reklama
To tak jak z niemieckiego tylko przez W - Wind - wiatrtak mieszkam w Norwegii
tak liv to zycie + Astrid z gwiazd
vind to wiatr
uczylas sie kiedys nor?:-)
Astria na pewno znajdziesz metode na wyegzekwowanie swojej koncepcji
klavell varg oyjvin
karmelowa
Fanka BB :)
livastrid
nie uczyłam się, ale miałam kiedyś mega faze na norweskie sagi
poza tym moim marzeniem od dawna jest pozwiedzać wasze fiordy
kasia2011
z tego co pamientam to jej to powiedzial ktos w szpitalu juz nie pamietam czy polozna czy lekarz a dziewczyna ma prawo chciec dzieci ile tylko sobie zamazy poronienie czy smierc dziecka juz w pozniejszym czasie z roznych przyczyn nie powinno skreslac matki do chcenia kolejnego widac dziewczyna chce tak a nie inaczej ta kolezanka ktora wam wyslala linka o Marcepanku wdala sie w dyskusje z dziewczyna z poronien i ona sugerowala ze cos jest z Marcepankiem nie tak skoro po poronieniu zaraz znowu jest w ciazy ja wam tak powiem szczeze to jest jej wybor i jej zyciowa sprawa co robi po ja tez powinnam odczekac przynamiej rok a nie zrobilam tego bo wiem ze sie uda na forum jest dziewczyna ktora tez sracila z zaawansowanej ciazy dziecko i byla po cc i co teraz po 4 mies znowu zaszla i juz jest grubo po ponad polowie i tez mozna by bylo powiedziec ze cos z nia nie takMasz rację, ale pomyśl czy spotkałaś kiedyś kobietę, która poroniła, raz lub wiecej i pisze o osobie, że jest stworzona do rodzenia dzieci niczym boginii płodności?
Ja jestem ostrożniejsza...
a co do stwierdzenia ze Marcepanek ma chorobe psychiczna to jak bys dobrze obejzala pierwszego posta to bys widziala z skad wziolam ten cytat
i jeszcze jedno wypowiadanie swojego zdania jest super tylko nie na publiku skoro juz dal wam ktos takiego cynka to powinnyscie same przeanalizowac to a nie wyrazac zdanie w taki sposob na jakim kolwiek blogu
zakanczam ten temat bo i tak do lady nie dojdziemy
Ostatnia edycja:
livastrid
2010 & 2012
klavell mam znajomego niemca i on nie mial problemow z nauka nor, bo wlasnie podobny jezyk dla niego, wiec moze ja powinnam sprobowac chwycic niemiecki
karmelowa to jak kiedys bedziesz miala czas to smialo wpadaj, bo lepiej sie oglada na zywo niz na zdjeciach. Ja mieszkam na poludniu, u mnie fiordow typowych nie ma. Sag nie czytalam, ale lubie kryminal;-)
karmelowa to jak kiedys bedziesz miala czas to smialo wpadaj, bo lepiej sie oglada na zywo niz na zdjeciach. Ja mieszkam na poludniu, u mnie fiordow typowych nie ma. Sag nie czytalam, ale lubie kryminal;-)
Asteria
Wdrożona(y)
z tego co pamientam to jej to powiedzial ktos w szpitalu juz nie pamietam czy polozna czy lekarz a dziewczyna ma prawo chciec dzieci ile tylko sobie zamazy poronienie czy smierc dziecka juz w pozniejszym czasie z roznych przyczyn nie powinno skreslac matki do chcenia kolejnego widac dziewczyna chce tak a nie inaczej ta kolezanka ktora wam wyslala linka o Marcepanku wdala sie w dyskusje z dziewczyna z poronien i ona sugerowala ze cos jest z Marcepankiem nie tak skoro po poronieniu zaraz znowu jest w ciazy ja wam tak powiem szczeze to jest jej wybor i jej zyciowa sprawa co robi po ja tez powinnam odczekac przynamiej rok a nie zrobilam tego bo wiem ze sie uda na forum jest dziewczyna ktora tez sracila z zaawansowanej ciazy dziecko i byla po cc i co teraz po 4 mies znowu zaszla i juz jest grubo po ponad polowie i tez mozna by bylo powiedziec ze cos z nia nie tak
a co do stwierdzenia ze Marcepanek ma chorobe psychiczna to jak bys dobrze obejzala pierwszego posta to bys widziala z skad wziolam ten cytat
i jeszcze jedno wypowiadanie swojego zdania jest super tylko nie na publiku skoro juz dal wam ktos takiego cynka to powinnyscie same przeanalizowac to a nie wyrazac zdanie w taki sposob na jakim kolwiek blogu
zakanczam ten temat bo i tak do lady nie dojdziemy
Kasiu temat Marcepanka miał być już zakończony.
panna.nikt
Ja już wszystko rozumiem,
wszystko to jest lepsze od kawy dla tych co mają niskie ciśnienie )
Ktoś zamawiał espresso ?
Pozdrawiam.
wszystko to jest lepsze od kawy dla tych co mają niskie ciśnienie )
Ktoś zamawiał espresso ?
Pozdrawiam.
Asteria
Wdrożona(y)
Mamy wspolne marzenialivastrid
reklama
A propo kawy powiedzcie mi jak to tak naprawde z ta kofeina jest w ciazy czy az tak bardzio szkodzi, bo powiem wam ze sie naczytalam artykulow i przerazona jestem skutkami ubocznymi i szkodliwoscia, a ja w tej ciazy bez kawy ani rusz