fazerkamm
Fanka BB :)
Alka to zapraszam serdecznie :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To zależy ile osób zatrudniał pracodawca na umowę o pracę na pełnym etacie w dniu 30 listopada poprzedniego roku, jeżeli poniżej 20 - wtedy płaci ZUS, a od 20 w górę - pracodawca, generalnie szybciej płaci pracodawca, bo ZUS raczej się nie spieszy. Ja dostałam kasę z ZUS-u dopiero w piątek, wprawdzie za 2 miesiące, a zwolnienie mam od 15 lipca, dla mnie to nie problem, ale jeśli ktoś nie ma innych dochodów, wtedy jest nieciekawie.juz troszkę mi się rozjaśniło, a płaci mi ZUS na konto czy przelewa do pracodawcy ten mi przelewa?
muszę jeszcze się dowiedzieć jak mam załatwiać zaświadczenia jak będę za granica...
Asteria spoko loko ja nosiłam D, więc jeszcze nie jest najgorzejAlka: wybacz pytanie jaki ty miałaś rozmiar przed ciąża biustu...? bo ja to jestem przerazona bo kolezanka mi powiedziała ze jej sie powiekszył (przy drugiej ciąży) własnie do F z B i zastanawiam sie czy to jej sie tylko az tak powiekszyło czy mnie tez to bedzie czekać bo już doszłam do D