reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Anastazja my kończymy kuchnie, bo mieliśmy do tej pory tam "graciarnie" więc teraz wszystko wyniesione, płytki położone tylko trzeba ściany pomalować (lekki beżowy, dopasowany do płytek), meble wstawić i już ;)
Sypialnie (a raczej salono-sypialnie) nasza też musimy pomalować, chciałam na zielono.. (dodam że teraz jest niebiesko żółty pokój - masakra totalna! ale kolory wybierał P.) ale z racji tego że całe życie mam zielone pokoje P. stwierdził że teraz czas na inny kolor i będzie coś kawa z mlekiem, beże, brązy coś z tego. Sama jeszcze nie wiem.

reklama
i ja planuję malowanie pokoju, ale nie wiem jaki kolor. Jakiś jasny musi być, choć pokój sam w sobie jest jasny. No i myślę jedną ścianę udekorować naklejkami dla Werki. Lista zakupów w Ikei już przygotowana teraz trzeba po to jechać :)

Ja się też średnio wysypiam ostatnio. Dziś nocy bolał mnie strasznie pośladek i promieniowało na całe udo. I wiem, czyja to sprawka i ten ktoś może być pewny, że wytknę jej jak podrośnie wszelkie niedogodności, jakie mnie spotykają przez nią :)

Jest 10:30 a ja już tyle zrobiłam. Teraz czekają mnie okna - bo już nie mogę sie na to patrzeć. A słońce tak ślicznie świeci. i potem liście muszę pograbać i z chodnika zamieść. Ach.
Uwielbiam słoneczną jesień. Noi wieczory, jak pada - wiecie, że mój patchwork nieszczęsny jeszcze nietknięty....Aż wstyd.

Może dziś coś powycinam...

dziewczyny! słuchajcie, a powiedzcie mi na jakiej stronce się logowałyście, że Misiu dla dzieci przyszedł itd...? bo ja się na j&j teraz zarejestrowałam i mają mi przysłać próbki:) znacie jeszcze jakieś fajne stronki???

Bebilon.pl - chyba tu przysyłają. Ja czekam :)

O, własnie, odnośnie stron - kiedyś wklejałam stronę, gdzie zebrane są promocje w supermarketach - nie macie może gdzieś jej zapisanej? Wśród tych 760 stron, jakie zapisałyśmy już nie uśmiecha mi się poszukiwać :) Może któraś ma i odwiedza. To proszę o odświeżenie. A ja spróbuję tak czy inaczej przeszukać coś.

dziewczyny! słuchajcie, a powiedzcie mi na jakiej stronce się logowałyście, że Misiu dla dzieci przyszedł itd...? bo ja się na j&j teraz zarejestrowałam i mają mi przysłać próbki:) znacie jeszcze jakieś fajne stronki???

Bebilon, dość szybko dostałam przesyłkę z miśkiem ;D

Gosia zazdroszczę słońca, u nas szaro-buro bez słońca za to w całym domu okropnie zimno.. tak się zastanawiam jak ten maluszek wytrzyma tu, bo za dnia jak się napali to cieplutko jest, ale nad ranem to tak zimno jakby okna były całą noc otwarte.. eh, szkoda czasem że w domkach jednorodzinnych nie może być jak w blokach - odkręcasz kaloryfer kiedy chcesz i masz ciepło.. no nic zostaje mi zastanawianie się i wymyślenie jakiejś alternatywy, co mi dziecko nie zmarznie..

Ostatnia edycja:
witajcie weekendowo:)

u nas chorowito... młody przywlekł super kaszel z przedszkola i od wczoraj bierze sumamed... i chyba podarował trochę mi bo gardła nie czuję i dychałam całą noc...:) trzeba będzie się wybrać do lekarza...

a narazie zabieram się za obiad: frytki; kotlety i surówka :)

Anastazja - super, dzięki wielkie :)

Bakalia - może kup farelkę? Tylko kurcze trochę prądu to żre chyba. My chcemy kupić chyba jakąś, taką za 39 zł, na moment kąpania niuńki. Choć nie wiem, czy będzie to potrzebne. Ja nie lubię spać w gorącu, więc nie chcę też nagrzewać strasznie pokoju i nei wiem jak to rozwiążemy bo i kąpanie i spanie będzie w tym samym pomieszczeniu. Może malutka się przyzwyczai do temperatury, jaką i my znosimy :)

Witam Dziewczyny!

U nas dzis porzadki od rana, bo M. malowal przedpokoj, i cale podlogi pociapane :-) A po poludniu i jutro caly dzien mam Rodzinke na imieniny (ale Mama mi wczoraj pomogla i placki, obiad, gulasz, salatki mam porobione :-)).
No i wlasnie sie tymi plackami objadam do kawki :-)
A wczoraj wieczorem najadlam sie czekoladek i Mala w brzuszku takie fikolki robila, ze my sie nasmiali z Marcinem jak nie wiem :-)
Milego dnia! :-)

reklama
Gośka:) nie ma sprawy:) ja tego linka mam w zakładkach:p a nie możecie na czas kąpieli podnieść temperatury w pokoju, a potem zmniejszyć, że kiedy Wy położycie się spać temperatura nie będzie już tak wysoka, bo pokój się powoli wystudzi??

Bakalia;d czyli cała nowa kuchnia będzie???:) fajnie;):)

w ogóle zauważyłam, że przed przyjściem dziecka na świat rodziców (głównie mamy roznosi:D) i wszelkie odkładane remonty/malowania realizuje się w ciąży:D chyba syndrom wicia gniazda się ujawnia:D:D

Do góry