reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Oj szkoda, że czekolada odpada, bo mogłabym się podzielić ;D

Witam serdecznie bo jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie przygarniecie ;D Termin wypada nam na samą końcówkę stycznia, ale jeszcze się z młodą łapiemy :D U nas dużo uśmiechu i optymizmu, większych problemów nie ma poza typowymi codziennymi przyjemnościami ciążowymi :)

reklama
Witam poniedziałkowo.
Anastazzja dzielnie sobie radzisz z tymi studiami. Ja bym nie miała chyba siły do tych kolokwiów i przygotowywania prac. Odsypiaj, żebyś siłki miała:)
Anielka fajnie macie w Szwecji z tym macierzyńskim. Kiedyś czytałam fajny art. w Twoim Stylu chyba, jak redaktor pisał o swoich znajomych ze Szwecji i o tym, że się nie stresują po urodzeniu dzidzi co dalej, kto będzie z nią siedział i że Tata może uczestniczyć w wychowaniu. A jak popatrzył na swoje pracownice to się załamał, bo w Polsce dziewczyny zestresowane są i boją się powrotu do pracy po krótkim macierzyńskim. W ogóle często słyszałam w tv, że i tak u nas kobiety powinny wrócić do pracy szybciej niż po tych 4 m-cach, bo nasze biedne państwo traci. Szlag człowieka trafić może.
Ja osobiście nie wiem, czy wrócę do pracy po macierzyńskim, czy będę musiała z dzidzią dłużej na wychowawczym posiedzieć. Nie mamy z kim zostawić dzieciaczka. Obie babcie pracują a na nianię całą pensję bym musiała oddać. Żłobków żadnych u nas nie ma a po za tym jak ja wychodziłam do pociągu na 6 to kto żłobki o tej porze otwiera. A wracałam na 18, to gdzie tyle czasu dzieci trzymają. Nie wiem jak to będzie. Teraz to i z przedszkolem jest problem, żeby dziecko się dostało.
Co do przepuszczania w kolejce ciężarnych to u nas jest masakra. Ja chyba z raz doświadczyłam takiej dobroci, żeby ktoś mi pierwszeństwo ustąpił. Kiedyś pamiętam jak jakaś matka dziewczyny w ciąży głos podniosła w ośrodku zdrowia, że ona czekać nie powinna. Oczywiście w kolejce były starsze panie, które nie dałyby jej wejść pierwszej. Panowie przyznali rację, że tak powinna ciężarna mieć pierwszeństwo ale żaden nie ustąpił. Za grosz kulturalnego zachowania.
Mój M przeżywa ciągle wypadek. Mówi, że mogłoby go teraz nie być. Trochę odespał ale mówi, że nic nie będzie taki jak przedtem. Martwię się o Niego. Na dodatek brzuchol mi twardnieje ciągle i mały gilga czasem ostro. Za tydzień idę do gina, jakiś wymaz trzeba zrobić chyba i się zobaczy jak tam.
Justys a filmu nie masz jakiegoś fajnego na kompie do obejrzenia.

Ostatnia edycja:
Ja też w kiepskim nastroju...Bez powodu
Dziś jestem na nie! Więc jeśli któraś chce, żeby jej np. jakiś pomysł wybić z głowy albo potrzebuje kopa w tyłek to jestem do dyspozycji.

Już się odezwałam na wątku zakupowym o sterylizatorach...
Może jeszcze chcecie na czymś oszczędzić?

Ostatnia edycja:
no a ja nareszcie was witam, po dluzszej chwili nieobecnosci :)
niedziela minela dosyc dobrze, wstalam rano jeszcze bardzo zla na A. bo oczywiscie mnie irytowal do potęgi, ale pozniej przyszedl z mina zbitego pieska, poprzytulal sie itepe i doszlismy do porozumienia, pojechalismy na obiad do restauracji z jego rodzinka, a potem wybralismy sie do Galerii na małe zakupy, znalazłam calkiem ladna bluzeczke ktora nadaje sie do noszenia w ciazy i kupilam, bo tak naprawde to teraz coraz bardziej nienawidze zakupów.. dawniej rozmiar S, Xs, a teraz wzielam M i ubieram okazuje sie ze obcisla a brzuch do polowy goly, uhh. Pozniej bylismy w kinie na filmie ' Wymyk', ujdzie w sumie ale bez szału.. wypilam sobie mega wielka cole do filmu i bylam z tego strasznie zadowolona :D
wrocilismy, mily wieczorek razem, no i teraz siedze sama w domu bo A jest w pracy..
zastanawiam sie co robic .. moze sobie posprzatam :D doszlam do wniosku, ze polubilam sprzatanie i co sie nudze to wlasnie sprzatam, chociaz czasem nie ma czego ;D lodowke mam pelna krokietów z mieskiem grzybkami i kapusta, soków, coli, salatka gyros jest tez, ii ciasta, ale jak narazie nie mam sily tam isc zagladac hehe :-)
jutro ide chyba zrobic badania potrzebne na grudniowa wizyte u ginekologa..
dziewczyny, jeszze ppare dni temu pisalam tu ze nie mam tyh skurczy i wogole, i hyba wykrakałam bo od wczoraj juz je mam, i to dosyc mone o jest mega nieprzyjemne ..
i my w tym tyg juz robimy remont i pokoik dla Amelki, aaa juz sie nie moge doczekac!
i w tym tyg tez robie wypad z mama A. do makro, zeby pokupic sobie wszystko do sprzatania, i ogolnie juz wieksze zakupki :-)

Dziewczyny strasznie boli mnie w prawym boku tak bliżej brzucha nie wiecie co to może być bo już nie mogę siedzę źle ,leżę źle... a chodzić to już wogóle...

Fiona- super, ze wizyta udana :-)

A ja mam jeszcze kilka pytan a'propo fotelika samochodowego.
Jestem zdecydowana kupic lepszy fotelik zamiast ten co jest dow wozka i pewnie Maxi Cosi tak jak polecalyscie.
1) Nie wiem tylko ktory model (bo City - bardziej lekki, a CabrioFix - podobno lepszy) i sie waham? Moze podpowiecie?
2) Czy montujecie fotelik z przodu czy z tylu samochodu? Ja bede czesto jezdzic z Mala sama i chce zeby mi bylo jak najwygodniej.
3) Czy jak bedziecie wychodzic z samochodu (np. na zakupy) to za kazdym razem bedziecie wypinac fotelik i montowac do stelaza? Czy bedziecie miec dodatkowy fotelik do stelaza, czy jak? Czy to sie latwo montuje? Czy bedziecie wozic caly wozek?
Z gory dzieki :-)

Fiona- super, ze wizyta udana :-)

A ja mam jeszcze kilka pytan a'propo fotelika samochodowego.
Jestem zdecydowana kupic lepszy fotelik zamiast ten co jest dow wozka i pewnie Maxi Cosi tak jak polecalyscie.
1) Nie wiem tylko ktory model (bo City - bardziej lekki, a CabrioFix - podobno lepszy) i sie waham? Moze podpowiecie?
2) Czy montujecie fotelik z przodu czy z tylu samochodu? Ja bede czesto jezdzic z Mala sama i chce zeby mi bylo jak najwygodniej.
3) Czy jak bedziecie wychodzic z samochodu (np. na zakupy) to za kazdym razem bedziecie wypinac fotelik i montowac do stelaza? Czy bedziecie miec dodatkowy fotelik do stelaza, czy jak? Czy to sie latwo montuje? Czy bedziecie wozic caly wozek?
Z gory dzieki :-)
ja bede miala fotelik z tylu z racji tego ze jeszze nie mam prawka, wiec z A bedziemy jezdzily :D ale skoro bedziesz sama, to wiadomo zed wygodniej bedzie CI mie malucha z przodu :)

w zimie raczej nie bede jezdzila wozkiem, i napewno nie z fotelikiem tylko gondola, tam dziecko ma wieej miejsca i swobody ruchu, poza tym bedzie miala cieplej. fotelik bedzie w aucie, a jak bedziemy wychodzic stamtad gdzies np do sklepu to do reki sie wezmie :)

reklama
Melisa my z racji tego że we dwoje jeździmy z P. to ja fotelik będę z tyłu montować i sama będę też z tyłu siedziała, a co do zakupów to będę wyjmować i zakładać na stelaż chyba że wypadnie inaczej i małego będzie tatuś nieść ;)

Do góry