reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Witajcie, ja dziś znów u rodziców aż do soboty rano kiedy to P. po mnie przyjedzie i wrócimy dokańczać remont w kuchni ;)
Przechodzę teraz problemy z internetem, chyba wszystkie kable się zbuntowały i muszę korzystać ze stacjonarnego komputera - a nie za wygodnie mi siedzieć tak przy biurku...

Gośka mnie lekarz przy każdej wizycie bada ginekologicznie - najpierw ze mną rozmawia, wypytuje później bada i znów rozmawiamy, nawet jak nie byłam w ciąży a przychodziłam po receptę czy coś to też mnie badał "w razie czego"
Antonufka udanej wizyty! :)

widze, ze chyba nie tylko u nie kabel od laptopa sie zepsuł, bo i rowniez nie chcial net chodzic ;/
ale juz wszystko jest okej, wiec jestem.

nie bylo mnie kilka dni, a wy zdarzylyscie tyle stron zapisac, ze raczej tego nie nadrobie ;D
niedziele nareszie spedzilismy cala z A, byli u nas znajomi ktorzy na dniach spodziewaja sie maluszka, napatrzylam sie, wypytalam, i w sumie nie moge sie doczekac ich malenstwa :)
jakis czas temu pisalam wam, ze martwie sie bo moja mała sie nie rusza, i co?
poczekalam jeden dzien i jak na zawolanie zaczela kopac tak mega mocno, i czesto ze jestem w szoku!
teraz juz trzy dni daje niezle popalic wiec sie ciesze :)
wczoraj zrobilam badania, dzis ide po wyniki,
zamowilam kurteczke ktora pokazywalam wam, tą niebieska, a dzis wybieram sie z kuzynka na zakupy,
bo dostalam od A pieniadze ktore jak to ujal :D ' mam sobie przeznaczyc wylacznie na siebie, i to czego mi trzeba' :D
ucieszona jestem, bo 500 zł droga nie chodzi jak dla mnie ;>

buziaki dla was :*

Dzień doberek!

A ja dzisiaj bez Matiego przez poł dnia, bo pojechał do teściów:-) Więc skoczyłam do centrum handlowego i kupiłam mu ciepłe spodnie i rękawiczki, bo straszą że weekend strasznie zimny ma być. Jutro przyjeżdżają moi rodzice i mama zostanie do pt, bardzo się na to cieszę:-)

Co do badania, to też uważam, ze powinno być robione co wizytę. Moja ginka na każdej wizycie robi USG i szybkie badanie i mówi wtedy że szyjka ok, wszystko pozamykane i wtedy czuję się naprawdę spokojna. Moja koleżanka zmieniała lekarza w III trymestrze i była bardzo zadowolona.

Strzyga, to miłego wypoczynku!

Asteria, sukienka faaajnie, to już tak blisko!

Malutka, na pewno będzie dobrze.

Gabryś udanych polowań na zakupach, a co do braku ruchów mój mały też się jakiś czas temu nie ruszał a jak już zaczął to do dnia dzisiejszego codziennie intensywne kopanko ;)

dzieki :)
nie wiem jak was, ale mnie ciagle kopanie malutkiej uspokaja wrecz :)

musze kupic jakies wsuwane buty na zime, bo te botki ktore mam teraz sa sznurowane, i kiedy przychodzi mi je rozwiazac i zdjac to masakra :p

ja też tak mam :-D jak synuś kopie to uśmiecham się sama do siebie i cieszę się że go czuję :) nawet jak zaboli :-p
a co do butów to nie przesadzaj z ceną.. jak już musisz kupić to kup.. ale bierz pod uwagę że stopa mogła Ci się zmienić i po porodzie buty mogą nie pasować na Ciebie :)
ja w tym roku zostaję przy adidaskach :)

szczerze mowiac to nie pomyslalam, ze po porodzie stopa moze sie zmienic.
wiec wezme to pod uwage :)
co do adidasów i tego typu butow to nigdy ich nie nosilam, i nigdy nie bede, poniewaz zle sie w nich czuje,
poza tym ubieram sie tak, ze adidasy nie pasowałby mi totalnie. :p

reklama
fazerkam ma rację, z butami trzeba uważać bo nie warto wydawać dużej kasy na coś co potem może okazać się za małe bądź za duże.. ja w tym roku daruję sobie buty ;)

ale jednak warto sznurowane zamienić na wkładane, ja mam już problem żeby się schylić, a jak kucne to już nie wstanę.. w sklepie z dolnych półek podaje mi wszystko P. :)

Czy wiecie gdzie można kupić taki "materacyk" , gąbkę do wózka chodzi mi o wkład do gondolki żeby położyć na te dno? - bo mam w wózku oryginalny tyle że chciałabym go wymienić..

Ostatnia edycja:
Do góry