reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja się witam ponownie
Po większym wysiłku boję się , że tak jak Syrence brzuch mi trwardnieć zacznie.
Alice_1 ja właściwie nie wiem z jakiego powodu mi brzuch twardnieje. Nie wykonuję praktycznie żadnych męczących czynności, zero wysiłku (no chyba, że przy zakładaniu skarpetek, bo ostatnio mam z tym problem :-D). Moja gin powiedziała, że może przez to że jestem (a raczej byłam przed ciążą) dość szczupła i nie mam zbytnio tkanki tłuszczowej na brzuchu, więc napinająca macica jest bardziej wyczuwalna.
A co do sprzątania, to mój D. umył ostatnio okna - pierwszy raz w życiu :-) i muszę przyznać, że się postarał. W ogóle nie mogę na niego narzekać, bo w czym może to mnie wyręcza. Nawet obiadami nie muszę się zbytnio martwić, bo mama i babcia królują w kuchni, więc mam luz.

reklama
moje sprzątanie ogranicza się jedynie do zamiatania i mycia mopem podłogi, wycierania kurzu nic więcej mi się nie chcę, pociesza mnie fakt że P. chcę pomagać chociaż nie zawsze "na czas" ale liczą się chęci ;)

Mieliśmy nie kupować prezentów na święta, ale ostatnio oglądałam gazetki reklamowe i przeglądałam internet i stwierdziłam że kupię dla P. komplet kluczy żeby miał (wiecznie chodzi i szuka), dla mamy zamówiłam u znajomej wazon bo wiem że chciała go(robiony z papieru, od środka usztywniony rurą taką na której mają materiały krawcowe), tacie i bratu pewnie jakieś perfumy zostają teściowie i siostra P. .. i tym sposobem trochę pieniędzy pójdzie.. chociaż zawsze staram się robić prezenty które są po części własnoręcznie robione ;)

co do twardnienia brzucha.. ja mam tak tylko jak mam sny lekko erotyczne Xd ale z racji tego że czuje kiedy mi twardnieje od razu się budzę i zasypiam od nowa zmieniając sen.

Ostatnia edycja:
Szczerze ta polityka PO mnie też denerwuję i trochę mi to nie pasuje, bo sama się udzielam w tej partii... Co nie jest moim wspólnym zdaniem z partią. Ale myślę, że czas na zmianę i może zmiana frontu:-)

My stwierdziliśmy, że w tym roku nie kupujemy sobie prezentów, za to coś małemu extra kupimy:-) Ale pewnie i tak coś wynajdę dla ukochanego.

A u nas dziś małą rocznica naszego poznania:) Z tej okazji chcieliśmy zjeść jakąś dobrą kolację i film oglądnąć.....niestety cały dzień jakaś taka zamulona chodziłam nic, a nic mi się nie chciało gotować, tym bardziej wieczorem. W związku z czym pojechaliśmy do KFC, walnęliśmy sobie kubełek, obżarłam się na maksa kurczakiem i frytkami i normalnie za moment pęknę:)
Dodatkowo mamy problem, wymieniliśmy w pokoju okna na nowe, pcv i teraz masakra jest, bo nie dość, że się skrapla woda na dole szyb to jeszcze zaczyna jakaś wilgoć się w pokoju pokazywać. D. Będzie coś z tym kombinował. Może wy też miałyście problem z oknami pcv?? Będę wdzięczna za dobre rady:)

Anisia nam właśnie też zaczęła się woda skraplać z okien, ale dopiero od nie dawna a okna mają juz ok.5lat moim problemem z oknami jest to że pianka wywietrzała i w pokoju było zimno wiecznie więc teraz przy okazji malowania ścian P. uszczelnił sylikonem i teraz wszystko okej.. zobaczymy na jak długo.

Ahh ja mialam sprzątać drugą połowe domu jutro, ale mój ukochany urwal sie z pracy i przywiózł mi płyn do podłóg o moim ulubionym zapachu.. więc zabrałam sie za mycie podłóg u góry :)
lazienka tez posprzątana.
Więc jutro biorę się za sprzątanie dołu (znowu). W zasadzie ja codziennie myje podłogi i zamiatam, sprzątam łazienki itp.
dzisiaj jak wywietrzyłam dom (całe 2h otwarte okna na oścież :D) to aż przyjemniej sie zrobilo.
Koszenie trawy ostatni raz w tym roku :rofl2:
może nawet do szewca podskoczę, żeby mi z butami zrobił ? ;) kto wie ile starczy mi sił.

Szukam chętnej/go do wypastowania białych kanap :D

Co do okien ja nie pomogę, bo my wprawilismy sobie nówy drewniane :)

Ostatnia edycja:
U nas też skraplają się od kiedy grzejemy w mieszkaniu. Ja otwieram okna rano na parę chwil, wycieram okna i pod okna podkładam koce/ ręczniki;-) Jak się otworzy okno to po wytarciu już nie "poci się".

Problem w tym, że właśnie ponoć za bardzo są szczelne. Pewnie nie obejdzie się bez montażu jakiejś dodatkowej wentylacji w pokoju albo nawiewnic w oknach....

reklama
...Dodatkowo mamy problem, wymieniliśmy w pokoju okna na nowe, pcv i teraz masakra jest, bo nie dość, że się skrapla woda na dole szyb to jeszcze zaczyna jakaś wilgoć się w pokoju pokazywać. D. Będzie coś z tym kombinował. Może wy też miałyście problem z oknami pcv?? Będę wdzięczna za dobre rady:)

Anisia my też mamy ten problem i mój M chce zamontować nawiewniki na okno, narazie je zamówił na allegro ale jeszcze się za to nie zabrał z powodu innych "remontów":-D.
Poczytaj o tym, na necie jest tego troche, ale nie chciałam nic wklejać żeby nikomu reklamy nie robić:-p

Do góry