reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Justyna,ja musiałam sobie kupić :) nie wiem jak pozostałe dziewczyny ale myślę że też kupowały.
fazerka, bardzo fajny i miły gest :) ale faktycznie,mąż ma trochę racji,bez jego udziału malucha by nie było,ale tylko tyle z jego racji :) przypomnij mu jeszcze o porodzie :)

reklama
Fazerka uscisk wielki dla tesciow za ten gest!!!!!!! zachowali sie super, maz ma jakis swoj udzial oczywiscie, ale jednak to nasza wielka zasluga !!!! Ja na przyjklad zawsze jak ide na uroziny do jakiegos dziecka, przynosze symbolicznego kwiatka mamusi, bo jednak to ona urodzila dziecko i to jej nalezy sie coroczna nagroda!!!!!
Asteria nie czytaj tego, bzdura i nie przejmujmy sie tym!!!!!

Ja ma dzisiaj na 17 wizyte z usg!!!!!!!! mam nadzieje, ze wszystko ok, troche niepokoja mnie malo odczuwalne ruchy..... i pewnie dostane zlecenie na gluzkoze :(

pati nie stresuj się wszystko będzie dobrze :) a maluch może ma taki okres albo może juz mu się tam ciasno robi dlatego nie fika tak jak kiedyś :) zresztą pójdziesz to wszystkiego się dowiesz i dopytasz,trzymam kciuki :)

hej
ja wlasnie klasycznie zwrocilam sniadanie
i przy okazji tego rozpedu musialam posprztac caly kibelek
a z miom brzucholkiem to coraz trudniejsze.
ja dziś miałam jedno pobranie na czczo a kolejne po 1h od wypicia. wyniki za tydzień na wizycie-się okaże:) ale zastanawia mnie jedno,dlaczego niektóre z was miały roztwór 75g (do wypicia),a ja dziś 50g? jak zaniosłam 75 to kazały mi gonić po 50.
ja w pierwszej ciazy mialam 50g glukazy a w tej 75g w laboratorium mi powiedzieli ze wlasnie zgodnie z najnowszymi wytycznymi dawka 75g jest bardziej obiektywna, ale duzo lekarzy pisze 50g bo jak ma wykryc cukrzyce ciazowa to i tak wykryje

PS.ta glukozę to same kupowałyście w aptece, czy tylko w laboratorium dałyście skierowanie i tam oni mieli wszystko??
a to zalerzy od laboratorium gdzie robisz wyniki. u mnie daja glukoze na miejscu, ale wiem ze w niektorych laborataoriach trzeba przyjsc na badanie z wlasna glukoza.
zadzwon dopytraj sie

fazerka
bardzo pieknie z strony tesciow. a twoj M to :) no biedny pomineli jego wklad :) a co bedzie jak urodzisz i za ten trud dadza ci prezen no co wtedy on biedy bedzie mial powiedziec :)
jak urodzilam Marcelka to mi M prezent niosl za ten trud. byl przy porodzie i wie jak to wyglada i ile wysilku i bolu towarzyszy urodzeniu dziecka
pati a maluch pewnie sie jakos tak ulozyl ze kopniaki slabo odczuwalne. jak maluszek sie przekreci i kopie gdzies tam mnie po plecach to tez slabiej czuje ruchy.

Ostatnia edycja:
witam :)
ja jak zwykle pół nocy nie spałam :) nie dość że synuś szalał ułożył się jakoś dziwnie nisko, skakał po pęcherzu to jeszcze komary mi jakimś cudem wleciały do domu i nas pogryzły.. :/

aniaa, marys na pewno M. jak zobaczy co to jest poród.. jak kobieta się męczy to zrozumie gest swoich rodziców :) a jak się Szkrab urodzi to znając teściów to jakiś prezent i dla niego będą mieli :)
Pati dokładnie :) mama zawsze będzie tą ważniejszą osobą.. :) może to trochę niesprawiedliwe wobec tatusiów ale sprawiedliwości na tym świecie nigdy nie było i nie będzie i mężczyźni są doceniani w innych dziedzinach życia :)

Fazerkamm, baaardzo miły gest ze strony teściów. Rozpieszczają Cię, a pewnie M. poczuł się lekko zazdrosny :)

Pati, powodzenia na wizycie - trzymam kciuki!

Fazerkamm, dzięki Kochana. U mnie ok. Pozytywne myślenie robi swoje, ale uspokoję się jeszcze bardziej jak się okaże że ten pessar DZIAŁA, nie zsuwa się etc. Leżę ile się da, dziergam sobie, czytam "Wojnę i pokój" :D Tak sobie zawsze wyobrażałam, że w ciąży będę się relaksować, odpoczywać i mieć tyle czasu, żeby przeczytać tę kobyłę :) No to mam!

Witam i zaraz zmykam :-)
Mamy dzisiaj w odwiedziny Rodzicow, brata i kochanego Bratanka :-) Bedziemy robic przemeblowanie w pokoju i remont w przedpokoju. Juz sie nie moge doczekac jak wyjdzie ;-)
Wczoraj byli u nas znajomi i znow karty do nocy ;-) - nawiasem mowiac zawsze sie koncza klotnia, dopoki "Chlopy" wygrywaja to jest dobrze, a jak My z kolezanka to sie nieeezle wkurzaja ;-)
Milego dnia Wam zycze. Poczytam Was sobie wieczorkiem ;-)

reklama
czesc dziewczyny

Pati
wyluzuj, moze babel kopie inaczej, ja tez mam dni kiedy maly szaleje i dni gdy ma wszystko w 4 literach i tylko czasem sie wypnie. Powodzenia na wizycie

Pola
to teraz kocyk misiowy mozesz robic;-)

Asteria
z jogurtami jak z kwasem foliowym.
Nie czytajcie za duzo bo oszalejecie:-D

chce mi sie spac i zjadlabym chipsy:-D

Do góry