reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam się i ja z rana.

Właśnie posiedziałam trochę na allegro i ikei i zrobiłam sobie listę zakupów. Chyba zaczniemy kolekcjonować wyprawkę i łóżeczko i wszystko co potrzeba. Już się nie mogę doczekać.
Werka kopie jak szalona, zwłaszcza rankiem o 7 i w nocy o pierwszej, złośliwa małpka.

Wczoraj rozmawiałam ze znajomymi, poradzili mi, żebym sukieneczek nie kupowała na pierwsze miesiące życia Wery, bo raz ze jej niewygodnie będzie a dwa, że ich Franek pierwsze pięć miesięcy, które swoją drogą właśnie mu mijają, spędził w pajacykach (śmialiśmy się, że pół roku w piżamie spędził - bardzo długa pościelówka) :)

I co? weekend się zaczyna i cisza na forum.

Ja zaraz muszę ogarnąć lokal. Nie uwierzycie, jak ludzie potrafią syfić i nie sprzątać po sobie. A najlepsza jest pani, około 40stki, która siedzi w łazience ponad godzinę! Ja rozumiem - jest się we własnym domu to można okupować łazienkę ile się chce, ale jak jest 17 innych osób i do dyspozycji w sumie 3 łazienki to można by się było trochę ograniczyć.
W ogóle jest jakaś dziwna. Środek nocy, godzina 1 a ta trzaska drzwiami, jakby nie potrafiła nacisnąć klamki.

reklama
Dzien dobry:)

ja ledwo zyje po weselu. Balowalismy do 3 a spalam 4 h bo o 7 mlody juz wstał i chciał kaszunie zas Franko cale wesele mi balował w brzuchu. Non stop :) szalony :)

potem sobie Was nadrobie dopijam kawe i czas sie brac do roboty

Gosia- ja ogladalam te wozki dosc dlugo bo bardzo mi sie podobaly. Na zywo widzialam tylko Espiro Atlantic, a podobal mi sie Espiro Gtx, a Espiro Vector polecal mi sprzedawca. Jednak jak narazie je odrzucilam ze wzgledu na wage. Nie jest az tak duza, ale znalazlam wozek 4kg lzejszy tj. JET ALU BABY ACTIVE 2011!!! HIT + Fotelik! 3w1!!! (1835225712) - Aukcje internetowe Allegro i bardzo mi sie podoba i jak narazie jestem na niego zdecydowana :-)

A tak to witam wszystkie przyszle Mamusie :-)
My dzis jedziemy na imieniny do Tesciowej, a zaraz przyjezdzaja moi Rodzice, wiec musze ziemniaczki ugotowac i mizerie zrobic, kotleciki Mama przywiezie :-)

Milego dnia zycze! I weekendu! I duzo kopniaczkow :-)

Dzień doberek! Widzę że weekend aktywnie spędzacie, wyjazdy, wesela, goście, imprezki rodzinne... super :)
Mnie dziś rano zmroziło w toalecie, bo na papierze zobaczyłam podbarwiony na jaśniutko różowo śluz :/ Zadzwoniłam do ginki, ale stwierdziła, żeby łykać nospę i leżeć, chyba że krwawienie się nasili albo zaczną się skurcze. Na szczęście plamienie na razie się nie powtórzyło, tylko brzuch mnie tak dołem pobolewa leciutko... Może mi ten pessar tam troszkę popracował... :/
Szkoda, bo mieliśmy w planie spacer dzisiaj nad Wisłą... Taka ładna pogoda... Znowu będę się musiała obejść chwilką na słonecznym balkonie.

Livastrid, ja poproszę zdjęcia tego kocyka, który produkujesz :) Mój misiokocyk już gotowy, jak znajdę trochę energii to pyknę parę fotek i wrzucę na bloga...
Marciaa, może Frankowi muzyka wybitnie odpowiadała, że tak wierzgał na weselichu :)

Ja też tylko na chwilę bo umówiliśmy się z koleżanką i jej synkiem w dużym parku w Krakowie. Trzeba korzystać ze słońca póki jest:-)

Pola to trzymaj się kochana i odpoczywaj na balkonie:-)

Alka, przykro z tym mandatem...

Wszystkim udanego weekendu!

co myślicie o tym wózku?
WÓZEK 3w1 ESPIRO VECTOR 2011 +Fotelik NEO 2011 (1824675563) - Aukcje internetowe Allegro

macie jakieś zasłyszane opinie o tej firmie? Trwałe to? Warte?
Gośka on się całkiem nieźle prezentuje na life :) Tylko z tego co pamiętam to coś mi w nim nie pasowało i albo był to fakt, że ma kubełkową spacerówkę, albo to, że nie można wpiąć fotelika maxi cosi .... Nie pamiętam co mnie odrzuciło od niego :p (chyba chodziło o fotelik, ale głowy sobie nie dam ściąć, a mnie zależy na porządnym foteliku z atestami - bezpieczeńswto synka najważniejsze)

Witam się i znikam - cały dzień dziś w kuchni bo mamy gości wieczorkiem.

albo był to fakt, że ma kubełkową spacerówkę

Co to kubełkowa spacerówka?

A co do fotelika - ja zobaczę, jak to wszystko wyjdzie. My i tak bardzo rzadko ostatnio jeździmy. Praktycznie w ogóle.
Jeśli znajdę jakiś wózek, który mi się podoba i jest lekki i wszystko mi w nim pasuje to biorę bez fotelika i dokupię Maxi Cosi.

A jeśli teściowa zgodzi się kupić Jane to kupuję Jane z fotelikiem Rebel pro. Kosztuje coś koło 1700 zł wszystko... Tylko musze z nią pogadać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry