reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Venus-witaj:)
Anastazzja-nie ma to jak się porządnie wkurzyć na faceta.Żeby chociaż zrozumieli gdzie jest problem.
U mnie jakoś wszystkie daty wychodzą na 28.01 więc pewnie maleństwo w zbliżonym terminie na świat przyjdzie:-).Zresztą okaże się na najbliższym usg.

Ciekawe która pierwsza stanie na podium;-)

ja dzis kiepsko sie czuje. Miałam mega bolesny ksurcz trwał z dobre 5 minut. Zrobiłam sie mokra. Wszystko mnie swedziało.Nogi brzuch rece mialam w plackach.Głowe mi rozsadzało. PRawie padłam. 30 minut dochodziła do siebie. Czuje sie jakbym przebiegla z 10km. Cały dzień leżę. Jak sie powtorzy jadę do szpitala.

Ciekawe która pierwsza stanie na podium;-)

ja dzis kiepsko sie czuje. Miałam mega bolesny ksurcz trwał z dobre 5 minut. Zrobiłam sie mokra. Wszystko mnie swedziało.Nogi brzuch rece mialam w plackach.Głowe mi rozsadzało. PRawie padłam. 30 minut dochodziła do siebie. Czuje sie jakbym przebiegla z 10km. Cały dzień leżę. Jak sie powtorzy jadę do szpitala.
Marciaa- nawet się nie zastanawiaj i jak będzie powtórka na IP.Pewnie to nic takiego, ale lepiej sprawdzić.Leż ile się tylko da i nie forsuj się.A masz możliwość zadzwonić do GINA?

a ja się dziś lekko wystraszyłam,poszłam na konsultacje do okulisty czy moja wada jest wskazaniem do cc i kurcze jakieś mam poważne zmiany w postaci obustronnych zatarć gałek nerwów wzrokowych czy jakoś tak i mam iść koniecznie do neurologa. Dopiero teraz skojarzyłam pewne fakty, ze mnie często boli głowa i miałam problemy z hiperprolaktynemią.( raz jeden gin mi mowił, że może warto zrobić rezonans albo tomografię) Okulista stwierdził, ze może to być zbieg okoliczności albo i tu za bardzo nie chciał mnie straszyć tylko kazał na konsultację do neurologa a o porodzie powinnam zrobić tomografię

Marciaa na pewno na IP jak się powtórzy

a mi z ostatniego usg (w 23 tygodniu) wyszedł termin na 17 stycznia,ciekawe co wyjdzie w 33 tygodniu :)

Marcia, wow chyba powinnaś to skonsultować. a jak jest z ruchami małego? mocno daje o sobie znać?

Ewelina,nie zwlekaj tylko zrób zalecane badania. będziesz spokojniejsza. tylko jakoś nie pamiętam czy w ciąży można robić tomografię. myślę że nie,ale to trzeba jeszcze sprawdzić.

u mnie z OM wychodzi na 21.01, a z USG 30.01 .... sugeruję się tym drugim, gdyż miesiączki miałam mega nieregularne....

venus ... witaj :)

reklama
Wiecie co mnie najbardziej irytuje, że nie wiem kiedy coś mi naprawdę dolega a kiedy się nie martwic i olać pewne objawy. Marciaa nastepnym razem lepiej skontaktuj się z gin albo jedź do szpitala.Alka ja się martwię tym że mam różnicę więcej niż wszystkie:-(Karolcia na początku moje terminy były bardzo zblizone a teraz nie wiem co się dzieje...

Do góry