Asteria, Aninaa, wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków.
Tiramisu, Anisia, kurujcie się - zdróweczka życzę.
W PL becikowe dopiero po porodzie - do 12 miesięcy od urodzenia dziecka mamy czas na załatwienie tego.
Z tymi ruchami to mi w szpitalu kazali liczyć i zapisywać ruchy 3 razy dziennie przez godzinę: 8-9, 13-14 i 18-19, albo jakoś tak. I wystarczy doliczyć się 10 pierwszych ruchów - dalej nie trzeba liczyć. Ja liczę tylko w porach aktywności małej - rzeczywiście bez sensu czekać i stresować się, że dzidźka się nie rusza w czasie kiedy ewidentnie śpi
Przyszły już prawie wszystkie zamówione na allegro gadżety. Czekam jeszcze na prześcieradełka, no i mebelki mają być dzisiaj po 17
Teściowa nieopatrznie zaczęła dzisiaj marudzić, że nie ma co robić -przecież pierwotny plan był taki że mieli u nas malować, a tu już pomalowane
. Więc zrobiłam jej listę rzeczy do zrobienia, których ja niestety chwilowo zrobić nie dam rady: porządki na balkonie i w skrzynkach z kwiatami, mycie okien, skręcenie mebelków jak przyjdą. Powiedziałam jej też, że jeśli ma ochotę zapełnić sobie godzinkę - dwie dziennie, to ja bardzo lubię jej kuchnię i może przejąć ode mnie gotowanie obiadków.
Nie wyglądała na zadowoloną, ale właśnie poleciała na zakupy, bo przecież u mnie "nawet nie ma porządnych środków do sprzątania i ściereczek poludzkich".