reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ja lubie kawę ale typu latte machiatto, mocha ale teraz raz w tyg tylko piję. Kiedys piłam kawę nałogowo, ale w pewnym momencie pomyslałam, że czas się odzwyczaić i na drugi dzień już nie piłam

reklama
Ja zamiast kawy mam M. Codziennie doprowadza mnie do szału i chce karmić mięsem i rybami...bo białko. A mi na sam widok mięsa niedobrze :( Wczoraj zamarzył mi się kebab, taki ze sprawdzonej budy po sąsiedzku, na ostro. M. w podskokach poleciał po tego kebaba - bo w końcu jakaś ciążowa reakcja, którą zna przynajmniej z TV, a tu zonk. Po paru kęsach oddałam resztę M. - nie dałam rady przełknąć tego mięsa.
Kawę chyba bym przełknęła, ale w ogóle nie mam na nią smaka. Piję zbożową za to , mniam :)

O Matko! Wyszłam na trochę i tyle nastukałyście :szok:

Co do imion - może osobny wątek założymy?

Kawa - na razie piję, zobaczymy jak długo jeszcze.
Poprzednio piłam tylko wodę, ewentualnie z dodatkiem cytryny. Dopiero pod sam koniec zaczęłam pić herbatę. Przez większość ciąży były po prostu obrzydliwe w smaku.

Kawa - na razie piję, zobaczymy jak długo jeszcze.
Poprzednio piłam tylko wodę, ewentualnie z dodatkiem cytryny. Dopiero pod sam koniec zaczęłam pić herbatę. Przez większość ciąży były po prostu obrzydliwe w smaku.

pije tylko wode albo sok z cytryny/grapefrukta

pod koniec ostatniej plakalam, ze herbaty pic nie moge, z bardzo wysokim cisnieniem walczylam, w ogole diete mialam ohydna, mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy

"Co roku w Polsce 2000 dzieci rodzi się martwych. Jeśli chodzi o poronienia jest to liczba blisko 40 tys. rocznie. Jednak nie o liczby tu chodzi. Bo za każdą liczbą, za każdą tego rodzaju stratą kryje się dramat, często osamotnionych i zagubionych w takiej chwili rodziców."

nie zycze zadnej z was śmierci dziecka, ale sa przypadki i poronien i smierci dzieci w ciazy i smierci dzieci podczas porodow i po porodach, juz teraz wybieracie imiona, ubranka, w myslach szykujecie pokoiki i kaciki dla malenstw i dobrze bo to jest piekne ale fakty sa straszne niestety co druga ciaza konczy sie poronieniem, moze byc tak ze za kilka tygodni od lekarza uslyszycie "przykro mi serduszo pani dziecka nie bije" co wtedy???? chcece uslyszec takie slowa jak marcepanek???
nie życze żadnej z was tego co ją spotkało z waszej strony... jak mogłyście?? kazdy popełnia błedy ale to nie byla pora i miejsce na wytykanie ich kobiecie w żałobie po stracie bliźniąt... a czy dziewczyna mówi prawde czy tez nie to juz jest jej sumienie.... jesli uwazaliscie ze sciemnia to trzebabylo to zglosic moderatora bo od tego oni sa aby wyłapywac troli... a jesli dziewczyna mowi prawde jak myslicie jak sie w tej chwili czuje???

ile z was pali papierosy, przypuszczam ze beda tu osoby ktore albo paliły albo pala nadal
ktora z was uwaza ze lampka wina czy szampana w ciazy nie szkodzi?
która z was przygotowała sie w pełni do ciazy, porobila badania krwi, sprawdzila czy nie choruje na toxoplazmoze, cytomegalie, zrobila morfologie i badanie moczu, cytologie, badanie piersi, usg????

nigdy w zyciu nie przypuszczalam ze mozna tak zbesztac kogos kto jest w załobie. tyle w temacie

jeszcze jedno mi sie tu nasuwa "niech pierwszy rzuci kamien ten kto nie zgrzeszył"

Ostatnia edycja:
Ja kawy nic, herbaty też unikam (w ogóle nigdy często tego nie pijałam ;-)).
A zmęczona jestem kosmicznie. Chyba muszę ciśnienie sobie zmierzyć...

Norwegię też zawsze chciałam zobaczyć, ale jakoś nigdy nie wychodzi... daleko trochę i paszportu nie mam... ale może kiedyś ;-)

Co do imienia to już się przyzwyczaiłam, że będzie Natalia (tak miała się nazywać córka teściów, jeśli by się pojawiła, ale wyszło dwóch synów ;-)).

Pati.b: ten temat miał być dawno zamknięty i nie poruszany tutaj. Ile można o tym czytać? Ja osobiście tą sprawą się nie interesuje, to każdego sprawa co pisze, byle nie było obraźliwe...

reklama
Pati.b: ten temat miał być dawno zamknięty i nie poruszany tutaj. Ile można o tym czytać? Ja osobiście tą sprawą się nie interesuje, to każdego sprawa co pisze, byle nie było obraźliwe...

:tak: dokladnie. Ja napisalam wczesniej, ze nie wnikalam w cala historie marcepanka. Na blogu dalam wpis, bo co ja moge wiecej zrobic, nie jestem ani psychologiem ani lekarzem.

Natomiast Pati moge przyznac sie, ze nigdy nie palilam, pic nie moge, badania wszystkie porobilam i dentyste odwiedzilam na miesiac przed zajsciem, bo te dziecko planowalam juz od 4 miesiecy, co zreszta wiesz, bo znamy sie z mamus 2012;-). I na pewno sa tu dziewczyny, ktore rowniez od dawna dbaja o swoje zdrowie, by byc w upragnionej ciazy:tak:
Wiem co to za uczucie nie uslyszec krzyku dziecka zaraz po porodzie, bo to przezylam na wlasnej skorze i wtedy tylko chcialam, by ktos mnie dobil, bo juz na niczym mi nie zalezalo. Martwie sie jak kazda, szczegolnie, ze u mnie lekarze traktuja, ze jest sie w ciazy od 12 tygodnia i wiem, ze jak cos sie bedzie dziac to nikt mi nie da tu luteiny/duphastonu, bo podejscie takie, ze widocznie chore dziecko bylo.

byloby naprawde milo gdybysmy tu sie wspieraly wzajemnie, a nie rozne rzeczy wytykaly:tak:

Do góry