reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Gabryś "wypilam sobie mega wielka cole do filmu i bylam z tego strasznie zadowolona :D" dawno czegoś tak uroczego nie czytałam ;D Lubię jak cieszą takie proste rzeczy ;)

reklama
Melisa ja kupiłam city w testach wypadają podobnie, dzidzie będę woziła z tyłu, a wpinać do stelaża bede tylko w sklepie a na spacery to gondola. Wpina się bardzo łatwo

Melisa z przodu można tylko kiedy nie ma poduszki powietrznej lub można ją ręcznie odłączyć, z poduszką NIE WOLNO, bo to zagraża życiu maleństwa, dlatego moja córka będzie jeździła z tyłu, zresztą nawet bez poduszki miejsce z tyłu jest bezpieczniejsze. Na krótkie wyjazdy (mało czasu poza domem) będę brała tylko stelaż do fotelika, a na dłuższe dodatkowo gondolę, żeby dziecko nie spędzało zbyt dużo czasu w foteliku, czasem kiedy nie będę planować spacerów pewnie weźmiemy tylko sam fotelik, bez wózka.

Mazia bidulko może rzeczywiście maleństwo tam coś uciska ale jak brałaś jakąś nospę i nie przeszło, to zadzwoń do lekarza i zapytaj. Te nasze bóle to z różnych przyczyn mogą być. Może macica Ci się rozciąga. Mnie tak kiedyś w drugim trymestrze kuło w prawym boku i to właśnie z mięśniami macicy było związane. Miałam też problemy z jelitami wtedy, bo się wszystko przesunęło i uciskało.

oceanica - bardzo mi milo to slyszeć :) zbulwersowałam sie wczoraj w kinie własnie, że A. nie powiedział mi, że te wielkie ole które zawsze bierzemy przed filmem, tak naprawde są tylko srednie, i sa jeszcze w litrowych kubkach, wiec jak mogl to przede mna ukry skoro ja teraz bez coli jak bez reki, haha :D pije póki moge :D

a tak wogole to wlasnie zrobilam sobie zdjecie mojego brzuszka, o :D

Alice właśnie i pomyślałam o jakimś filmie, żeby troski zniknęły ;)
Gabryś podziel się krokietami, tak mi się marzą, ale sama się za nie nie wezmę:-) brzusio superowy :)
Ja też zauważyłam, że na forum jak się was czyta, to autosugestia zaczyna działać. Poczytałam o waszych skurczach, twardnieniu brzucha i sama je dostałam.
Robiłam przed chwilą obiad i tak maluch kopał po żebrach a przy tym stwardniał brzuch, a plecy bolą, że ohoho i zaczęłam powtarzać sobie, że wolę jak mnie plecy bolą, bo brzuch mnie martwi za każdym razem.
I na poprawę nastroju zrobiłam domowe hamburgery :-)

Co do kopania ja się bardzo cieszę że te moje dziecię takie ruchliwe, ale czasem mógłby sobie darować.. szczególnie teraz kiedy jego kopniaki naprawdę są silne i bolą czasem ;D A od dwóch dni kiedy idziemy z P. spać (ok.1 w nocy) moje dziecko zaczyna się wyginać i zanim zasnę to mijają długie godziny.. a nigdy taki nie był ;D

Dziewczyny- dzieki za podpowiedzi. Chyba kupie wlasnie City - nie ze wzgledu na cene, tylko na to ze lzejszy, a ja zbyt duzo sily nie mam :-)
Wiadomo na spacer to gondola. Wlasnie chodzilo mi o taki wypad na zakupy do marketu samochodem, bo wtedy chyba latwiej wziac tylko fotelik i stelaz.
O poduszce powietrznej wiem. Tylko u mnie raczej nie mam (ale jeszcze sprawdze), a czesto bede jezdzic moim brumkiem z Mala. A jak bedziemy jezdzic z Mezem (on ma poduszke), to Mala bedzie z tylu i ja z Nia :-)

Gabrys- fajny brzuszek :-)

reklama
Gabryś podziel się krokietami, tak mi się marzą, ale sama się za nie nie wezmę:-) brzusio superowy :)
Ja też zauważyłam, że na forum jak się was czyta, to autosugestia zaczyna działać. Poczytałam o waszych skurczach, twardnieniu brzucha i sama je dostałam.
Robiłam przed chwilą obiad i tak maluch kopał po żebrach a przy tym stwardniał brzuch, a plecy bolą, że ohoho i zaczęłam powtarzać sobie, że wolę jak mnie plecy bolą, bo brzuch mnie martwi za każdym razem.
I na poprawę nastroju zrobiłam domowe hamburgery :-)
che
chetnie sie podziele wzamian za to, ze usmazysz je na patelni bo nie mam na to sily haha :-) ostatnio jak sie za to wzielam, to przypalilam niestety :wściekła/y: no wlasnie nie wiem, moze ja sobie wzesniej nie zdawalam sprawy z tego, ze mam te skurcze? albo byly jakies mniejsze.. ale wczoraj i dzis to masakra jakas, niby nie boli doslownie, ale na maxa jest to nieprzyjemne.. :no:

livastrid - chyba tak, chociaz ja i tak nie moge sobie wyobrazic jak ona sie tam miesci i wogole :D

Do góry