reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Bakalia gratuluję Synusia

anisia nie przejmuj się i kupuj wyprawkę dla dzieciaczka, nie ma co czekać na ostatnią chwilę

Strzyga w Łodzi na jakiej ulicy będziesz mieszkać??

a ja dziś czuję się taka zmęczona i głowa mnie boli ale w taka pogodę to nic dziwnego

reklama
Dziewczyny, już nie wiem, w którym wątku toczyła się dyskusja na temat biustów, a raczej tego w co je ubrać, gdy są większe i większe i większe ... :)
Więc melduję, że ja dziś kupiłam 2 staniki w rozmiarze 80F w Hanna Style więc jakby co polecam :) i cena przyzwoita - 53zł za jeden

Ewelina - w Łodzi byliśmy u kolegi na urodzinach - na Strykowskiej. Mieszkamy ( i nie zapowiada się na zmiany) w Rawie Mazowieckiej :)

Bakalia - witam w gronie chłopczykowych mam :)

dziewczyny - może któraś z Was zna się na sprawach macierzyńskiego i ZUSu?
Dostałam wykaz składek, które odprowadził pracodawca - składki nalezne na ubezp. społeczne i ubezpieczenie zdrowotne i teraz mam takie pytanie, macierzyński będzie mi wypłacony ze składek na ubezp. społeczne czy zdrowotne i ile z tej sumy, którą mi podali to będzie netto?
wiem, że macierzyński to 100% wynagrodzenia, ale ja zarabiam w każdym miesiącu naczej a poza tym to jest 100% wynagrodzenia minus...no właśnie, minus co? te standardowe pochodne (ZUS, podatek itp)?

cześć dziewczyny:D

muszę zabrać się za czytanie co żeście nagryzomiły, ale to dopiero jutro, bo zaraz mam gości:) przychodzi koleżanka z chłopakiem i mają mi przywieźć jakieś rzeczy dla maluszka:D ja zrobiłam dziś włoską kuchnię:) i będą dwa rodzaje makaronów (spaghetti z oliwą z oliwek-oryginalna portugalska...pyyyycha..wszystkie w polskich sklepach się nie umywają, pietruszką zieloną, świeżymi pieczarkami, kabanosem doprawione cytryną i czosnkiem, oraz penne ze szpinakiem i niebieskim lazurem dla nich, bo ja mam wersję bez sera), a do tego na deser banoffee cake:p a wszystko będziemy popijać soft drinkami:p tzn ja będę:) bo dla nich przygotowałam drinki z czarną wódką:)

wow Anastazja nawet nie wiem co oznaczaja niektore nazwy w Twoim menu :pP chyba jestem troszke zacofana ;P

Bakalia z calego serca gratuluje Syneczka :) buziaczek w brzuchaczek :)

Widze, ze dzis dzien zakupow :) my z M. tez niedawno wrocilismy :) i ejstem przeszczesliwa :) Kupilismy naszemu Synkowi: 1 zestaw ubranek (body, spiochy, dwa kaftaniki, czapeczka i butki-skarpetusie), 3x body, spiochy z kaftanikiem, czapeczke na dwor, pieluszki tetrowe, rozek, reczniczek z kapturkiem, nozyczki do paznokci, szczoteczke do wloskow, 2x skarpetusie cieplutkie i aspirator do noska :) wszystko mam juz pokuladane w szafie :) jejku juz czuc, że Malenstwo w drodze :)) jak tak trzymalam rozeczek w rekach to az mnie w brzuchu sciskalo ze wzruszenia :)) Moje to takie kochane :*:*

tam_gdzie_nie_ma_dzieci_brakuje.jpg

czesc

ale kupujecie. Fajnie. Ja dalej nie mam nic poza kombinezonikiem i jednym komplecikiem :) za 3 dni prenatalne wkoncu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dajcie mi energi jeszcze na dzis plis...moje dziecko mnie wykańcza :p

Donia:) to prawda:) uwielbiam gotować, ale nie dla siebie:p:p wolę gotować dla kogoś:) widzieć, że mu smakuje itd:p:p

Sarat:) widzę, że spore zakupy:) ja postanowiłam poczekać do babyshower z zakupami:) a będzie ono za miesiąc;) bo co prawda nie lubię zachodnich trendów to taki babyshower jest kolejnym pretekstem do spotkania się z koleżankami + może dostanę coś fajnego dla malucha:D swoją drogą widzę, że masz termin dokładnie 4 tygodnie przede mną:p:p

reklama
Sarat, ale zakupy, poszaleliście! Zazdroszczę... :)

W końcu jakieś dobre wiadomości dla mnie, bo w ostatnich dniach tylko dóóóóół jak Rów Mariański: mam już wyniki z posiewu z szyjki z soboty - czyściutko, czyli bakteriuchy z układu moczowego tam nie dotarły. Antybiotyk dalej grzecznie biorę, ale już jestem trochę spokojniejsza i jutro mam wizytę na 17.20 i zakładanie pessara :)

Do góry