reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Dziewczyny powiedzcie ma jak to jest i jak wy to liczycie. W suwaczkach jest liczone w tyg skończonych. I wg suwaczka jestem w 27 tyg skończonym i 4 dniu. ale też zdarza się, że niektórzy liczą w tyg rozpoczętych i np byłabym wtedy w 28 tyg. Jak wy to liczycie??

Ja uważam, że jeśli jest 27+4 to jest to 27tc, a dokładnie połowa 27 tygodnia... tak jak ja dziś jestem w 26tc ...... choć w sumie... jakie to ma znaczenie :p

Jostyna-ja licze tak jak na suwaczku. ale np 28 i 1 dzien to juz niby rozpoczety 29tydz.

Ja zostalam sama w domku na wieczor ;) i zrobilam szarlotke wlasnie. Pozapalalm zapachowe swieczki i odpoczywam :-)

Dziewczyny powiedzcie ma jak to jest i jak wy to liczycie. W suwaczkach jest liczone w tyg skończonych. I wg suwaczka jestem w 27 tyg skończonym i 4 dniu. ale też zdarza się, że niektórzy liczą w tyg rozpoczętych i np byłabym wtedy w 28 tyg. Jak wy to liczycie??
j

a jak byłam w szpitalu w 27 tc i 5 dniu liczyli jako 28a jak przeszłam w 28 liczyli jako 29

Jostyna-ja licze tak jak na suwaczku. ale np 28 i 1 dzien to juz niby rozpoczety 29tydz.

Ja zostalam sama w domku na wieczor ;) i zrobilam szarlotke wlasnie. Pozapalalm zapachowe swieczki i odpoczywam :-)
No właśnie świetnie mnie zrozumiałaś.. Bo niektóre kobietki liczą w skończonych a niektóre w rozpoczętych.. no i wychodzi, że jestem w środku 28 tyg ciąży, ale ogólnie mówi się 27 tydz skończony.
Lubie mieć wszystko jasne;D

ja przytylam 11 kg na poczatku schudlam pozniej juz tylko zaczelam tyc :p
glowa cos mnie boli ale to moja wina bo sie nalatalam i nasprzatalam i nareszcie podlogi umylam :-) padamm

dzis wyciaglam lady sweterek ktorego nie nosilam ale zawsze mowilam przyda sie na ciaze :) i co ledwo pepek zakryl a wydawal sie taki duzyy ten sweterek....

Ja tylko na początku ciąży przytyłam, z 54 kg poszło do 62 i waga stoi :-) Ale zauważyłam, że mam pulchniejszą buźkę i ręce już nie takie witki.

reklama
Witam piatkowo :-)
Ale napisalyscie przez te 2 dni :-)

Przepatrzylam wszystkie posty :-) Ja przyjechalam od mojej Rodzinki wlasnie i wlasnie sie pakujemy na weekend :-) Myszka- drugie wesele :-)

Ja przytylam juz 11kg (na poczatku 46, teraz 57) :-)

Zycze Wam milego weekendu! :-)

Do góry