reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Moje są takie niemal przez całą ciążę, a dodatkowo od 20-22 tygodnia zdarza się, że wycieka z nich siara. No i mam straszni nadwrażliwe sutki... Ehhh... Uroki ciąży... ;)

Dzień dobry :)

a ja walczę z przeziębieniem od czwartku i ciężko mi idzie...

ale dzisiaj nawet się wyspałam do 8.00...

zmykam na ciepłe mleczko z miodem...

rodzinnej niedzieli życzę... :-)

p.s. wczoraj kupiłam pierwszą rzecz dla Malutkiej: mięciutki kocyk w różowe kwiatuszki :)

Dzień dobry Dziewczyny.

Pogoda straszna dziś za oknem a ja miałam wyprać ciuchy i na ogrodzie wywiesić. Wczoraj z lenistwa mi się nie chciało a tak pięknie było..eh.

Cześć Dziewczynki.
U nas bardzo ciężki poranek :( Noc z resztą też...
O 2:30 dostaliśmy tel. że pracownik mojego M. miał poważny wypadek samochodowy za granicą, walczy w szpitalu o życie. Trzeba było poinformować rodziców chłopaka, ale w formularzu osobowym znaleźliśmy tylko ich adres zameldowania w Rzeszowie, natomiast dziewczyna która z nim pracuje twierdziła, że jego rodzina przeniosła się do Warszawy. Zero numerów kontaktowych, tylko znowu adres. Potrzebne były pilnie informacje dla lekarzy na temat przebytych operacji, alergii etc. poza tym chłopak jest nieprzytomny, a trzeba podjąć decyzję o ryzykownym transporcie do innego szpitala, więc wymyśliłam, że nie ma co kombinować tylko zadzwonić na policję do Rzeszowa i Warszawy, żeby wysłali kogoś do tych rodziców i poprosili ich o natychmiastowy kontakt z nami. W Rzeszowie uwinęli się w 20 minut, a w Warszawie oficer dyżurny stwierdziła, że... musimy im wysłać w tej sprawie pismo z prośbą o taką interwencję. Co za baba - zero empatii :(
M. już się zbierał żeby jechać pod ten warszawski adres, ale martwiliśmy się czy ktoś w ogóle otworzy - ja bym w środku nocy, czy nad ranem nikogo obcego do domu nie wpuściła.
Na szczęście zanim M. wyszedł zadzwoniła mama tego chłopaka - Bogu dzięki byli jednak w Rzeszowie.
Trzymajcie kciuki kochane za tego chłopaka, szczęście będzie mu baaardzo potrzebne :(
I pasy zapinajcie w aucie :(

A z dobrych wiadomości moja koleżanka w ciąży :) Ma już roczną córcię i ostatnio żaliła się, że od cesarki jeszcze nie dostała okresu, więc opierdzieliłam, że ma pójść do lekarza i zrobić z tym porządek, a w ogóle to może zacząć od zrobienia testu ciążowego :) No i wykrakałam!!! Koleżanka trochę przerażona, bo totalnie nie wie który to może być tydzień - w ostatniej ciąży brzuch zrobił się widoczny dopiero gdzieś w 7 miesiącu, a poza tym jej mąż przez ostatnie 3 miesiące przez większość czasu w rozjazdach. Oczywiście dziecko jest jego, ale dziewczyna się stresuje, że on się będzie zastanawiać jak to się mogło stać i kiedy :):):)
Za nią też trzymajcie kciuki.

Witam

Polcia kciuki zaciśnięte za chłopaka i za koleżankę.. oby chłopakowi nic nie było... achhh :( wypadki chodzą po ludziach :/
Gosia ja ćwiczę :)

u mnie dzisiaj rybka z grilla + pyszniutka sałata :)

reklama
Wiatam sie i ja w niedzielny poranek
Alka-co za niefart z tym mandatem, ale glowa do gory!
Pola-trzymam kciuki za tego chlopaka i za Twoja kolezanke
My z moim R wybralismy sie wczoraj do IKEI i kupilismy komode z przewijakiem dla malego. Ja oczywiscie chcialam jeszcze kilka rzeczy kupic, ale wiecie jak to facet na zakupach- niecierpliwil sie i wkurzal ehhh,wiec zakupy typu reczniczki, posciel zrobie sama, niech sie wypcha ;)
Ale przynajmniej juz ciuszki poukladalam do szuflady ( cala jedna szuflada zapelniona!)
Milego jesiennego dnia! Pozdrawiam cieplutko :)

Do góry