reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
czesc dzięki za gratki :)

Macie jekis pomysł na mdłości i ból głowy ?
Właśnie co można brać na łepetynkę w ciąży ? Podobno najlepiej nic ... :( :(

asteria - no to &&&&&&&&& za pomyślną rozmowę Ł.

Ja zadzwoniłam do mamy z tekstem "Cześć, Babciu :)"
I takim modyfikowanym tekstem ("Cześć, ciociu, wujku, dziadku, prababciu...") informowaliśmy całość rodziny i przyjaciół. Oczywiście niektórym trza było tłumaczyć o co chodzi :)

Asteria - trzymam kciuki za Ł :)

nagapalma - możesz spróbować zimnych okładów na głowę, może Ci trochę ulży. Chyba któryś paracetamol był dla kobiet w ciąży, ale raz, że to byś musiała dopytać panią w aptece, dwa, że ja nie wierzę w leki nieszkodliwe dla płodu w pierwszych trzech miesiącach ciąży.
Na mdłości niektórzy polecają coś kwaśnego. Mi pomaga plasterek cytryny obtoczony w cukrze, albo kostka czekolady.

Ostatnia edycja:
witam :)
chciałam się tylko przywitać :) z moich obliczeń wynika,że będę styczniową mamusią.sam koniec stycznia :) a jak wyjdzie to zobaczymy. dlatego witam wszystkie styczniowe mamy i życzę udanych dziewięciu miesięcy :)

Ja mezowi podarowalam mala czapeczke z naisem J LOVE DAD!!!
A rodzinie to podobnie jak Strzyga mowilismy "dzien dobry dziadku, babciu, ciociu" sprawdza sie i wielkie zaskoczenie pozytywne wywoluje!!!!!!!

Asteria powodzenia dla meza!!!! i &&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!

Nagapalma mi na mdlosci pomaga mala przegryzka, cokolwiek aby polknac.... albo szklanka wody ustronianki z jodem!
Na bol glowy w pierwszym trymestrze nie radze nic brac....... Moja gin poradzila lezenie na plecach, glowa mocno odchylona do tylu ( wtedy jakis dobry ucisk sie robi) i tak nieruchomo z zimnym okladem polezec i na prawde przechodzi....

Jaki piekny letni dzien dzisiaj jest!!!!! cudowne cieplo i sloneczko hm..... pachnie juz wakacjami :-)
MILEGO DNIA I KOLEJNEGO SZCZESLIWEGO TYGODNIA Z NASZYMY FASOLKAMI !!!!

Witam nowe stycznioweczki!!!!!

Ostatnia edycja:
x21 - my normalnie jak rozmawialiśmy przez telefon (daleko mieszkamy i nie za często się widujemy) to powiedzieliśmy, że wygląda na to że w styczniu drugie wnuczątko będą mieć. A mojemu tacie to powiedzieliśmy coś w stylu, że jak będzie planował piaskownicę w ogródku dla naszego szkraba to niech trochę większą zrobi, bo Przemek za rok będzie mieć towarzystwo ;-)

Asteria -
kciuki zaciśnięte :-) No i daj znać jak mu poszło!

Nagapalma - w ciąży i podczas karmienia tylko to co jest na paracetamolu, ale najlepiej unikać wszelkich leków, bo na dobrą sprawę to cholera wie jaki to ma wpływ na maluszka. No i chyba dużo leżenie i wypoczywania. Z czasem minie. Mi jakoś ostatnio mdłości odpuściły trochę, teraz już tylko sporadycznie mam. No i nie dopuszczaj żeby być głodną. Jedz mniejsze porcje ale przegryzaj cały czas coś. Bo ja to miałam najgorsze jak się głodna robiłam, a tempo przemiany materii miałam zabójcze i non stop musiałam jeść. No ale teraz już powoli wraca do normy. Więc myśl o tym że to się niedługo skończy.
No i też pomagało mi na mdłości takie bardzo soczyste jabłko.

A ja dziś idę na pierwsze USG. O 17:10 mam i przyznam że mam trochę stresa...

czesc Kochane sytcznoweczki 2012!!!
ja jestem szczesliwa stycznoweczka 2011 jednak urodzilam jeszcze 2010 roku:)
trzymam mocno za was kciuki i zycze wam szczesliwych, i zdrowych 9 miesiecy ciazy, szybkich porodow, a takze radosci z macierzynstwa!!!

Asteria, to trzymam kciuki za Twojego Ł.
Mnie też mówiono, że najlepiej nic nie brać. Moja przyjaciółka, jak już miała straszny ból głowy, ze wymiotowała, dostała od swojego gina jakieś czopki.

X21, z pierwszą ciążą do moich rodziców zadzwoniłam i powiedziałam, że jak mają coć mocniejszego to nich wypiją zdrowie przyszłego wnuczątka, ale to było po pierwszym USG. Znajomym jeszcze później powiedzieliśmy. A mojemu bratu, studentowi medycyny, zadałam pytanie: "co mi jest jak mam Beta HCG podwyższone?":-D Zbaraniał:szok:A teraz to jakoś szybciej się powiedziało, ale już bez fantazji... Znajomi też jakoś się powoli domyślają.

co do mdłości, to zgadzam się - nie dopuszczać do głodu, bo wtedy to masakra. Ja teraz jem chyba 2 razy więcej niż normalnie, niestety. No ale odchudzać się będę później...

witajcie

witam nowe mamusie:tak:

Asteria, kciuki trzymane

Alinka, trzymaj sie, wkrotce nowa fasola zakielkuje

Strzyga, wierze, ze torbiel sie wkrotce wchlonie

j_asia, ewelina gratuluje bijacych serduszek

x21 maz zrozumial po powrocie z pracy gdy zobaczyl pakunek z butkami robionymi na drutach i testem. Rodzice dowiedzieli sie przez przypadek, bo na chwile do pl lecialam a mama powiedziala mi przez skype, ze pieczen na spirytusie na mnie czeka. Oznajmilam, ze lecimy we czworke na trzech biletach;-)

nagapalma
, moze boli glowa bo jestes odwodniona? mnie zawsze bolala w ciazy jak za malo plynow przyjelam. A na mdlosci staram sie ciagle cos rzuc, w moim wypadku to kwasne zelki

nice-girl
Ty sie nie stresuj!Twoja fasolka jest juz taka duza:-D

reklama
Strzyga - torbiel na jajniku to normalne w pierwszych tc - ta torbiel przejmuje funkcje przyszłego łożyska - sama się wchłonie jak tylko wykształtuje się łożysko.

Co do mdłości - nie można doprowadzić siebie do głodu. Zawsze miej np jabłko, herbatniki, wafle ryżowe lub cokolwiek, co zmieścisz w torebce i możesz przegryźć.

Moja mama od razu się domyśliła - w pierwszej ciąży puchłam i w drugiej też puchnę - szczególnie dłonie i kostki. A teściowie jeszcze nie wiedzą. Dowiedzą się po USG czyli dopiero po 21 czerwca.

Nagapalma - na bóle odpoczynek i zimne okłady. Ewentualnie coś ziołowego albo homeopatia - jestem przeciwniczką leczenia konwencjonalnego i wszelkich leków.

Do góry