie mam :(

kupiłam wreszcie ostatnią młodą kapstkę i obżarłam się jak nie powiem co

a jak mi urosły cycki, rany! nie mieszczą się pod pachami :) czy to się kiedyś zatrzyma czy do 9 miesiąca tak będzie? :)
Nie mi zadne takowe informacje nie wyskakuja
Dziewczyny byłam dziś u innego gina. Bardzo sympatyczny, miły pan. Zrobił mi cytologię i USG. Wszystko na szczęście w porządeczku - kazał mi się niczym nie przejmować :) Jest tańszy od poprzedniego o 60zł i bliżej mojego domu o 15km ... i tak się właśnie zastanawiam co zrobić, zostać u poprzedniego czy się przenieść. Ten zlecił mi jeszcze dodatkowe badania i dał luteinę - poprzedni nie widział potrzeby luteiny. Zastrzyki clexane i accard zostawił mi tak jak tamten. No i pracujew szpitalu ginekologiczno-położniczym, a mój poprzedni lekarz nie pracuje w żadnym, ma tylko prywatną klinikę niepłodności. Co myślicie - warto dla 60zł zmieniać lekarza?? Oczywiście obiecał mi że zrobi wszystko byśmy donosili tę ciążę. ehhh sama nie wiem co robić ... wg USG ciąża ma 7tyg i 3dni :-)
Alka jezeli uwazasz, ze jest dobry, jezelie jestes zadowolona to ja bym sie do niego przeniosla - 60 zl piechota nie chodzi, zawsze mozna to przeznaczyc na malenstwo, ale jezeli nie jestes przekonana to zostan u lekarza do ktorego chodzilas dotychczas, bo zdrowie mamy i dziecka najwazniejsze

wytłumaczcie mi o co chodzi z ta luteiną? dają ją zapobiegawczo? nie rozumiem troszkę...

Emmm luteina to jest tak jak duphaston o którym pewnie słyszałaś lek na podtrzymanie ciąży. Ja dostałam minimalną dawkę tak zapobiegawczo. To nic innego jak progesteron, który płód powinien sobie sam wytwarzać, a to dostałam na "w razie czego". Starałam się 3 lata o ciążę, więc teraz lekarze dmuchają u mnie na zimne, bo moja ciąża jest taka trochę podwyższonego ryzyka, gdyż mieliśmy problem :) mam nadzieję, że nieco Ci wytłumaczyłam, a jeśli nie pytaj śmiało dalej:-)

mi też wyskakuje info o wirusach:angry:

co do luteiny tak jak dziewczyny pisały to progesteron, z tego co wiem większośc lekarzy zaleca progesteron dopóki łozysko nie będzie wykształcone w pełni, one samo wytwarza progesteron
Ja przyjmuję progestron w formie dupka i utrogestanu
A jaki macie w ogóle progesteron, ja jak spr 3 tyg temu miałam 20

alka ja bym sie chyba przeniosla, jak czujesz za zaiskrzylo i mozesz mu poierzyc bobaska to pewnie, ze lepiej
problem nieplodnosci juz Cie nie dotyczy a zawsze dobrze miec gina co pracuje w szpitalu, czesc badan moze robic na NFZ

a ta Twoja ciąża to sporo młodsza niż by wynikało z suwaczka, miałaś nieregularne cykle?

ja nie biore nic na podtrzymanie, nic nie badam, jaka wyrodna matka ze mnie juz na wstepie :(
wizyte mam dopiero za 2 tyg. wtedy wszystkiego sie dowiem

a ta Twoja ciąża to sporo młodsza niż by wynikało z suwaczka, miałaś nieregularne cykle?

donia 1980 no młodsza, a cykle miałam nieregularne odkąd pamiętam, nie przejmuję się tym, gdyż tydzień odchylenia to podobno niedużo, tym bardziej, że u mnie taki odstęp jest od samego początku. Gin mi powiedział, że jeśli kolejne USG też pokaże różnice tygodnia to zmieni mi termin porodu :)

donia 1980 no młodsza, a cykle miałam nieregularne odkąd pamiętam, nie przejmuję się tym, gdyż tydzień odchylenia to podobno niedużo, tym bardziej, że u mnie taki odstęp jest od samego początku. Gin mi powiedział, że jeśli kolejne USG też pokaże różnice tygodnia to zmieni mi termin porodu :)

no jak miałaś nieregularne to cięzko okreslić datę owulacji i pewnie z tego wynika, że maluszek jest młodszy
u mnie wszystko regularnie i dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację i jak byłam na USG to doktor potwierdziła, że to 5t4d dokładnie tak jak ja wyliczyłam, mam nadzieję, że się wszystko się potwierdzi :) zazdroszę Ci tego USG ehh

reklama
kurcze mi tez wyskakuje juz od dawna na tym tylko watku
ze jest zawirusowany
dlatego do was ostatnio nie zagladam
bo dopiero co stawialam system przez wirusa
i nie chce znow tego powtarzac

ja tez mialam przepisana lutke tak w razie czego
ale nie biore jej bo nie widze potrzeby
nigdy nie mialam problemow z ciaza
a nie lubie brac lekow ktorych nie potrzeba
i lekarz nie podwaza mojej decyzji

Do góry