reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

A u mnie się zalęgły mole spożywcze, kurka wodna. Dziś rzuciłam im rękawicą gumową w twarz i zaraz ruszam do boju z towarzyszem koszem na śmieci i octem!

reklama
jeju mi sie nic nie chce, o sprzataniu nie wspomne

Pola
, fajnie, ze paczka z allegro przyszla, mozna sie napatrzec i poprzebierac w gadzecikach, co?

bakaalia
, wiesz ja mam wszystko po malej, wiec w sumie oprocz jednej rzeczy nie mam koncepcji co kupic po prostu. W gruncie rzeczy nastawilam sie na to, ze pieniazki na oszczednosciowe konto wloze, ale cieszy mnie fakt, ze juz przyszly bez zadnych komplikacji

Własnie, becikowe - mam pytanie - zmieniłam lekarza w 20 tygodniu - myślicie, że bedzie problem z załatwieniem zaswiadczenia, ze jestem pod opieką lekarza od 7 tygodnia ciąży (chce to załatwic u obecnego lekarza).
To raz.
A dwa - u nas becikowe dopiero po urodzeniu sie załatwia, nie?

u nas po urodzeniu i zaświadczenie, że byłas pod opieką lekarza, może obecny na podstawie karty ciązy wypisze, bo karte ciaży oddają po porodzie?

Witam, ja już po małym sprzątaniu mieszkania:).I kolejne pranie wstawiłam rzeczy dla maleństwa. A teraz sobie czytam co styczniowe mamy napisały a w tle leci nowa płyta Hugh Laurie:-D. Chyba się maleństwu podoba bo skacze mi w brzuszku, że aż miło. Czy u Was też taka pogoda, że nic tylko spać iść? Życzę zdrówka chorym mamusiom, nie dajcie się przeziębieniu. Bakaalia- z tym spaniem to Cię doskonale rozumiem. Moje biodra to już normalnie niedługo odleżyn dostaną.Raz lewe, raz prawe.I tak co noc.

Witajcie ! :-) A mnie dzisiaj od rana zaskoczyła teściowa, zaprosiła mnie na śniadanie:confused: ( mieszkamy ulicę dalej) i nawet przyjemnie było z nią spędzić ranek. Ostatnio mnie wkurzyła, bo czepiła się moich rodziców, że powinny JESZCZE więcej mi pomagać, ale ona nam nic a nic nie pomogła. I w sumie latałam wkurzona na nią przez weekend.
Też dostałam paczuszkę z allegro w piątek, pieluszki, czapeczki i gadżety:-)
Malowaliśmy w sobotę łóżeczko, rozmawialiśmy o naszych wizjach na wychowanie dziecka, fajnie było, już chcę żeby to baby nasze leżało w sypialni:-)

livastrid no właśnie nie.. w szoku byłam jak przeczytałam że u Ciebie dają :-) tak powinno być wszędzie! bo ludzie przynajmniej by mieli na wyprawkę dla dzieciaczka :-)
ja najpierw że tak powiem muszę dołożyć do interesu by wziąć becikowe.. a mianowicie swojemu ginekologowi muszę dać kasę (ja na to mówię legalna łapówka) ... za to że odbierze mi poród :) także to co dostane od państwa zwróci się za poród..
Pola dobrze że teściowa wzięła się do roboty :-D

ja też mam okrutnego lenia :-| :confused:

hej dziewczyny!
nie bylo mnie zaledwie 3 dni a czuje sie jakby mnie tu nie bylo 3 miesiace, bo tyle napisalyscie :)
u nas wszystko dobrze, weekend spedzilismy we wiedniu, w 4 gwiazdkowy hotelu! i lazienka byla wprost cudowna, z CUDOWNA wanna haha :D
dzis odwiedzialam kolezanke o ktorej wspominalam, urodzila sliczna córeczke, duza bo 3950 :D ale grzeczna mega :D
napatrzylam sie troche jak ja próbuje karmic, kurcze trudno sobie tak trafic do buzki itepe ;D
równiez troche poscieralam kurze, nastawilam pranie i odpoczywam :D

Hej dziewczyny

etap przeziębienia minął i mam nadzieję że na długooo, ojjj... ciężko było ale przy pomocy kilki specyfików dałam radę: herbata z malinami, mleko+miód+czosnek, PROPOLKI, leżenie w łózko,wygrzewanie się iii...woda morska.
U mnie woda morska zdziałała cuda, na następny dzień ustapił katar no i mogłam oddychac przez nos tak wiec polecam.

Serdecznie Was pozdrawiam i mocno ściskam każdą maminke z osobna :-)

idac zgodnie z zapracowanymi mamusiami postanowilam zrobic krochmal i poddac obrusy jego dzialaniu

fazerkamm
u mnie wlasnie wychodza z zalozenia, ze becikowe jest po prostu pomoca na start przed porodem. Wyplacaja najszybciej od 27 tygodnia do 6 miesiecy po porodzie, zalezy kiedy podanie sie zlozy, zwykle czas oczekiwania od wyslania papierow do zobaczenia przelewu na koncie trwa tydzien. Potrzeba tylko zaswiadczenia, ze ukonczylo sie w danym dniu 26 tydzien ciazy, nawet do lekarza/poloznej chodzic nie trzeba w ciazy, tylko ten raz by zaswiadczenie ktos wydal.

reklama
ja chyba dziś oszaleję, mam tak wielką ochotę na słodkie - na czekoladowe! nie mogę się doczekać aż P. wróci z pracy z pączkiem i orzechowymi drażetkami.. matko! co ta ciąża ze mną robi..

właśnie walczę z obrzydliwym smakiem soku z buraków z dodatkiem jabłka.. teściowa kupiła żeby tą anemie u mnie zwalczyć (szok!!) więc muszę wypić.. <ble>

Do góry