reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

venus - najbardziej prawdopodobny jest termin z początkowego usg ... bo teraz to dzidziuś może po prostu szybciej lub wolniej rosnać, poza tym usg też przekłamuje.... więc się nie stresuj

reklama
Ja na miśka z Bebilonu czekałam około miesiąc od rejestracji na stronie. Potem wysłali mi maila aby potwierdzić termin porodu i po 2 tyg, był miś;-)

U mnie wg. ostatniego okresu i po pierwszym usg wychodzi termin na 17 stycznia. Ale co usg to jest inaczej...;-)

Ja mam termin z miesiaczki na 8.01., a z usg nawet na 15.01. Ale wlasnie wydaje mi sie, ze ten drugi jest bardziej prawdopodobny, bo mialam dluzsze cykle :-)

Powiem wam, że mam takie przeczucie, że nie zacznie się u mnie poród przed terminem, że raczej po. Coś czuję, że będzie trzeba wywołać poród. Nie wiem skąd takie myśli ;-)Moja babcia mówi, że chłopaki na przyjście na świat nie spieszą się. Rok temu moja kuzynka też tak miała, 2 tyg. po terminie wywołali poród.
Mam nadzieję, że to tylko moje obawy bezpodstawne:tak:

Venus witaj!

tak, liczy się termin z pierwszego USG, później dużo zalezy od dziecka.

Marciaa, dbaj o siebie!

A mój Ł. na piłce. boję się tylko żeby kontuzji znów nie złapał bo w poprzedniej ciąży mieliśmy oddział ortopedyczno-połozniczy w domu:-)

ja mam na 20 stycznia ale zobaczymy co powie lekarz na wizycie :) moze cos sie zmienilo...:p ja dzis sobaczylam ze nie mam ani jednego spioszka wiec musze sie wybrac na zakupy :)

Venus witaj wśród styczniówek :) ja też mam rozbieżność terminową :) z usg wychodzi 27/28grudnia a z miesiączki 6 stycznia także mam tak samo jak Ty że to jednak będzie styczeń ;-)
Anastazja jej jak ja bym chciała mieć tyle zaparcia w sobie co Ty!! też powinnam aktywnie spędzać czas i patrzeć na to co jem.. a tymczasem gdyby nie to że w domu trzeba się trochę poruszać to bym gniła całe dnie na kanapie... straszny leń ze mnie :/
a co do P. to na Twoim miejscu też bym się wkurzyła.. rozumiem Cię bardzo dobrze! bo ja też mam tak że jak widzę że mogę na czymś zaoszczędzić to z tego korzystam..
Ewelina jak zrobisz badania to daj znać co i jak! będzie dobrze!! a co do wzroku to byłam na początku ciąży u okulisty i powiedział mi że mój astygmatyzm w ciąży zapewne się pogorszy ale po ciąży wróci do normy.. i faktycznie o wiele gorzej widzę :/

teściowa dała mi dzisiaj dwa sweterki żebym nie marzła :-D i zaniosłam jeansy ciążowe do krawca żeby poszerzył :-D także mam nadzieję że już niedługo będę wyglądała jak człowiek :-) już mam dosyć dresów :-p hihi

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie różnica między usg a ostatnią @ to tylko parę dni, ale u mnie to dokładnie znam dzień a nawet godzinę kiedy moje dziecko zostało poczęte;-)

Do góry