reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

A my właśnie łoże dla małego zmontowaliśmy :-) Trzeba poprawić je, bo podłoże jest strasznie nisko i mój kręgosłup by tego nie wytrzymał.
Za to moja kotka ma frajdę teraz biega po szczebelkach i się wspina:-D

reklama
Justyś - nas się babcia zapytała czy nie za szybko na kupowanie łóżeczka... Ja nie wiem, kiedy wg nich powinniśmy zacząć przygotowywanie wszystkiego? Jak wrócę ze szpitala z małym? Moja siostra tak samo - za wcześnie na kupowanie ciuszków...

My strzeliliśmy sobie popołudniową drzemkę, a na 19 idziemy do kumpla P. na piwko. Tzn. oni na piwko, ja na sok jabłkowy. Oczywiście najpierw miałam bardzo sceptyczne podejście do spotkania (kilka razy imprezki szwagra z kumplami jego i P. wymykały się spod kontroli i chodziłam wściekła), ale po otrzymaniu "listy gości" i informacji, że "nie u nas" stwierdziłam, że nie można być takim odludkiem aspołecznym :p

Uwielbiam takie drzemki:), a z tym kupowanie to ja tez jakoś do 6 miesiąca zabraniałam komukolwiek kupować dla mnie ciuszki:-D, (aż moja mama się oburzała, a myślałam że to ona jest bardziej przesądna niż ja),ale teraz to już chyba pora przygotowywać powoli kącik dla maleństwa bo kiedy mamy to zrobić:)

ja wozek kupie w grudniu a lozczko na poczatku stycznia... tak sobie ustalilam :) a reszte powoli kupuje jak cos mi sie przypomni to ide i kupie a czasami cos w przecenie jest to tez zakupie :)

Wiesz i chyba tak najlepiej, tym bardziej że w moim przypadku nie mam za bardzo gdzie jeszcze te wszystkie rzeczy dla niuni trzymać.Mobilizuje A. żeby mi zwolnił dwie szuflady w komodzie, bo ma tam sporo rzeczy, które można powynosić do piwnicy, ale jakoś nie ma natchnienia:-D. I nie mam jeszcze pomysłu, gdzie w naszej sypialni łóżeczko ustawić.

Ja dopiero teraz zaczęłam kupować akcesoria dla małego, a ciuszki dostawałam od rodzinki i znajomych. Moja mama tylko dowiedziała się o ciąży i co miesiąc coś kupuje. :-) Ja dopiero pierwszy raz ciuszek sama kupiłam :D
Łóżeczko miałam rozłożone w pokoju już od lipca, bo była okazja wziąć. Znajomy wyjeżdżał za granicę i jakbyśmy nie zdążyli wziąć, to bym musiała nowe kupować.
I dla nas dziewczynki nie jest za wcześnie, już mało zostało, lepiej mieć wszystko szybciej niż potem się męczyć i szukać.
Już chcę wystylizować pokoik dla małego, do grudnia zrobię :-) Doczekać się nie mogę.
Moim ostatnim zakupem będzie wózek, na święta, albo początkiem stycznia.

reklama
Do góry