reklama
livastrid
2010 & 2012
jeju mi sie nic nie chce, o sprzataniu nie wspomne
Pola, fajnie, ze paczka z allegro przyszla, mozna sie napatrzec i poprzebierac w gadzecikach, co?
bakaalia, wiesz ja mam wszystko po malej, wiec w sumie oprocz jednej rzeczy nie mam koncepcji co kupic po prostu. W gruncie rzeczy nastawilam sie na to, ze pieniazki na oszczednosciowe konto wloze, ale cieszy mnie fakt, ze juz przyszly bez zadnych komplikacji
Pola, fajnie, ze paczka z allegro przyszla, mozna sie napatrzec i poprzebierac w gadzecikach, co?
bakaalia, wiesz ja mam wszystko po malej, wiec w sumie oprocz jednej rzeczy nie mam koncepcji co kupic po prostu. W gruncie rzeczy nastawilam sie na to, ze pieniazki na oszczednosciowe konto wloze, ale cieszy mnie fakt, ze juz przyszly bez zadnych komplikacji
ewelina26k
Fanka BB :)
Własnie, becikowe - mam pytanie - zmieniłam lekarza w 20 tygodniu - myślicie, że bedzie problem z załatwieniem zaswiadczenia, ze jestem pod opieką lekarza od 7 tygodnia ciąży (chce to załatwic u obecnego lekarza).
To raz.
A dwa - u nas becikowe dopiero po urodzeniu sie załatwia, nie?
u nas po urodzeniu i zaświadczenie, że byłas pod opieką lekarza, może obecny na podstawie karty ciązy wypisze, bo karte ciaży oddają po porodzie?
niki222
Witam, ja już po małym sprzątaniu mieszkania.I kolejne pranie wstawiłam rzeczy dla maleństwa. A teraz sobie czytam co styczniowe mamy napisały a w tle leci nowa płyta Hugh Laurie. Chyba się maleństwu podoba bo skacze mi w brzuszku, że aż miło. Czy u Was też taka pogoda, że nic tylko spać iść? Życzę zdrówka chorym mamusiom, nie dajcie się przeziębieniu. Bakaalia- z tym spaniem to Cię doskonale rozumiem. Moje biodra to już normalnie niedługo odleżyn dostaną.Raz lewe, raz prawe.I tak co noc.
Witajcie ! :-) A mnie dzisiaj od rana zaskoczyła teściowa, zaprosiła mnie na śniadanie ( mieszkamy ulicę dalej) i nawet przyjemnie było z nią spędzić ranek. Ostatnio mnie wkurzyła, bo czepiła się moich rodziców, że powinny JESZCZE więcej mi pomagać, ale ona nam nic a nic nie pomogła. I w sumie latałam wkurzona na nią przez weekend.
Też dostałam paczuszkę z allegro w piątek, pieluszki, czapeczki i gadżety:-)
Malowaliśmy w sobotę łóżeczko, rozmawialiśmy o naszych wizjach na wychowanie dziecka, fajnie było, już chcę żeby to baby nasze leżało w sypialni:-)
Też dostałam paczuszkę z allegro w piątek, pieluszki, czapeczki i gadżety:-)
Malowaliśmy w sobotę łóżeczko, rozmawialiśmy o naszych wizjach na wychowanie dziecka, fajnie było, już chcę żeby to baby nasze leżało w sypialni:-)
fazerkamm
livastrid no właśnie nie.. w szoku byłam jak przeczytałam że u Ciebie dają :-) tak powinno być wszędzie! bo ludzie przynajmniej by mieli na wyprawkę dla dzieciaczka :-)
ja najpierw że tak powiem muszę dołożyć do interesu by wziąć becikowe.. a mianowicie swojemu ginekologowi muszę dać kasę (ja na to mówię legalna łapówka) ... za to że odbierze mi poród także to co dostane od państwa zwróci się za poród..
Pola dobrze że teściowa wzięła się do roboty
ja też mam okrutnego lenia :-|
ja najpierw że tak powiem muszę dołożyć do interesu by wziąć becikowe.. a mianowicie swojemu ginekologowi muszę dać kasę (ja na to mówię legalna łapówka) ... za to że odbierze mi poród także to co dostane od państwa zwróci się za poród..
Pola dobrze że teściowa wzięła się do roboty
ja też mam okrutnego lenia :-|
hej dziewczyny!
nie bylo mnie zaledwie 3 dni a czuje sie jakby mnie tu nie bylo 3 miesiace, bo tyle napisalyscie
u nas wszystko dobrze, weekend spedzilismy we wiedniu, w 4 gwiazdkowy hotelu! i lazienka byla wprost cudowna, z CUDOWNA wanna haha
dzis odwiedzialam kolezanke o ktorej wspominalam, urodzila sliczna córeczke, duza bo 3950 ale grzeczna mega
napatrzylam sie troche jak ja próbuje karmic, kurcze trudno sobie tak trafic do buzki itepe ;D
równiez troche poscieralam kurze, nastawilam pranie i odpoczywam
nie bylo mnie zaledwie 3 dni a czuje sie jakby mnie tu nie bylo 3 miesiace, bo tyle napisalyscie
u nas wszystko dobrze, weekend spedzilismy we wiedniu, w 4 gwiazdkowy hotelu! i lazienka byla wprost cudowna, z CUDOWNA wanna haha
dzis odwiedzialam kolezanke o ktorej wspominalam, urodzila sliczna córeczke, duza bo 3950 ale grzeczna mega
napatrzylam sie troche jak ja próbuje karmic, kurcze trudno sobie tak trafic do buzki itepe ;D
równiez troche poscieralam kurze, nastawilam pranie i odpoczywam
Kasia_ZG
Hej dziewczyny
etap przeziębienia minął i mam nadzieję że na długooo, ojjj... ciężko było ale przy pomocy kilki specyfików dałam radę: herbata z malinami, mleko+miód+czosnek, PROPOLKI, leżenie w łózko,wygrzewanie się iii...woda morska.
U mnie woda morska zdziałała cuda, na następny dzień ustapił katar no i mogłam oddychac przez nos tak wiec polecam.
Serdecznie Was pozdrawiam i mocno ściskam każdą maminke z osobna :-)
etap przeziębienia minął i mam nadzieję że na długooo, ojjj... ciężko było ale przy pomocy kilki specyfików dałam radę: herbata z malinami, mleko+miód+czosnek, PROPOLKI, leżenie w łózko,wygrzewanie się iii...woda morska.
U mnie woda morska zdziałała cuda, na następny dzień ustapił katar no i mogłam oddychac przez nos tak wiec polecam.
Serdecznie Was pozdrawiam i mocno ściskam każdą maminke z osobna :-)
livastrid
2010 & 2012
idac zgodnie z zapracowanymi mamusiami postanowilam zrobic krochmal i poddac obrusy jego dzialaniu
fazerkamm u mnie wlasnie wychodza z zalozenia, ze becikowe jest po prostu pomoca na start przed porodem. Wyplacaja najszybciej od 27 tygodnia do 6 miesiecy po porodzie, zalezy kiedy podanie sie zlozy, zwykle czas oczekiwania od wyslania papierow do zobaczenia przelewu na koncie trwa tydzien. Potrzeba tylko zaswiadczenia, ze ukonczylo sie w danym dniu 26 tydzien ciazy, nawet do lekarza/poloznej chodzic nie trzeba w ciazy, tylko ten raz by zaswiadczenie ktos wydal.
fazerkamm u mnie wlasnie wychodza z zalozenia, ze becikowe jest po prostu pomoca na start przed porodem. Wyplacaja najszybciej od 27 tygodnia do 6 miesiecy po porodzie, zalezy kiedy podanie sie zlozy, zwykle czas oczekiwania od wyslania papierow do zobaczenia przelewu na koncie trwa tydzien. Potrzeba tylko zaswiadczenia, ze ukonczylo sie w danym dniu 26 tydzien ciazy, nawet do lekarza/poloznej chodzic nie trzeba w ciazy, tylko ten raz by zaswiadczenie ktos wydal.
reklama
ja chyba dziś oszaleję, mam tak wielką ochotę na słodkie - na czekoladowe! nie mogę się doczekać aż P. wróci z pracy z pączkiem i orzechowymi drażetkami.. matko! co ta ciąża ze mną robi..
właśnie walczę z obrzydliwym smakiem soku z buraków z dodatkiem jabłka.. teściowa kupiła żeby tą anemie u mnie zwalczyć (szok!!) więc muszę wypić.. <ble>
właśnie walczę z obrzydliwym smakiem soku z buraków z dodatkiem jabłka.. teściowa kupiła żeby tą anemie u mnie zwalczyć (szok!!) więc muszę wypić.. <ble>