reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dzięki Iga, mój jeszcze za mały, niestety logiczne argumenty do niego nie trafią:-)

A co do glukozy, jak dostałyście ten zły wynik, to kazano Wam powtórzyć badanie czy na podstawie tego jednego stwierdzono cukrzycę?

reklama
Myszka - Też mieliśmy taki problem - zrobiliśmy z tego ważne wydarzenie: komisyjnie wybraliśmy w sklepie nowe szczoteczki dla całej naszej trójki i wieczorkiem mama i tata szorowali zęby, robiąc niezłe przedstawienie - trochę pomogło

A co do glukozy, jak dostałyście ten zły wynik, to kazano Wam powtórzyć badanie czy na podstawie tego jednego stwierdzono cukrzycę?
Ja miałam jedno badanie - obciążenie 75g, najpierw na czczo, po 1h i po 2h, na czczo i po 1h miałam wyniki w normie, natomiast po 2h miałam 158, gdzie norma jest do 140, teraz przez 2 tyg. mam mierzyć cukier 4x dziennie - na czczo, 1h po śniadaniu, obiedzie i kolacji i zapisywać wszystko co jem, a raz mam zbadać na czczo, 1h i 2h po głównych posiłkach, następnie o północy i o 3.00 w nocy.

Witam,
Ja miałam tylko jedno badanie po 75 g glukozy - wyniki to 63 na czczo, po godz 156, po dwóch 146. Podobnie jak iga mam mierzyć cukier 4 razy dziennie.

hej

ja tym razem mam na 50g zrobić...
w 1 ciazy miałam 70 na czczo a po 2h cos ponad 140 i nie kazali mierzyc cukru..ciut ponad norme moze byc
za to po porodzie kazali mi zrobic cukier bo Nikos sie duzy urodzil

reklama
ja dziś miałam jedno pobranie na czczo a kolejne po 1h od wypicia. wyniki za tydzień na wizycie-się okaże:) ale zastanawia mnie jedno,dlaczego niektóre z was miały roztwór 75g (do wypicia),a ja dziś 50g? jak zaniosłam 75 to kazały mi gonić po 50.

Do góry