reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
juz troszkę mi się rozjaśniło, a płaci mi ZUS na konto czy przelewa do pracodawcy ten mi przelewa?
muszę jeszcze się dowiedzieć jak mam załatwiać zaświadczenia jak będę za granica...
To zależy ile osób zatrudniał pracodawca na umowę o pracę na pełnym etacie w dniu 30 listopada poprzedniego roku, jeżeli poniżej 20 - wtedy płaci ZUS, a od 20 w górę - pracodawca, generalnie szybciej płaci pracodawca, bo ZUS raczej się nie spieszy. Ja dostałam kasę z ZUS-u dopiero w piątek, wprawdzie za 2 miesiące, a zwolnienie mam od 15 lipca, dla mnie to nie problem, ale jeśli ktoś nie ma innych dochodów, wtedy jest nieciekawie.

U mnie brak czasu, w piątek miałam gości, a w sobotę i niedzielę my byliśmy u rodziny, dziś na chwilkę zajrzałam na BB. Walczę z glukometrem, czasem kłuje palce po kilka razy i prawie mi krew nie leci, za mało na pasek testowy. Na szczęście dieta przynosi efekty.

Echo serca małej też nie do końca w porządku, ale dr stwierdził, że w większości przypadków z czasem ustępuje taka minimalna niedomykalność zastawki trójdzielnej, mam powtórzyć echo w 34-36 tc, wtedy zobaczymy co dalej.

Pola, Vileyka, oszczędzajcie się dziewczyny, będzie dobrze.

Witam was po dlugiej nie obecnosci, od piatku siedziałam w utesciowej... milo było sie polenić ale co u siebie to u siebie;)... moglam w gruncie rzeczy odezwać sie bo miałam dostep do neta... ale jakoś tak przybiła mnie informacja od eweliny o kolezance... wiec stwierdziłam ze musze odpoczac od BB...

Bakaliaa: Super że synuś!!!
Alka: wybacz pytanie jaki ty miałaś rozmiar przed ciąża biustu...? bo ja to jestem przerazona bo kolezanka mi powiedziała ze jej sie powiekszył (przy drugiej ciąży) własnie do F z B i zastanawiam sie czy to jej sie tylko az tak powiekszyło czy mnie tez to bedzie czekać:) bo już doszłam do D:)

Mała nie daje mi chwili spokoju!!! nie wiem kiedy ona spi:) bo napewno nie w tedy kiedy ja;D

Ostatnia edycja:
Alka: wybacz pytanie jaki ty miałaś rozmiar przed ciąża biustu...? bo ja to jestem przerazona bo kolezanka mi powiedziała ze jej sie powiekszył (przy drugiej ciąży) własnie do F z B i zastanawiam sie czy to jej sie tylko az tak powiekszyło czy mnie tez to bedzie czekać:) bo już doszłam do D:)
Asteria spoko loko ja nosiłam D, więc jeszcze nie jest najgorzej :p

Śłoneczka Wam życzę dziewczyny, bo u nas jakoś tak pochmurno i mokro ...

hej!
Fazerka-odpoczywaj :) Ale masz fajnie!
Pola-badz dzielna, trzymam kciuki
Iga-wytrwalosci w dziecie. Badz dobrej mysli, ze z malutka bedzie dobrze!
Asteria-ja np mialam biust w rozmiarze B teraz mam D, ale juz wyplywa z miseczki i chyba musze zakupic E:szok:
A moj maly nie dal mi spac w nocy: kopal i kopal chyba z 2 godz, potem spokoj i znowu i tak do rana:happy:
Milego dnia!

Hej, dziewczęta.
o 11 lece na wizytację do lekarza. Muszę odebrać wyniki moczu i wizyta i pewnie dostanę skierowanie na glukozę.
Popisałyście o tej szyjce, że ja na progu się spytam,c zy wszystko ze mną ok :)

Witam,
Dzisiaj ciężko mi się wstawało, spóźniłam się do pracy. Nie mam humoru i chce mi się spać.
Iga Ja też od 5 dni zmagam się z glukometrem i cukier mi się zmienia od 87 do 160 - oba pomiary godzinę po jedzeniu, w przyszły poniedziałek ide do poradni dla kobiet z cukrzycą w ciąży. Jak tam z wynikami u ciebie?

a ja wróciłam właśnie z tej glukozy. dobrze że bardzo chciało mi się pić i było mi wszystko jedno,aby w płynie. ale i tak fuj

reklama
Witam dzisiaj ;-)
U mnie dzis pochmurno i deszczowo i leniwie.
Od rana siedze na necie i ogladam seriale :-)
Dopiero po poludniu mam korepetycje.
Pozdrowionka i milego dnia :-)

Do góry