reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

To i ja się witam. Spać mi się chce strasznie, ale narazie nie mogę się położyć - za dużo obowiązków mam przed sobą na dziś.
Od kilku dni nachodzi mnie na rosół. Strasznie, I chyba go wykonam na tygodniu. I Strzyga, podpowiedziałam Ci Chatkę Puchatka i chyba sama sie na nią skuszę. Piec nie umiem, bo u mnie w domu jak mama piekła to tylko ona umiała się obchodzić z naszym prześwietnym piekarnikiem. Ja się bałam tego sprzętu i taka sierotka piekarnikowa jestem trochę :)

Na dniach muszę iść z moczem do badania a 20.09 glukoza i wizyta u gina.

reklama
Achhhh zapomniałam, że chciałam Wam coś opowiedzieć....
Ruchy maleństwa jakie czuję są narazie bardzo, bardzo delikatne i nie ma możliwości, by M. je wyczuł :)
Wczoraj, kiedy leżeliśmy już wieczorem w łóżku mówię mu, że znów synuś się wierci, on położył rękę na brzuchu i po chwili mówi: "ejjj chyba poczułem" i za klika sekund znów: "nooo czuję go"
Śmiać mi się chiało, bo ja w tej chwili akurat nie czułam nic :) ale postanowiłam nie wyprowadzać go z błędu - niech myśli, że czuł maluszka :)

Hej Mamuśki :)
Alka gratulację magicznej 20 :) teraz to już tylko z górki :) oby minęło jak najszybciej!!
hihi ach Ci nasi mężczyźni :) zabawni są ;-)
tiramisu to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Vileyka gorzej jak przyjdzie nam rodzić na koniec grudnia :p jej jak ja bym chciała żeby to jednak był styczeń! na kiedy masz termin?
Goska powodzenia życzę z glukozą i zbliżającą się wizytą :-)

dziewczyny jestem przerazona czekam na wizyte do lekarza rodzinnego jak na zbawienie - zadzwoniła do mnie mama ze jak był u niej ostatnio jej kolega (byłam ją w tedy odwiedzić) okazało się ze ma półpasiec...!!! jejku niech już bedzie ta 11.40!!!!:szok:

Objawy półpaśca

Chorobie towarzyszyć mogą objawy przypominające zwykłe przeziębienie – bóle głowy, gardła, niekiedy podwyższona temperatura ciała, rozdrażnienie. Objawy najbardziej charakterystyczne dla półpaśca to zmiany skórne w postaci pęcherzyków wypełnionych płynem surowiczym. Występują one zwykle po jednej stronie ciała, stąd bierze swoją nazwę choroba. Najczęstsza ich lokalizacja to górna część twarzy, tułów, głównie klatka piersiowa. Pojawienie się zmian poprzedzać może nadwrażliwość skóry w danym miejscu, później pojawia się dotkliwy ból. Następnie na skórze zaobserwować można czerwone plamy, powoli przekształcające się w wypełnione cieczą grudki. Ogromny problem dla chorych stanowią nerwobóle, które mogą im towarzyszyć przez cały okres choroby (2-3 tygodnie), zdarza się, że mają charakter nawrotowy i trwają latami.

Asteria . miejmy nadzieje ze to zwykle przeziebienie napewno zwykle.... napisz pozniej co powiedzial lekarz a teraz nie sie nie denerwujcie.
Dzien Dobry...maly chyba mial dobra noc bo ja jestem totalnie nie wyspana skakal ile wlezie i po pechezu tez wstawalam 3 razy....jej jak ja kocham tego babla :D

Witam poniedziałkowo,
wybaczcie, ale czytałam Was, czytałam (piszę o wątku głównym) i nie nadrobię...
Wszystkim co mają wizyty w tym tygodniu życzę powodzenia, sobie zresztą też, bo dzisiaj mam połówkowe :-)
Tym które nie czują ruchów za często... No moje małe też czasami sie godzinami nie odzywa, no ale może to dlatego, że ja rzadko siedzę, zazwyczaj się ruszam, chodzę i coś tam jeszcze działam, więc jak Anisia zauważyła pewnie od tego ruchu moje małe śpi :-)
Co do zachcianek, w sobotę kupiłam sobie 1 kg kapusty kwaszonej i mam super surówkę, wczoraj się trochę namęczyłam, ale też dodatkowo zrobiłam sobie surówkę z marchwi, tak mnie naszło.
Po za tym weekend upłynął mi na zakupach... ale tym razem odkupiłam siebie w sukienke, tunike i sweter oraz dwie torby :-)
Wyraźnie w minionym tygodniu podskoczył mi brzuszek, zrobię zdjęcia i pokaże jest różnica w porównaniu z tym z przed dwóch tygodni...
Mami mam nadzieję, że wszystko z Emilką będzie dobrze, uważaj na siebie, reszta dziewczyn też, nie noście, nie podnoście swoich starszaków. Ja super się czuję, ale po ostatnim nastraszeniu mnie przez gina odnośnie mojej szyjki przestałam zgrywać siłaczkę i uważam co robię.
Acha wizyta u fryzjera udana :) Kurcze, to jest prawda z tymi kobietami... podcięte włosy, fajny ciuch, nowa torba i śmigamy zadowolone :)
No dobra czas wracać do pracy... buźka i udanego dnia i tygodnia dla wszystkich :-)

Asteria, a czy masz jakiekolwiek objawy wysypki czy też bóli poprzecznych mięśni brzucha, bo często one wskazują na półpaśćca... Jeśli nie, to spokojnie, może poprostu to mega przeziębienie lub angina

Ostatnia edycja:
Asteria, nie denerwuj się na zapas, bo przez kolano i w tyłek! Półpasiec to bardzo specyficzna choroba i z pewnością nie tak łatwo się nią zarazić. Mój M kilka lat temu chorował, a mnie mimo że mieszkaliśmy i spaliśmy w tym czasie razem nic nie było!
Oczywiście niech lekarz to skontroluje, a Ty lookaj od czasu do czasu czy nie masz jakichś zmian na skórze (tors, szyja, okolice ucha), ale na pewno okaże się, że to zwykła infekcja gardła.
Zdróweczka, kochana, życzę... Będzie dobrze.

Asteria kobito! nie denerwuj się!! półpaścem nie można się zarazić od przebywania z chorą osobą w jednym pomieszczeniu.. moja mamcia chorowała na to chorubsko i rane która miała jej smarowałam, pielęgnowałam i się nie zaraziłam! także i TY na pewno jesteś zdrowa!

7 stycznia. Ale ponoć jak pierwszy dzidziuś wyszedł później to drugi też się raczej nie będzie spieszyć a u mnie było 2 tyg po terminie. obstawiam, że tak do połowy stycznia powinnam się wyrobić:D

reklama
Witam przyszle Mamusie :-)

Wczoraj nie zagladalam i tyle naskrobalyscie ... Ale nadrobilam :-)
Znow mi przybyl 1kg (w ciagu kilku dni). Brzuszek coraz wiekszy :-) Mala troche kopie, a czasem jest leniuszek :-) Moj Maz sie smieje, ze w tym pierwszym przypadku to po nim, a w drugim po mnie :-) Ale ja mu dam :crazy:
Fajnie, ze u Was same dobre wiesci, oby tak dalej !
Megi, Pola- wstawcie zdjecia w nowych fryzurkach :-) Ja tez uwielbiam cos zmieniac - od razu czlowiek sie lepiej czuje :-)
Milego dnia :-)

Do góry