reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie, my już po wizycie będzie SYN :)
Z tego wrażania kupiłam skarpetki z napisem BOY, a weekend zamówimy wózek w końcu wiem jakie kolory wchodzą w gre ;)
Padam z nóg! Miłego dnia i również udanych wizyt! :)

reklama
baakalia ogromne gratulacje!!!! Ja dziś mam taki kiepski dzień:( Wczoraj z D. zdecydowaliśmy się, że kupujemy wózek wcześniej, bo mamy juz upatrzony dokładnie taki, jaki chcemy i dodatkowo jest na niego teraz promocja, ale oczywiście rodzice się wtrynili, że teraz wózek kupować to paranoja, no i wyskoczyli z zabobonami itd:/ Mama stwierdziła, ze teraz to pampersy trzeba kupować, żeby potem nie było wszystkiego na raz, tyle, że ja nie chcę, kupię może ze 3 paczki, bo skąd mam wiedzieć, że moja córeczka nie będzie na nie uczulona czy cokolwiek w tym stylu.....normalnie masakra. A tak pozatym robię naleśniki z serem i polewą czekoladową na obiadek, mniam, się nie mogę już do nich doczekać.

bakalia-gratuluje synusia!
Anisia, malutkans-nie przejmujcie sie gadaniem innych. To Wy bedziecie mialy dzieciaczki i to wasza sprawa co i kiedy kupujecie!
Anisia- jak zwykle robisz smaka na pysznosci ;) mmmmm nalesniki z serem- uwielbiam

malutka nie przejmuj się szwagierką i głupim gadaniem. ... moja też mi głupio dogadywała, przestałam więc ją informować o czymkolwiek i mam święy spokój....

Anisia podobnie.... ciesz się tą ciążą i przygotowaniami....

Tak jak napisała anielka nie przejmujcie się dziewczyny - to Wasze dzidzie, Wasza radość i Wasza decyzja kiedy i co kupicie....

....

Ja np w tym tyg będę miała łóżeczko i to przez zupełny przypadek... Podobał mi się jeden zestaw... Okazało się, że w firmie, która szyje te właśnie pościele pracuje kuzynka mojego kolegi z pracy ... Zapytał jej, a ona na drugi dzień zadzwoniła, że już mi załatwiła po cenach pracowniczych i po kilku dniach będzie do odbioru .... No i co - nie zastanawiałam się tylko biorę :) i nie myślę o głupich zabobonach :)

Bakalia witaj w klubie mamuś synków:-)

Co do wyprawki, to my też późno kupowaliśmy ale nie przez zabobony tylko brak czasu... Teraz w sumie też jeszcze nie patrzyliśmy co mamy a co trzeba kupić. Wiele tego nie będzie, bo mamy już synka, ale coś tam na pewno. Co do bycia przesądnym, to tak naprawdę wszystko po porodzie trzeba by kupować. Nie mówię, żeby w pierwszych tygodniach lecieć do sklepów, ale teraz czy za 2 miesiące to co za różnica?

Dzięki dziewczynki za słowa wsparcia:) Tak zrobimy jak chcemy, kupimy wcześniej, nikogo się nie zamierzam słuchać. Tylko musimy się czasowo jakoś wpasować, żeby pojechać i pooglądać przed zakupem, bo mój D. to jest normalnie pracoholik:) Trzeba terminy wcześniej rezerwować. Śmiejemy się, bo np. na 6 października mam wizytę u ginki, a 3 października badania, to już wczoraj się ustawialiśmy, kiedy, co i jak, żeby on się z pracy urwał czy zwolnił:) Hehe u nas "terminarz ciąży" ma zupełnie inne znaczenie:)

reklama
anisia pewnie nie sluchaj nikogo ja tez tak zrobie :D bo szkoda nerwow :) i na zlosc wrednym ludzia zaraz lece na dalsze zakupy :p

Dzien bez czekolady to dzien stracony :rofl2:

Do góry