reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

Dziękuję Wam za ciepłe słówka :-). Na pewno bedzie dobrze, nawet inaczej nie myśle:-). A tak imię dla maluszka już jest ustalone, Kubuś, tak jakoś od początku to imię brzmiało mi w głowie i każdy zaakceptował :-).
Porodu też się boję i też miewałam różne sny. Ale jeszcze troszke mam czasu, choć ten czas tak szybko leciii szok :szok:.

MAMI ja urodziłam córeczke 13 lat temu mając 17lat. Więc nic się nie przejmuj, ważny jest charakter i nastawienie, a kto co będzie gadał to jego sprawa. Nic się nie przejmuj. Głowa do góry i do przodu :-D

Wskazane jest liczyć ruchy małego? szok, jak to zrobić heh.

Składam życzenia solenizantom, wszystkiego NAJ !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli wychodzi na to że dzieci są ruchliwe i jest ok ;D Chociaż chciałabym się nauczyć tego liczenia.. może któraś z mam coś napisze na ten temat ;-)

coś takiego znalazłam na stronie babykick :

• Licz ruchy płodowe 1 raz dziennie.
  • Wybierz porę dnia najbardziej odpowiednią dla Ciebie i kiedy Twoje dziecko jest zwykle aktywne. U większości kobiet, ruch płodowy jest zwykle najsilniejszy po posiłkach i wieczorem.
  • Wykonuj obliczenia ruchów płodowych codziennie o tej samej porze.
  • Usiądź wygodnie albo przyjmij pozycję leżącą. Odpręż się i poświęć ten czas aby poczuć cenne ruchy Twojego dziecka.
  • Możliwe, że będziesz chcieć położyć swoje ręce lub ręce swojego partnera na swoim brzuchu aby lepiej poczuć ruchy. Twoja zdolność czucia dziecka zależy od grubości Twojej ściany brzusznej, lokalizacji łożyska i Twojej wrażliwości na ruchy.
  • Zanotuj czas pierwszego ruchu płodowego dziecka i czas 10-go ruchu. Najczęściej wykonanie 10 ruchów płodowych zajmuje dzieciom czas poniżej 30 minut.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Sto lat dla małych jubilatów :)
Ja od piątku też nie mam problemu z liczeniem ruchów, bo mój akrobata urządził sobie w brzuchu chyba jakąś domówkę i harcuje bez przerwy :)
Dziś w nocy zaczęło mnie biodro boleć od leżenia non stop na lewym boku :nerd:

Witam się poniedziałkowo:) Rozłożyło mnie przeziębienie na dobre:( Całą noc miałam kiepską, bo katar mi żyć nie dawał, ledwo łażę, chyba się wbiję pod kołderkę i tam dziś zostanę....

Jestem

wybaczcie nieobecnosc, ale rozlozylam klawiature w lapie by ja wyczyscic a potem zlozyc mi sie tych puzzli nie chcialo;-)

Anisia zdrowka zycze, tydzien temu sama przeziebienie przechodzilam i juz z tego wyszlam;-)Tez wyjdziesz:tak:

ruchy licze z rana i wieczorem - licze ile bylo w ciagu 10 minut i tyle, czkawki nie wliczam. Maly i tak ma swoje ruchliwe pory i tylko w tym czasie licze, bo jak spi to co ja moge wyliczyc

reklama
Witam

Astetria wszystkiego najlepszego dla Wojtaszka :-)
Aniaaa Sto lat dla Olusi :)
Mami te Twoje sny to faktycznie nie ciekawe... achh mnie zaczynają też głupie sny męczyć, a to wszystko przez to że coraz częściej myślimy o zbliżającym się porodzie, o tym jak to będzie itp. itd.

zdrówka dla chorowitek życzę!

wow pierwszy raz obudziłam się bez bólu kręgosłupa :szok: aż dziwnie było.. ale to chyba zasługa że zrobiłam sobie ala rogala :-) zwinęłam wielgaśny koc w rulon i tak sobie spałam.. kurczę że tutaj nigdzie nie mogę znaleźć takiej poduchy.. :/

Do góry