reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
czesc dzięki za gratki :)

Macie jekis pomysł na mdłości i ból głowy ?
Właśnie co można brać na łepetynkę w ciąży ? Podobno najlepiej nic ... :( :(

asteria - no to &&&&&&&&& za pomyślną rozmowę Ł.

Ja zadzwoniłam do mamy z tekstem "Cześć, Babciu :)"
I takim modyfikowanym tekstem ("Cześć, ciociu, wujku, dziadku, prababciu...") informowaliśmy całość rodziny i przyjaciół. Oczywiście niektórym trza było tłumaczyć o co chodzi :)

Asteria - trzymam kciuki za Ł :)

nagapalma - możesz spróbować zimnych okładów na głowę, może Ci trochę ulży. Chyba któryś paracetamol był dla kobiet w ciąży, ale raz, że to byś musiała dopytać panią w aptece, dwa, że ja nie wierzę w leki nieszkodliwe dla płodu w pierwszych trzech miesiącach ciąży.
Na mdłości niektórzy polecają coś kwaśnego. Mi pomaga plasterek cytryny obtoczony w cukrze, albo kostka czekolady.

Ostatnia edycja:
witam :)
chciałam się tylko przywitać :) z moich obliczeń wynika,że będę styczniową mamusią.sam koniec stycznia :) a jak wyjdzie to zobaczymy. dlatego witam wszystkie styczniowe mamy i życzę udanych dziewięciu miesięcy :)

Ja mezowi podarowalam mala czapeczke z naisem J LOVE DAD!!!
A rodzinie to podobnie jak Strzyga mowilismy "dzien dobry dziadku, babciu, ciociu" sprawdza sie i wielkie zaskoczenie pozytywne wywoluje!!!!!!!

Asteria powodzenia dla meza!!!! i &&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!

Nagapalma mi na mdlosci pomaga mala przegryzka, cokolwiek aby polknac.... albo szklanka wody ustronianki z jodem!
Na bol glowy w pierwszym trymestrze nie radze nic brac....... Moja gin poradzila lezenie na plecach, glowa mocno odchylona do tylu ( wtedy jakis dobry ucisk sie robi) i tak nieruchomo z zimnym okladem polezec i na prawde przechodzi....

Jaki piekny letni dzien dzisiaj jest!!!!! cudowne cieplo i sloneczko hm..... pachnie juz wakacjami :-)
MILEGO DNIA I KOLEJNEGO SZCZESLIWEGO TYGODNIA Z NASZYMY FASOLKAMI !!!!

Witam nowe stycznioweczki!!!!!

Ostatnia edycja:
x21 - my normalnie jak rozmawialiśmy przez telefon (daleko mieszkamy i nie za często się widujemy) to powiedzieliśmy, że wygląda na to że w styczniu drugie wnuczątko będą mieć. A mojemu tacie to powiedzieliśmy coś w stylu, że jak będzie planował piaskownicę w ogródku dla naszego szkraba to niech trochę większą zrobi, bo Przemek za rok będzie mieć towarzystwo ;-)

Asteria -
kciuki zaciśnięte :-) No i daj znać jak mu poszło!

Nagapalma - w ciąży i podczas karmienia tylko to co jest na paracetamolu, ale najlepiej unikać wszelkich leków, bo na dobrą sprawę to cholera wie jaki to ma wpływ na maluszka. No i chyba dużo leżenie i wypoczywania. Z czasem minie. Mi jakoś ostatnio mdłości odpuściły trochę, teraz już tylko sporadycznie mam. No i nie dopuszczaj żeby być głodną. Jedz mniejsze porcje ale przegryzaj cały czas coś. Bo ja to miałam najgorsze jak się głodna robiłam, a tempo przemiany materii miałam zabójcze i non stop musiałam jeść. No ale teraz już powoli wraca do normy. Więc myśl o tym że to się niedługo skończy.
No i też pomagało mi na mdłości takie bardzo soczyste jabłko.

A ja dziś idę na pierwsze USG. O 17:10 mam i przyznam że mam trochę stresa...

czesc Kochane sytcznoweczki 2012!!!
ja jestem szczesliwa stycznoweczka 2011 jednak urodzilam jeszcze 2010 roku:)
trzymam mocno za was kciuki i zycze wam szczesliwych, i zdrowych 9 miesiecy ciazy, szybkich porodow, a takze radosci z macierzynstwa!!!

Asteria, to trzymam kciuki za Twojego Ł.
Mnie też mówiono, że najlepiej nic nie brać. Moja przyjaciółka, jak już miała straszny ból głowy, ze wymiotowała, dostała od swojego gina jakieś czopki.

X21, z pierwszą ciążą do moich rodziców zadzwoniłam i powiedziałam, że jak mają coć mocniejszego to nich wypiją zdrowie przyszłego wnuczątka, ale to było po pierwszym USG. Znajomym jeszcze później powiedzieliśmy. A mojemu bratu, studentowi medycyny, zadałam pytanie: "co mi jest jak mam Beta HCG podwyższone?":-D Zbaraniał:szok:A teraz to jakoś szybciej się powiedziało, ale już bez fantazji... Znajomi też jakoś się powoli domyślają.

co do mdłości, to zgadzam się - nie dopuszczać do głodu, bo wtedy to masakra. Ja teraz jem chyba 2 razy więcej niż normalnie, niestety. No ale odchudzać się będę później...

witajcie

witam nowe mamusie:tak:

Asteria, kciuki trzymane

Alinka, trzymaj sie, wkrotce nowa fasola zakielkuje

Strzyga, wierze, ze torbiel sie wkrotce wchlonie

j_asia, ewelina gratuluje bijacych serduszek

x21 maz zrozumial po powrocie z pracy gdy zobaczyl pakunek z butkami robionymi na drutach i testem. Rodzice dowiedzieli sie przez przypadek, bo na chwile do pl lecialam a mama powiedziala mi przez skype, ze pieczen na spirytusie na mnie czeka. Oznajmilam, ze lecimy we czworke na trzech biletach;-)

nagapalma
, moze boli glowa bo jestes odwodniona? mnie zawsze bolala w ciazy jak za malo plynow przyjelam. A na mdlosci staram sie ciagle cos rzuc, w moim wypadku to kwasne zelki

nice-girl
Ty sie nie stresuj!Twoja fasolka jest juz taka duza:-D

reklama
Strzyga - torbiel na jajniku to normalne w pierwszych tc - ta torbiel przejmuje funkcje przyszłego łożyska - sama się wchłonie jak tylko wykształtuje się łożysko.

Co do mdłości - nie można doprowadzić siebie do głodu. Zawsze miej np jabłko, herbatniki, wafle ryżowe lub cokolwiek, co zmieścisz w torebce i możesz przegryźć.

Moja mama od razu się domyśliła - w pierwszej ciąży puchłam i w drugiej też puchnę - szczególnie dłonie i kostki. A teściowie jeszcze nie wiedzą. Dowiedzą się po USG czyli dopiero po 21 czerwca.

Nagapalma - na bóle odpoczynek i zimne okłady. Ewentualnie coś ziołowego albo homeopatia - jestem przeciwniczką leczenia konwencjonalnego i wszelkich leków.

Do góry